"Azi nu merg la gradinita"
... asta aud in fiecare dimineatza de un an si jumatate.
Acum are 4 ani si 5 luni. Se culca rugandu-ma sa nu-l duc la gradi maine si se trezeste plangand pentru ca trebuie sa mearga...
Merge la o gradinita mai scumpa decat salariul mediu pe economie in Romania si am certitudinea ca este tratat cel mult cu indiferenta - in nici un caz, vreodata, rau. Nu s-a plans niciodata de ceva concret, educatoarele par ok si totusi persista imi a spune ca nu mai vrea la gradi.
Am obosit sa ma lupt cu el, cred ca avem nevoie de ajutor calificat amandoi.
Stiu ca multi parinti trec prin asta insa cele 2 saptamani de acomodare la noi bat spre 2 ani. Si vine scoala...
As vrea opinia unei persoane calificate, care sa stea de vorba cu noi, cu el si sa ne spuna cu ce gresim pentru ca sigur undeva am dat-o in bara in educatia lui.
Imi puteti recomanda, va rog, un psiholog pentru copii si parinti?
Locuim in Bucuresti.
Multumesc frumos,
Florina si Tudor (4 ani si 5 luni acum)
Raspunsuri
monica-elizabet spune:
poate nu este nevoie de psiholog ci doar de schimbatul gradinitei...chiar daca este o gradinita scumpa poate nu este asa cum si-o doreste el(la educatoare si colegi ma refer aici)
numai bine
monica
Principesa spune:
Florina, eu sunt psiholog si psihoterapeut. Daca doresti date de contact imi poti scrie pe PM.
Cumva o fi sa fie ca niciodata n-a fost sa nu fie cumva
Nu este niciodata prea tarziu sa ai o copilarie fericita
filofteia spune:
Florina si baietelul meu in primul an de gradinita mi-a spus tot timpul ca nu vrea la gradinita si sa stii ca doar in prima zi a plans... in reste mergea, dar nu cu drag.
Luand in considerare si ca nu am fost multumita de ce invata acolo, l-am dus la alta. Acum este al doilea an acolo si s-a acomodat foarte bine. Chiar in toamna ii era dor de gradinita si in prima zi m-a tot pisat cu "Hai mai repede mami ca intarziem. Noi o sa fim ultimii".
La noi a functionat!
mirelaispir spune:
parerea mea este sa schimbati gradinita! daca e scumpa nu inseamna ca este si buna (nu tot ce-i scump este si bun!) poate la prima vedere pare in regula, dar apoi... cine stie ce se intampla acolo, cine stie cat de "fitosi" sunt colegii. poate nu e felul lui de a spune ce se intampla acolo, si de aceea nu s-a plans de ceva concret.
pentru bine fiului tau merita sa faci o incercare si sa schimbi gradinita.
giulia71 spune:
Am fost si noi oarecum in aceeasi situatie: gradinita scumpa, figuri, etc.
Si acum ca au trecut 2 ani regret ca mi-am dus copilul la acea gradinita pentru ca mi-a creeat mari probleme cu mancarea!
Dintr-un copil care manca de toate, de la ciorba de spanac/urzici pana la nu-s ce mancare mai sofisticata, acum nu vrea sa auda de legume!
Ciorbele la mine acasa arata ca supele de bbei, te uiti prin ele, nu tu un firisor de ceapa, ardei, morcov ,samd
Si asta pentru ca l-au fortat sa manance legume crude, el a vomat si uite unde am ajuns!
Parerea mea, schimba gradinita, e clar ca ceva nu-i place copilului acolo!
Sa auzim de bine ;)
simali spune:
Eu il mutam de 10 ori pana acum daca obisnuia sa se trezeasca dimineata plangand ca nu vrea la gradinita.
Poate ca nu ai observat nimic in neregula la gradinita la care-l duci pentru ca:
- nu duci si aduci personal copilul de la gradi
- nu ti se spune ZILNIC ce a facut copilul la gradi(ceva de genul a colorat, a lucrat in caiet, nu a vrut sa manace supa si s-a certat cu Giugel) ca sa poti avea o imagine clara.
- copiii de multe ori nu spun ce patesc la gradi pentru sunt CONVINSI ca merita acel tratament, ca adultii nu pot sa greseasca, ca ei au fost rai. Eu am fost unul dintre acesti copii.
- poate ca nu a reusit sa-si faca nici un prieten fiind cel mai mic din grupa. Baietelul meu de 5 ani a fost inscris anul trecut la grupa mare pregatitoare (tot gradi particulara). A fost o greseala. Ceilalti copii aveau intre 6, 7 ani si peste, iar el, cel mai mic si mai imatur avea numai conflicte cu "baietii mari". Daca nu reuseau sa-l "bumbaceasca" la propriu, o faceau la figurat (diferite porecle, amenintari, ras pe la spatele lui, "hai sa nu ne jucam cu...", etc.). A fost un calvar.
Ani3lla spune:
Parerea mea este ca nu vrea pentru ca nu-i place.
Acum vine greul: De ce nu-i place?. La 5 ani trebuie sa motiveze cumva... .Daca motivele lui sunt clare, de genul: nu-mi place mancarea, nu am prieteni, nu-mi place doamna, schimbi gradinita, daca nu scoti ceva concret din gurita lui este posibil sa aiba probleme de acomodare si apeleaza la un psiholog.
sanziana72 spune:
Florina, poate ca la un moment dat au ras de el si s-a simtit umilit si e normal ca nu vrea sa se mai intoarca acolo. Poate fi pur si simplu o incompatibilitate cu educatoarele.
A reusit sa isi faca vreun prieten de la gradinita ? Ar trebui sa incercati sa invitati din copii acasa sau sa se joace cu ei in parc. Daca s-ar duce sa se intalneasca cu un prieten ar fi altceva.
Incearca sa mai vorbesti si cu alti copii ca sa afli ce face el acolo si cum il vad ceilalti.
Eu zic sa incercati la o alta gradinita pentru ca e pacat sa ramana cu astfel de amintiri.
Sanziana & Marina (03/10/2004) Cand s-a nascut Marina... Poze
Dragostea ne-a fost data ca sa invatam sa ne depasim egoismul, sa invatam sa ne pese mai mult de altcineva decat de propria fiinta.