Cand se face botezul?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marutz spune:

Buna la toata lumea, draga Putzuruca,
Eu stiu ca in credinta crestin ortoxona botezul trebuie facut la 40 de zile indiferent ca ploua, ninge, etc - acest lucru este sfant, iar copilul nu se imbolnaveste - desi parintii ar putea fii ingrijorati pe seama asta(i.e. Mantuitorul a fost dus la templu de catre Mama Sa si Sfantul Iosif la varsta de 40 de zile pentru a fi taiat imprejur). Dupa cum bine stim si vedem in zilele noastre, acest lucru nu se tine (botez la 40 de zile).
Alt aspect referitor la intrebarea ta, Sfantul Parinte Argatu vorbea intr-un interviu care se poate gasi si pe internet ca botezul este recomandat sa fie facut SAMBATA pentru ca atunci preotul este mai odihnit si este mai prezent cu sufletul la aceasta taina (caci este una din cele 7 taine ale crestinitatii); decat sa fie dupa slujba de duminica care este de obicei de cateva ore, plus ca el (preotul) este nemancat si nebaut din seara de dinainte.
Numai bine,
Marutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

eu nu stiu cand se face... dar andrei a fost botezat in ziua de boboteaza, cu toate ca era intr-o vineri. mie mi s-a parut ca ziua in care iti botezi copilul trebuie sa aiba o semnificatie, nu sa fie convenabila pentru invitati sau pentru parinti. (bine, asta daca, Df, nu sunt situatii de grabit botezul )

c & andrei-ardei 14 noiembrie 2005 & cireshik dpn 05.05.07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Botezul se face in orice zi, mai folositor pentru copil este duminica dupa Sf. Liturghie. In situatii speciale se poate face si in ziua nasterii, la orice ora, chiar si de catre alta persoana decat preotul. In post este intr-adevar problema cu meniul si muzica aleasa pt petrecere. Crestineste, este o agapa cu mancare de post si fara muzica saltareata. Dar, e greu asa.

Mary si Anna Maria- 08.04.2006

Mergi la inceput