** Mamici de Mai - Iunie 2007 ** (3)
Raspunsuri - Pagina 23
timur spune:
Buna fetelor! Ma numesc Laura si am "cotatiile"
DN: 27.01.1977; UM: 29.08.2006; DPN: 05.06.2006
Va rog sa ma puneti si pe mine pe lista!
Sar'na!
Val_ spune:
Chiquitita eu am mers prima oara la ginecolog la 5 saptamani si 3 zile (de la UM) cand nu a vazut decat sacul gestaional in uter.
Peste o saptamana si o zi adica la 6 saptamani si 4 zile am mers din nou la ecografie si am vazut embrionul si i-am auzit inimioara (ce-i drept era un ecograf performant, de la spitalul Euroclinic). A doua zi dupa aceasta ecografie am mers la doctorul de familie, deci practic dupa ce am avut confirmarea embrionului. Ca am zis ca sacul gestational gol nu imi spune mare lucru.
Poohy eu cred ca ii bate inimioara dar nu este ecograful suficient de performant ca sa se vada. Si la mine, nu stiu de ce, varsta aratata de ecograf a fost si ultima data si astazi (cand mi-am facut o alta ecografie) cu 2 zile in urma fata de perioada de la UM. Oricum sa stii ca masuratorile au si ele un +/-. Asa mi-a spus doctorul, in functie de data ovulatiei, probabil.
Mica merci, o sa merg la Irina Pacu. Dar nu este totusi prea tanara?
Fetelor chiar nu are nimeni greturi asa de mari ca mine, ca sa am cu cine ma sfatui?
Pupici
Val_ spune:
Madi intr-adevar este groaznic sa te simti asa si sa trebuiasca sa mergi si la serviciu. Eu una nu as putea dar, din fericire, nu am nevoie, asa ca am luat o pauza probabil mai lunga, daca totul merge OK.
Anya eu nu stiu de fapt daca se cheama morfologie fetala dar doctorul la care merg acum mi-a spus ca o ecografie mai importanta este peste vreo 3, 4 saptamani cand sarcina ar avea 13, 14 saptamani. nu stiu ce se vede atunci. Nu stiu cum sa procedez sa trimit pm.
chiquitita spune:
cristalina multumesc de modificare, sper ca nu am fost prea stresanta 
Val iti multumesc si tie pentru lamuriri! 
Cele mai frumoase flori cresc discret, in umbra...
timur spune:
Am si eu o intrebare la voi: ieri am fost la medicul de familie pt analize. M-a intrebat daca am luat medicamente in timpul sarcinii si i-am spus ca de 2 zile iau acid folic de 5 mg cate 1/zi.
Mi-a zis sa renunt la el pana ies analizele.
Ce parere aveti? Sa-l iau in continuare sau nu?
Multumesc anticipat pt raspuns!
Anya20 spune:
Val, te duci in stanga paginii, sus, acolo unde scrie "mesaje private'si iti activezi optiunea. apoi dai clic unde scrie pm la mine si imi trimiti un mesaj.
Editez: ecografia de 11-13 sapt este la fel de importanta ca si cea morfologica, dar este facuta in alte scopuri. Se masoara asa numita "translucenta nucala", un pliu situat la baza cefei, ale carui dimensiuni sunt corelate cu eventuale malformatii ale bebelusului. Pentru asta poti sa te programezi la Sp. Filantropia, la dr. Razvan Radulescu. Este un foarte bun profesionist.
cristalina spune:
Nici o problema chiquitita...:)
La 10-14 saptamanani se face ecografia in care se masoara pliul nucal. Nu e ecografia morfologica de care vorbesc doctorii...aia se face la 20-24 saptamani.
Asta de translucenta nucala se coreleaza cu dublul test care se face pentru defectele genetice...
Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
poze , pozici si poze noi
Androix spune:
salutici la fete
sper ca sunteti bine, nu am mai apucat sa citesc de cateva pagini.
Pe zi ce trece ma simt tot mai rau. Greturile au aparut si la mine si-mi dau de furca pe tot parcursul zilei. Ma simt ca o leguma care sta sa explodeze cu capul in buda. Mi-e groaza, inca n-am facut cunostinta dar simt ca nu mai e mult. La prima sarcina starile de rau s-au incheiat apoteotic cu mine care vomitam de la volan la o trecere de pietoni. Am fost atat de marcata de intamplare ca uite nici nu mai tin minte cate saptamani aveam ca sa incep sa fac AMR-ul.
Andreea
mamica lui
Filip Stefan
bb2