Dezvoltarea fatului in timpul sarcinii
Acum un an am vazut pe un post TV un reportaj despre evolutia fatului in fiecare zi a sarcinii...ce se intampla in fiecare zi atat cu fatul cat si cu mama...Din pacate nu am avut posibilitatea sa inregistrez emisiunea si nici nu mai stiu pe ce post TV am vazut-o...De atunci caut pe internet dar inca nu am gasit ceva atat de complet..Stie cineva unde as putea afla astfel de detalii?
Nu sunt inca insarcinata dar mi-as dori ca in momentul in care voi fi sa stiu ce face micutul meu in fiecare zi.
Raspunsuri
desprecopii spune:
Buna - uite aici ai Odiseea Sarcinii in 40 de saptamani, cea mai frumoasa descriere a sarcinii de pe internetul romanesc:
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=135
Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
alina2006 spune:
buna...eu am vazut pe national geographic un reportaj si l-am dowloadat de pe net: se nnumeste in the womb, super interesant!!
bafta
bluekidoo spune:
mersi...il voi cauta si eu pe DC++...sper sa am noroc
Am cautat prima data pe google si am gasit o scurta prezentare a emisiunii...apoi am cautat si pe DC++ dar nu am gasit cu numele "In the womb" ci cu numele emisiunii in romana "in pantec"... Este exact ceea ce cautam...Daca aveti posibilitatea luati-va filmuletul ...Oricum eu o sa incerc in masura timpului si a posibilitatii sa va scriu aici ce spun ei acolo...ma gandesc ca poate sunt si mamici care nu au acces la DC++ sau nu stiu cum se face....Voi reveni putin mai tarziu cu mai multe informatii deoarece acum sunt la munca.
O zi buna tuturor si copii sanatosi!
bluekidoo spune:
Dupa cum spuneam...m-am uitat aseara putin la film...Incepe cu prezentarea generala a sarcinii...Arata o femeie insarcinata in timp ce face dusi si ce face copilul in timpul asta. Spune cam care este perioada in care copilul incepe sa auda ce se intampla in afara mamei si cand incepe sa ii recunoasca vocea...Dupa care spune ca "toate astea au loc in urma unui proces ce dureaza 38 saptamani"...Si dau tipul inapoi si incep descrierea in amanunt...
"Un barbat sanatos elibereaza 500 000 spermatozoizi in timpul unei ejaculari. Barbatul produce 1000 spermatozoizi pe secunda. Fiecare spermatozoid contine codul genetic al barbatului. Pentru a avea spermatozoizi cat mai sanatosi un barbat trebuie sa evite tutunul, alcolul, lenjeria intima. Cafeaua accelereaza miscare permatozoizilor spre ovul. Imediat dupa ejaculare spermatozoizii isi incep drumul spre ovul. Ei inainteaza 3 milimetri pe minut. De asemenea au simtul mirosului deoarece isi miros drumul spre ovul. Au de trecut multe piedici si trebuie sa treaca prin trompe asa ca din cele 500 mii vor ajunce doar cativa. Acolo incepe adevarata "bataie". Doar cel mai "tare" si mai sanatos spermatozoid reuseste. Si nu exista locul 2.
Spermatozoidul care reuseste sa-si ingroape capul in peretele vulului este "castigatorul". El produce modificari ale structurii ovulului intarindui peretele astfel nici un alt spermatozoid nu mai reuseste sa-si ingroape capul. Ovulul este cea mai mare celula a corpului omenesc, iar femeia produce un singur ovul pe luna ce ii poarta codul genetic. Dupa ce spermatozoidul schimba structura ovulului, acestea incep si isi unesc nucleele formand o singura celula, celula de baza a unei noi vieti. Acest procez poate dura pana la 10 ore."
Cam atat am apucat eu sa vad aseara...Sper ca au fost informatii utile pana acum....Oricum eu recomand vizionarea acestui filmulet...E mult mai frumos si intelegi mult mai bine atunci cand vezi ce ti se spune. (cand vezi procesul exact)
ingeras26a spune:
Uite, intra aici:
www.pbs.org/wgbh/nova/miracle/program.html" target="_blank">http://www.pbs.org/wgbh/nova/miracle/program.html
Pupicei, Ingeras
27+
Maya