avortul provocat si responsabilitatea
Raspunsuri - Pagina 8
Natasa spune:
Nu mi se pare acelasi lucru sa stii ca va vei naste un copil foarte bolnav cu "oricum se poate imbolnavi" (aici nu vorbim de drobul de sare care poate sa cada!!!!). Asta e parerea mea. Da, ma pot imbolnavi si miine si peste o luna sa mor, dar am trait 30 de ani plini si frumosi. Este acelasi lucru cu viata baiatului de care va ziceam, care n-a avut nicio secunda buna? Si hai sa va mai intreb ceva. Cu viata celor din jur, schimbata in mod categoric, ce facem? celalat copil, cel sanatos, n-a avut toata copilaria o jucarie, n-a avut mincare, n-a avut niciodata lucruri noi sau cadouri de Craciun, nu vacante, nu papusi, nu zimbete...Si nu pentru ca n-o iubeau, dar pentru ca toata atentia si banii (nu multi, ca nu toti sintem milionari) s-au dus in mod firesc spre supravietuirea celui bolnav. Lipsirea de copilarie vi se pare putin lucru? Mie nu, ca nu ii mai da nimeni inapoi anii aia, iar tristetea se vede si acum in ochii fetei. Oare chiar asa de simplu e sa luam decizia "de miine 2-3-4 oameni nu mai traiesc decit pentru cel care il aducem acum pe lume?" Dincolo de secunda generoasa in care spuneti "eu l-as lasa sa traisca indiferent cit de bolnav si de chinuit ar fi", va imaginati ce e mai departe?
Inchei aici pentru ca incep sa ma repet. Celor care au ales sa duca o cruce atit de grea sa le dea Dumnezeu multa putere, celor care au ales sa n-o duca, nu e dreptul meu sa judec!
Natasa spune:
Mesajele sint alandala, replica mea la mesajul Ramonellei este inainte :( Oare chiar nu se poate rezolva problema asta?
lala spune:
Nimeni nu spune ca daca ai un copil care s-a nascut deosebit de ceilalti trebuie sa-l lasi sa moara.
Intrebarea era ce am alege daca am afla din timp ca vom avea un astfel de copil. Si cand ai de luat o astfel de decizie trebuie sa iei in calcul tot ceea ce inseamna mentalitate, realitate - posibilitati materiale, cine va ingriji acest copil daca prin absurd se intampla ceva cu parintii etc.
Este greu sa cresti un copil fara probleme de sanatate in ziua de astazi
RAMONELLA spune:
"Incercati sa fiti mai putin categorice cu pusul de etichete pe fruntea celor care aleg altceva decit a-ti alege voi. Pentru cele care ati fost puse in situatia asta si ati ales, jos palaria. Pentru cele care vorbiti pentru ca vi se pare ca sinteti mai bune daca sustineti viata cu orice pret, lasa-ti-o mai moale si rugati-va lui Dumnezeu sa nu va puna vreodata sa alegeti ca s-ar putea sa descoperiti ca nu e chiar asa simplu! Eu atit sustin aici, fiecare are dreptul sa aleaga fara sa fie aratat cu degetul de maicile Tereza din jur!
Ramonella, eu propun sa facem un grup care sa incendieze cabinetele in care se fac avorturi la cerere, ca am vazut ca se poarta in manifestarile celor Prolife. Si sa nu mai faca medicii avorturi, sa le faca iar babele din sate, sa moara femeile pe capete."
Natasa nu inteleg de ce faci asemenea afirmatii la adresa mea.Eu doar mi-am spus punctul de vedere,nu?Eu consider avortul o CRIMA.Si ce,tie ti se pare normal ca un doctor sa omoare un copil????Ti se pare normal ca tu sa omori un copil?Doamne fereste sa fiu in situatia de a avea un copil bolnav inainte de a se naste....dar daca se inbolnaveste dupa ce-l nasti,ce faci,IL OMORI?????Ca oricum sufera saracul si sa nu se chinuie????Nu e acelasi lucru???
NUNTA
28.05.2005
http://photos.yahoo.com/ramon_ramonel
lala spune:
quote:
Originally posted by RAMONELLA
"Incercati sa fiti mai putin categorice cu pusul de etichete pe fruntea celor care aleg altceva decit a-ti alege voi. Pentru cele care ati fost puse in situatia asta si ati ales, jos palaria. Pentru cele care vorbiti pentru ca vi se pare ca sinteti mai bune daca sustineti viata cu orice pret, lasa-ti-o mai moale si rugati-va lui Dumnezeu sa nu va puna vreodata sa alegeti ca s-ar putea sa descoperiti ca nu e chiar asa simplu! Eu atit sustin aici, fiecare are dreptul sa aleaga fara sa fie aratat cu degetul de maicile Tereza din jur!
Ramonella, eu propun sa facem un grup care sa incendieze cabinetele in care se fac avorturi la cerere, ca am vazut ca se poarta in manifestarile celor Prolife. Si sa nu mai faca medicii avorturi, sa le faca iar babele din sate, sa moara femeile pe capete."
Natasa nu inteleg de ce faci asemenea afirmatii la adresa mea.Eu doar mi-am spus punctul de vedere,nu?Eu consider avortul o CRIMA.Si ce,tie ti se pare normal ca un doctor sa omoare un copil????Ti se pare normal ca tu sa omori un copil?Doamne fereste sa fiu in situatia de a avea un copil bolnav inainte de a se naste....dar daca se inbolnaveste dupa ce-l nasti,ce faci,IL OMORI?????Ca oricum sufera saracul si sa nu se chinuie????Nu e acelasi lucru???
NUNTA
28.05.2005
Itzi raspund eu pentru moment 'Nu, nu este acelasi lucru'. Din momentul in care l-ai nascut esthi datoare sa faci totul pentru a ii asigura o viata usoara (recuperare, integrare, back up pentru cazul in care se intampla ceva cu tine).
Dar atata vreme cat Domnul itzi ofera sansa de a alege .......
A avea de ales intre a naste sau nu un copil este o drama.
Privesti omul de langa tine si te intrebi daca va rezista si ce se va intampla in cazul in care va pleca (cine va sta cu copilul, de unde bani pentru tratamente).
Privesti copilul pe care il ai deja, copil care nu are probleme deosebite si te intrebi daca e corect sa-l privezi de atentia ta (un copil cu probleme grave de sanatate are nevoie de mult mai multa atentie), itzi mangai pantecele si te gandesti ca poate totusi medicii au gresit diagnosticul, o sa mergi la alta clinica sa repeti analiza...
Nopti nedormite, lacrimi....
Personal nu itzi inteleg vehementa. Este foarte usor sa te ascunzi in spatele credintei si sa dai cu pietre.
Eu una cred ca Dumnezeu este ca un parinte iubitor care-si supravegheaza discret copilul pentru a-l ajuta sa se ridice atunci cand se poticneste. Atat ..... aceepta greselile ca facand parte din viata si iarta......
Marilena12 spune:
Mie mi se pare ca subiectul asta a devenit un soi de arena unde se practica actiuni de genul " care pe care".
Eu am observat ca lumea evolueaza, fetusii bolnavi au inceput sa fie vindecati din burta si ca avortul la cerere se practica din ce in ce mai putin in tarile occidentale. Pt ca oamenii cauta intai solutii, nu traiesc la extreme. Ce, suntem o societate spartana ca sa-i anihilam pe cei care nu ating standardele dpdv medical?
Nu stiu cum puteti sa faceti comparatii cu fanaticii care in semn de protest incendiaza si darama.
Poate nu au trecut multi prin necazuri, dar eu am trecut, si repet, nimic si nimeni nu ma putea convinge sa gandesc sau sa actionez altfel decat cf. principiilor si valorilor mele de viata. Egoismul nu se justifica. Intr-o situatie ca aceea care a fost expusa, in care se vorbea de teste care atastau Sindromul Down sau altceva, au mai fost si altele si cu toata teama de a nu se descurca dupa, au luat decizia de a-si naste copilul. Si bine au facut, pt. ca multe au constatat ca era copilul sanatos. Au mai fost date exemple pe forum, de ce oare le treceti cu vederea?
Eu am mai auzit chestii de genul: de ce sa o ajut pe x, ce am pus-o eu sa faca un copil bolnav? De ce nu l-a avortat? Asa ca nu cei care apara viata stau cu mana in san, ci ceilalti, care cauta cai mai usoare de a-si trai viata.
Asta pt. ca cineva a afirmat ca vorbim din fata calculatorului, continuandu-ne viata bine - mersi.
Sunt printre noi persoane care si-au facut o profesie din a-i ajuta pe acesti proscrisi, care ar fi trebuit in opinia unora sa fie avortati. Eu am lucrat 8 ani cu copii cu handicapuri severe, SIDA, copiii strazii, toxicodependenti, copii abandonati etc.
Si orice ati spune voi, toti au fericirea lor, se bucura de atat de putin, si nu pretind mare lucru. Daca au putina afectiune, restul durerii nu mai este asa greu de dus.
Mary si Anna Maria- 08.04.2006
Marilena12 spune:
Si nu sustine nimeni ca este usor, nici nu cred ca impune cineva propriile pareri. Ar fi de prisos, pt. ca nu se poate. Dar fiecare isi argumenteaza parerile si si le sustine asa cum poate. Sunt atatea cazuri care va sprijina voua afirmatiile incat este clar ca nu ii arata prea multi cu degetul. Doar suntem minoritari cei care suntem impotriva avortului chiar si in asemenea situatii limita, nu? Pt unii oameni credinta este un mod de viata nu un paravan. Asa ca, hai sa nu mai batjocorim motivatiile altora, prin chestii de genul "maici tereze" s.a...
Mary si Anna Maria- 08.04.2006
RAMONELLA spune:
"Personal nu itzi inteleg vehementa. Este foarte usor sa te ascunzi in spatele credintei si sa dai cu pietre. "
Eu nu ma ascund in spatele credintei,doar mi-am spus punctul de vedere.Nu judec si nu am aruncat cu pietre in nimeni.E dreptul fiecaruia sa aleaga si sa hotarasca ce face cu viata lui.Eu doar v-am spus parerea mea,de ce cred eu ca nu e bine,si de ce consider avortul o crima.Ce,v-am obigat eu sa ma ascultati,sa faceti cum spun eu,ca eu am dreptate????Mi-am spus punctul de vedere,ca doar asta facem aici,nu????
NUNTA
28.05.2005
impreuna spune:
quote:
Originally posted by lala
Dar atata vreme cat Domnul itzi ofera sansa de a alege .......
Pe ce te bazezi cand afirmi asta?
Unde spune Dumnezeu ca ne da sansa sa luam o viata sau nu???
Fla (sotie si mamica fericita)