Nu vrea sa mestece mancarea!
Raspunsuri - Pagina 2
alice2004 spune:
Adseana, ma bucur mult pentru vestile de la tine ![flp]
Pupici printesei Alexandra si ai sa vezi ca totul o sa fie OK !
Pofta mare si sanatate !
Alice si Andrei
Poze 2004 2005 2006www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete
adseana spune:
Zuzu si Alice va multumesc! Doamne greu mai e...asa cum am mai spus, papam painica unsa, dar in mancare inca sa nu fie nici o bucatica, ieri s-a "inecat" cu o bucatica de morcov din ciorbica (desi era cam cat un sambure de mar, ca doar le-am taiat miiiici si era si ff bine fiert) si a vomitat iar
Soleil spune:
Felicitari pentru progrese!
Dar eu as zice sa treci intai prin etapa "zdrobit cu furculita" si abia apoi la "taiat miiiiiic cu cutitul". Pentru piticuti (cel putin pentru unii dintre ei) e o diferenta...
Succes in continuare!
roxanaz spune:
Cum scapam de blender?
gabitaco
Eu mor cu blenderul de gat. Fata mea, care acusica face 10 luni, nu papa deloc bucatele. Nu stiu ce sa fac. Cum da de o bucatica mai mare isi face greata si vomita tot.Mai sunt bb care papa doar la blender?Ea papa doar firmituri de paine si bucatele de banana. Ii mai dau din cand in cand biscuiti si ii papa- musca din ei si ii molfaie pana se topesc si ii inghite. legume bucatele? nici sa nu vada.Cum pot sa o determin sa mestece bucatele mai mari? oare e inca prea mica?
gabitaco
Am uitat sa va spun ca nu avem decat 2 dinti jos.Ea ia bucatele in gurita, da se ineaca cu ele. Se mai ineaca si cu saliva cateodata , ca uita sa mai inghita.Mai ales cand rade fff mult.
ocebine
Si bucatelele cu ce sa le mestece daca are doar 2 dinti? Exerseaza si tu mestecatul legumelor cu doar 2 dinti joc...Foarte bine ca le da afara ca doar nu vrei sa inghita nemestecat. Daca molfaie biscuiti este suficient...eu zic sa mai ceva rabdare.
alia_ro
Incearca cu legume bine fierte (cubulete de morcov sau cartof) si taiate in bucatele mai micute, pe care le poate mesteca si cu gingiile. Ai sa fii surprinsa cat de puternice sunt gingiutele lor sau poti sa ii dai piept de pui de la Coco Rico (sunt mai "naturale" decat celelalte si muuult mai fragede), fiert bine, fasiute mici pe care le paseti intre degete. Noi asa mancam carnita de pui (avem 11 luni) iar legumitele din ciorbita le papam neaparat bucatele. La fel cu piersica, pruna si strugurele - neaparat bucatele, altfel nu... La pasat (piure de cartof + morcov) folosim furculita, am uitat de mult de blender! Ai incercat sa ii dai o cojita de paine (ca alternativa la biscuiti)? Puiul meu mai papa bucatele de cas proaspat si ousoare de prepelita taiate pe jumate (deci 1/2 ou odata). E nenorocire daca infulec ceva fara el...asa ca de cate ori mancam noi il asez si pe dansul la masa si il servesc cu mancarica lui, bineinteles :)
claudiastefan24
dani al meu are 15 luni si e foarte pofticios,asa ca a inceput devreme cu mestecatul.el la 1 an avea deja 8 dintisori ,iar acum are si doua maselute.incearca si urnatoarea metoda:in pireul de zi cu zi ,icearca sa tai bucatele mai micute de morcov fiert si cartof fiert,asa ea le simte in gurita si le molfaie odata cu pireul.daca sint bine fierte sint destul de moi pentru gingii.dar oricum mie mi se pare cam devreme pentru mincare normala.au as mai astepta macar o maseluta.eu ii dau inca pireu cu bucatele in el desi ii place si mincare normala.si... baiatul meu cel mare (3 ani),cind a inceput sa manince mincare normala nu a mai mincat asa de bine si nici asa de mult, si nici asa de repede,ca el e cam lenes la mestecat si acum.
depinde de fiecare copil si de fiecare mamica.pofta mare!
alintaroma
Gabriela draga, sfatul meu e sa nu te cramponezi de acest lucru (folosirea blenderului) si asta sa fie cea mai mare problema a voastra. Sfatul vine din partea unei mamici la a carui copil primul dinte i-a iesit la un an si 2 luni deci am blenduit absolut totul mult si bine.... pina a fost ea pregatita sa mestece (si sa si aiba cu ce mesteca). La fel mi se intimpla si mie atunci cind binevoitorii de prin familie ii dadeau biscuiti si cite altele sa manince si nu intelegeau ca se inneca cu orice firmitura si voma tot. Oricum eu i-am respectat "momentele" ei nu i-am fortat dezvoltarea in nici un fel si are indata 6 anisori si nu imi pare rau ca sanatatea ei e mai importanta decit orice (nu cred ca stomacelului i-ar placea sa aiba mai mult de digerat la bucatile inghitite intregi , se stie ca la persoanele care nu au dinti li se imbolnaveste stomacul).
Bye si spor la blenduit
anda74
nu-ti face griji,cand va fi pregatit va mesteca...alex,fimiu, chiar si acum la 1 an si 10 luni mananca cu multa placere un piure din multe legume facut la blender,dar cu bacatele de carnita,ou sau ficatel...nu dispera,caci atunci cand va avea dintisori va papa fara probleme
Gabbriela
este prea micuta pt a mesteca si mai ales cu 2 dinti, mai ai putin arabdare si isi va da drumu, dupa ce va avea mai multi dinti.
fierbe legumele bine de tot sa fir usor de mestecat.
kid2003
Uau, gabita, esti foarte avansata, ce sa zic. Fetita mea face vineri un an si nici vorba de biscuiti sau firimituri de paine. Sa bage ea singura in gura ceva??? Adica ceva solid???? Nuuuuu, nici vorba, suntem la ani distanta de asa ceva. Am incercat tot, sa ii dau eu in gura, sa ii pun bucatele de fructe, biscuiti, painica in fata ei sa se serveasca, nici vorba. Si ea are deja 6 dinti.
Asa ca noi stam si mai rau decat tine la capitolul mancarica de copii mai mari. Numai piureuri fine! Cel mai tare ma oftica faza asta ca nu are nici o dorinta sa pape singura ceva, si am incurajat-o cat am putut. Nu vrea sa duca la gura nimic din ce intra la capitolul mancare!
Eu zic ca pana la urma se dau ele pe brazda. Au toata viata sa manance mancare bucatele si sa mestece!
lavi02
Nati a inceput sa manance bucatele mai mari la piersici. Pt ca ii placf mult + sunt mai lichide.
Dar, zic si eu ca fetele, n-o forta.
gabitaco
Fetelor, multumesc de raspunsuri. Nu vreau sa o fortez, o sa o las in ritmul ei pt ca ea papa fff bine acum si imi e teama ca daca incerc sa ii dau altfel o sa pape putin si poate mai si vomita. Ma freaca lumea la cap insa ca e mare si ar trebui sa mestece papa, ca vezi tu copilul nu stiu cui papa sarmale, altul parjoale, etc....
monalac
cris al meu a facut azi 1 an si 9 luni si nu mananca la lingurita decat f bine pasat,sa nu mai ramana nicio farama,ca o vomita.in schimb,daca i dau ceva in mana,un biscuite,o grisina,mananca fara probleme.insa pt ca el nu e un mancacios ,prefer sa manance oricum,numai sa manance.o sa vina si vremea sa manance singur,nu tb sa ne grabim.
adseana
Noi avem 1 an si 6 luni si inca tot mixat papam, sa nu cumva sa simta vreo bucatica , pentru ca auomat vomita...a inceput, de cateva zile sa mai pape macar painica (pe care pana acum mi-a refuzat-o)...si eu am deschis un subiect referitor la aceasta problema. Asa ca, m-am lamurit, fiecare copil cu ritmul lui propriu.
monica-elizabet
fetitza mea a inceput dintr-o data pe la 1 an si jumate sa refuze mancarea "blendurita" de atunci parca pocnind din degete a inceput sa manance nepasat si sa mestece f bine, dar nu am fortat-o eu...pur si simplu asa a vrut ea, este o mica pofticioasa...atunci cand manca pasat, manca putin dar de calitate... acum nu mai mananca tot atea legume ca atunci cand i le dadeam pasate si ea nu stia ce mananca acolo...dar cu timpul speram sa papam de toate
si eu zic ca la 10 luni este devreme pentru bucatele...mai ales cu 2 dintisori...
numai bine
mirelaispir
dar cu furculita ai incercat? noi asa papam mancarea solida, pisata cu furculita. si nu avem inca niciun dinte. molfaim si noi cum putem si roadem cu gingiile.
gabitaco
nu vrea nici pasat cu furculita. Papa tre sa fie fina .... fiiiiina. Nu papa nici mar cu biscuite. Isi face greata. Asta e, bine ca papa si asa. Noi nu avem pb cu papa.... papam bine da pasat sa fie.
Sheannamp spune:
Autor: ankclaudia76
Subiect: Cum sa renuntam la blender?!
Trimis la: 08/06/2007 11:45:29
Dragi mamici...nu stiu ce sa ma mai fac cu galusca mea ce a implinit 1 anisor...si se incapataneaza sa manance doar mancare pasata la blender. Inca de la inceput am avut probleme cu regurgitatul incat tind sa cred ca are o sensibilitate la stomac. Si pe deasupra nici nu este o mancacioasa. Mancam doar pacalite cu jucarii...avioane ...reclame la televizor...etc. Nervii mei sunt intinsi la maxim si chiar nu stiu cum sa mai procedez cu ea. Inchipuiti-va ca inclusiv cuscusul il dau la blender pentru ca altfel vomita tot.
Raspunsuri:
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: roxanal
Raspuns la: 08/06/2007 12:03:14
iubita, cred ca din moment ce nu accepta altfel, trebuie sa o iei mai usurel si sa-i mai permiti sa manance totul blenduit...nu ai specificat cati dintisori are..cat despre faptul ca tu esti atat de tensionata, este poate normal, insa ea te simte si reactionaeaza ca atare..eu faceam la fel la primul bebeu..pana cand la sfatul unei forumiste, m-am linistit si n-am mai dat nici o atentie la cat mananca..si la ce ore...o lasam in pace, sa ceara ea, si eram total indiferenta ca cat mananca...adica nu ma prefaceam..pur si simplu mi-am dat seama ca eu sunt primul factor de stres penru ea si ca-i fac mai mult rau decat bine, asa ca pur simplu am incetat..n-a mers imediat..in sensul ca a durat vreo 2 saptamani in care ea s-a convins ca nu o mai presez nicicum sa manance...asa ca incet-incet a inceput sa manance mai bine...si am scapat de pb..cat despre mancarwe pasata eu i-am dat pana pe la 1 an si jumatate..desii as fi vrut eu mai devreme, insa primul dinte l-a avut la 1 an si 2 luni iar dr mi-au spus clar ca atata timp cat nu are dinti nu poate mesteca prea mult cu gingiutele, asa ca risc sa mearga mancarea nedigerata la burtica, ceea ce nu era nici un avantaj, nici macar ca manca, ptr ca nu-si lua ce tb din ea..asa ca am amanat pana i-au crescut putin dintisorii si pe urma n-a mai vrtu ea pasata ...copii stiu de ce
crisbar spune:
offf, nici nu stiti ce inseamna pentru mine topicul asta!!!.
eu am o fetitza care implineste in cateva zile 1 an. nici ea nu vrea sa manance ceva un pic mai consistent decat mancarea data prin blender. si nu oricum: trebuie sa fie si mai moale.
la fel patesc si eu: vomita. chiar am momente in care imi vine sa plang cand o vad cum isi face greata si la scurt timp chiar vomita. i-am spus si dr. pediatru si mi-a zis sa nu-mi fac probleme, ca nu are nimic la stomacel.
dar e usor de zis si greu de facut: cum sa nu ma consum cand vad ca uneori nici nu i-am pus ceva pe limba, doar vede mancarea si isi face sila.
are momente cand refuza sa manance orice, pana si iaurtul unde nu se pune problema ca i-ar ramane ceva in gat.
ce ma enerveaza si mai tare este ca are mese la care mananca fara nici o problema, stau linistita si dintr-o data ma trezesc ca-si face sila cu mancarea in gura, se ineaca....oare nu poate si ea sa nu mai deschida gura daca simte ca s-a saturat? ca doar nu-i indes mancarea in gura cu fortza!!!!
nu, ea deschide frumusel gura si descopr ca nu mai vrea cand isi face sila si se pregateste de vomitat. si ai vostri tot asa fac?
oricum, eu o banui si de un pic de parsivenie. sa va dau un exemplu: ea are masa de branzica pe care i-a fac la blender neaparat ca altfel se ineaca domnisoare...cu ce? nu stiu...
la un moment dat mancam eu branza fagaras de la monor (din aceea cu smantana)- dar nu era la blender. m-a vazut ca mananc si a poftit si ea. i-am dat sa guste in ideea ca oricum n-o sa-i placa, doar nu pusesem blenderul la munca!!!!
surprise!!!! domnisoara a fost foarte incantata si nu i-a mai stat nimic in gat. tot venea la mine si cerea. si atunci va intreb eu pe voi: de ce pe cealalta nu o primea?
oricum, de multe ori o pun la masa cu noi, amestec bolul ei cu mancare printre farfuriile noastre si ma prefac ca-i dau si ei ce mancam noi. asa am mai pacalit-o.
in schimb mesteca paine, miez, si chiar biscuiti de la nestle.
ce ma deranjeaza foarte tare este faptul ca vomita. daca doar ar stranba din nas ar fi mai usor de suportat.
hai ca m-am intins dar chiar simteam nevoia sa ma descarc.
pupici la toate fetele
roxanal spune:
Cris...de ce vomita, nu stiu sa-ti spun...da iti spun ce faceam eu..dupa toate investigatiile care mi-au demonstrat ca nu are nici o boala clinica...cand s-a pregatit sa faca figura..m-am uitat la ea si pe un ton clar, ferm si raspicat i-am spus sa nu mai faca asta...s-a uitat asa socata la mine ca a uitat sa ...a vrut sa repede, iar i-am spus..dar fara sa tip la ea, intelegi...s-a uitat la mine, a inceput sa rada...si n-a vomat..asta s-a repetat de cateva ori dar de atunci, nema voma
toanca spune:
Ca si voi...si noi avem aceeasi problema.
Mancam covrigei, biscuiti, fructe, dar mancarea de pranz o refuza daca nu este blenduita.
Isi face sila si .....
Eu nu inteleg din moment ce covrigi, biscuiti mananca, de ce nu vrea si masa de pranz???
Cum sa fac sa scap de aceasta problema?
Precizez ca are 1 an si 5 luni si toti dintii
Toanca si Matei Alexandru 06.01.2006
poze
http://www.dropshots.com/toanca
http://www.dropshots.com/toanca1
http://www.dropshots.com/toanca2
crisbar spune:
quote:
Originally posted by roxanal
Cris...de ce vomita, nu stiu sa-ti spun...da iti spun ce faceam eu..dupa toate investigatiile care mi-au demonstrat ca nu are nici o boala clinica...cand s-a pregatit sa faca figura..m-am uitat la ea si pe un ton clar, ferm si raspicat i-am spus sa nu mai faca asta...s-a uitat asa socata la mine ca a uitat sa ...a vrut sa repede, iar i-am spus..dar fara sa tip la ea, intelegi...s-a uitat la mine, a inceput sa rada...si n-a vomat..asta s-a repetat de cateva ori dar de atunci, nema voma
tati si printesele : http://thumb0.webshots.net/t/57/557/3/38/46/2943338460092654700KuUueE_th.jpg
nasterea Ioanei Teodora : http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=87474
de curiozitate, ce fel de analize ai facut? si noi ii spunem pe un ton hotarat sa nu mai faca asa si poate chiar se opreste pe moment din a-si face sila, dar eu tot nu sunt impacata cu situatia.
Hildegard spune:
Parerea mea este asta:fiecare copil incepe sa mestece cand vrea elE acelasi lucru ca si cu dormitul singurel, mersul singurel etc), daca nu vrea sa pape bucati si vrea pasta io facem pasta. Asta e, nu ne place dar cu timpul va mesteca fiecare copil in ritmul lui mancarea. Nu exista pana acum copil de 3-4 ani care nu mesteca deloc. Deci, rabdare.
Si stefan al meu nu vroia sa mestece cand vroiam eu. ei, eram asa stresata si am zis gata uit de asta! La un moment dat a in inceput sa mestece paine, legume....si acuma musca din ou fiert si papa singurel. Are preferinte normal.Inca nu mesteca cum ar trebui dar merge.Si inca ceva : copilul trebuie sa simta foame ca sa pape cu pofta si numai asa se incumeta la mestecat ca n-are incotro, zic eu!
de-ale gurii