Anticonceptionalele=AVORT

Anticonceptionalele=AVORT | Autor: RAMONELLA

Link direct la acest mesaj

"Pe de altă parte, desi era prezentată ca un inhibitor al ovulatiei, s-a putut constata că pilula este tot un mijloc de avort timpuriu, potrivit studiilor independente întreprinse de medici germani, olandezi, americani etc. Adeseori ovulatia are loc si atunci copilul moare, fiind lipsit de hrană, deoarece pilulele usucă glandele care ar trebui sa i-o asigure. In SUA, la Congresul "Federatiei Nationale a Avortului" din 1985, cu ocazia discutiilor asupra planificării familiei, s-a ajuns la următoarea formula adoptată de congres: "Nu vă faceti iluzii. Pilula si spirala sunt avortive". Astfel, adevărul a iesit la iveală, desi multi ani s-a căutat să se ascundă efectul de avort timpuriu al pilulei si spiralei, stiindu-se foarte bine că o divulgare promptă a acestui fapt ar fi determinat multe femei să se abtină de la folosirea lor."
Daca va gandeati ca luand contraceptive scapati de avort...va anunta ca lucrurile nu stau deloc asa. Inca o mica omisiune a ginecologilor si a producatorilor de medicamente care incheie contracte intre ei. Am citit ca organismul uman, necomportandu-se ca un robot la ora fixa, nu poate fi controlat 100% de contraceptive.
Cam o data la 3-4 luni, ovarele eliobereza ovule producandu-se astfel avort in cazul in care acestea sunt fecundate. Singura diferenta este varsta embrionului, deoarece avortul se produce in acest caz cam la 7-14 zile, oul neputandu-se lipi de uter.
Deci de avort tot nu se scapa.

Pe mine m-a cutremurat ceea ce tocmai am aflat...Eu care eram total impotriva avortului....

NUNTA
28.05.2005
http://photos.yahoo.com/ramon_ramonel

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Exact astea sunt motivele pt care eu nu folosesc pilule sau sterilet.

lina, cu Alina si Ana... si tati, evident

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clayhanger spune:

Cred ca s-a mai discutat aspectul asta, n-am link la indemana acum.

Ce sa mai zic, nu stiu care ar fi "intrebarea" pusa. Dar... daca ai niste principii bine definite si doresti fara exceptie sa le urmezi ("nu am sa fac avort niciodata") atunci o astfel de stire nu poate decat sa te indrume sa alegi alte metode contraceptive despre care sa ai certitudinea ca nu sunt abortive. Iar daca chiar nu iti poti asuma responsabilitatea adusa de o sarcina, abstinenta ramane la loc de frunte in cazul asta.

Cat despre ce a fost in urma si mustrarile de constiinta pe care le-ai putea avea dupa stirea asta, e greu de dat un sfat asa ca... tac.

Fashion is a form of ugliness so intolerable that we have to alter it every six months. - Moda este o forma de uratenie atat de greu de tolerat incat trebuie schimbata la fiecare sase luni.
Oscar Wilde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenus22 spune:

Chiar nu stiam acesta informatie despre pilule. Mersi ca ne-ai furnizat-o si noua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Daca stiam,in viata mea nu luam pilule!!!!Cine stie cate avorturi am facut pana acuma!!!!!....
Am o senzatie....nu va pot descrie ce simt.....
Si nimeni nu spune nimic....nici un doctor.....de parca totul ar fii ok......

NUNTA
28.05.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unboticutz spune:

quote:
Initial creeata de RAMONELLA

"In SUA, la Congresul "Federatiei Nationale a Avortului" din 1985, cu ocazia discutiilor asupra planificării familiei, s-a ajuns la următoarea formula adoptată de congres: "Nu vă faceti iluzii. Pilula si spirala sunt avortive".

ramonella, eu am niste dubii cu privire la teoria asta. in primul rand, sursa ta este credibila? in al doilea rand, sunt concluzii din 1985?!? in al treilea rand eu nu cred chestia cu "uscatul glandelor hranitoare"; pe de-o parte mi se pare tras de par, pe de alta parte gandeste-te ca sunt femei care au ramas insarcinate in perioada in care luau AC si au nascut copii sanatosi. copilasii aceia cu ce s-or fi hranit?

---------------------------------------
common sense is not really so common

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Si eu am avut dubii la inceput.Nu-mi venea sa cred.Am citit pe un alt forum chestia asta.Apoi am inceput sa caut si in alte parti si spunea acelasi lucru...
Sunt de-a dreptul ingrozita......

"Medicii ne spun că după zămislire copilul, timp de sapte zile, merge din trompă în uter. In alte sapte zile, încearcă să se lipească de uter si se face placenta sau casa copilului. Si în alte sapte zile, total 21, are loc prima zvâcnire a inimii, dar până atunci a fost viu, cu sistem nervos. Medicii ne-o spun. Stiinta ne-o spune.

Dar tot ei ne spun că un om poate vietui nelipit de uter 14 zile, 7+7, după aceea moare. De aceea trebuie să se lipească de uterul mamei, de sânul matern, ca să înceapă să se hrănească din mamă.

Ei, bine! Steriletul împiedică lipirea copilului de uter si copilul moare si se produce avortul.

Anticonceptionalele fac acelasi lucru prin toxicitatea care se creează. "

NUNTA
28.05.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unboticutz spune:

ramonella, uite ce am gasit despre mecanismele de actionare ale steriletului si AC:

AC:
-COC împiedica ovulatia (eliberarea ovulelor din ovare);
-Determina îngrosarea mucusului cervical, împiedicând trecerea spermatozoizilor;
-Reduc motilitatea trompelor uterine.

Sterilet:
-împiedica întâlnirea dintre spermatozoizi si ovul;
-îngreuneaza miscarile spermatozoizilor în tractul genital feminin si reduce capacitatea lor de a fertiliza ovulul (mecanism secundar);
-împiedica implantarea oului în uter(mecanism secundar);
-împiedica producerea ovulatiei ( DIU cu progestagen - mecanism principal).

la AC nu vad nimic dubios (cu exceptia faptului ca nu inteleg ce efecte are reducerea motilitatii trompelor..)

---------------------------------------
common sense is not really so common

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Steriletul stiu ca nu permite fixarea fatului, dar stirea asta legata de pilule nu-mi vine s-o prea cred. Cum spunea si unboticutz, au fost multe cazuri in care femeile au ramas insarcinate sub tratamentul cu AC si au nascut copii sanatosi. Apoi nu stiu, in luna in care zici tu ca avortezi, avortul ala, oricat ar fi de mic embrionul, nu il simti in nici un fel? E totul ca un ciclu obisnuit, normal? Nu stiu ce sa zic, de atatia ani nu iesea la iveala chestia asta? Cred ca ar fi fost un scandal mediatic imens, mai ales in State. Au fost atatea scandaluri legate de medicamente care produceau anumite efecte secundare. Mi-e greu sa cred ca din 1985 si pana acum nu s-a auzit de asa ceva. Cred ca producatorii de prezervative erau primii care sa sponsorizeze studii pe tema asta.

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Dupa fecundatie calatoria oului prin trompe dureaza 3 zile, timp in care se tot divide.Ajunge in uter in a 4-a sau a 5-a zi de la fecundatie iar in a 7-a zi incepe implantarea in mucoasa uterina.Nu are sistem nervos dar contie ADN-ul viitorului copil. Dupa diviziunile celulare ,vor urma diferentierile, care vor produce toate tipirile de celule cu functiile lor precise.Organizate in tesuturi ele vor alcatui noua fiinta.

Ramonella
mi se pare absurd sa spui ca daca si lut AC ai facut avorturi.

Daca stiam,in viata mea nu luam pilule!!!!Cine stie cate avorturi am facut pana acuma!!!!!....
Am o senzatie....nu va pot descrie ce simt.....
Si nimeni nu spune nimic....nici un doctor.....de parca totul ar fii ok......

Asta e o reactie exagerata.Cum poti spune ca ai facut avorturi daca tu nici macar nu aveai ovulatie cand luai AC?
De foarte multe ori se intampla sa se produca avorturi menstruale si nici macar sa stim ca am fost gravide.

Razvan(07 martie 2004) si mami

Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clayhanger spune:

quote:
Originally posted by asi
De foarte multe ori se intampla sa se produca avorturi menstruale si nici macar sa stim ca am fost gravide.

Din cate inteleg, tocmai de aici vine ingrijorarea ei!

quote:
Originally posted by asi
Cum poti spune ca ai facut avorturi daca tu nici macar nu aveai ovulatie cand luai AC?

Poate spune, fiindca in articolul citat zice: "Cam o data la 3-4 luni, ovarele elibereza ovule".

Ce sa mai zic... exagerat sau nu Ramonella (si nu numai) este ingrijorata. Si nu stiu in ce masura faptul ca articolul e vechi si nu foarte bine argumentat i-ar putea inlatura cea mai mica urma de indoiala pe care o are sigur acum.

Fashion is a form of ugliness so intolerable that we have to alter it every six months. - Moda este o forma de uratenie atat de greu de tolerat incat trebuie schimbata la fiecare sase luni.
Oscar Wilde

Mergi la inceput