@ construit CASA !!! (9)

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns jone spune:

cristina gand la gand.
din auzite stiu ca platesti impozit daca ai facut receptia finala.asha e?
pe noi ne bate gandl sa prelungim autorizatia de construire ca s-ar putea sa ne coste mai putin decat impozitul.
nu stiu inca exact.stie cineva?

jo si alexandra
recomandari,
home sweet home!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allisi spune:

jone ce stii daca a trecut un an si nai terminat constructia in anul respectiv trebuie sa platesti pt.autorizatie pe anul acesta sau sa prelungesti doar autorizatia?astept un raspuns binenteles daca ma poti ajuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_codat spune:

Merci allisi de aprecieri .
tu nu ai autorizatia pe 24 de luni?
Eu am autorizatia pe 2 ani si inginerul ne-a spus ca daca in mai 2007 cind expira cei doi ani nu intabulez casa va trebui sa mai platesc pentru autorizatia de constructie, sincer eu am platit 8 mil in 2005 doar pentru hirtia de autorizatie deci prefer sa intabulez casa si sa platesc impozit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

Dia ai grija - la mine autorizatia era emisa pe 2 ani dar in acest interval aveam termen 1 an pentru constructia efectiva. Respectiv autorizatia a fost emisa pe 5 mai 2005 - deci valabila pana pe 4 mai 2007 dar m-am apucat de constructie pe 10 iulie 2005 (si trebuie sa anunti primaria de inceperea lucrarilor iar ei iti dau o hartie in sensul asta) si aveam termen pana pe 9 iulie 2006, daca nu terminam trebuia sa o prelungesc. Daca nu anunti primaria cand te apuci de lucrare, penalitatea e ca ei calculeaza anul pentru constructie de la data eliberarii autorizatiei. Citeste atenta autorizatia sa nu fie cumva la fel si la tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Fetelor, din cate stiu eu prelungirea autorizatiei implica o taxa de 1%(parca) din valoare trecuta in autorizatie. In cazul meu decat sa platesc prelungire 20 mil, mai bine platesc impozit 10.

Deci, impozitul se plateste dupa efectuarea receptiei finale. Eu am termen pana in aug.2007 si o sa demarez hartiile pana atunci.

Cine s-a inregistrat la Inspect. de Stat in Constructii? Si acolo sunt taxe! Le-ati platit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabungau spune:

Lidia, ma faci sa rad!!! ce zapada?????

Irina si Ioana Alexandra (13 aug 2005)

http://www.dropshots.com/irinabungau
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allisi spune:

serios IRINA la noi de ceva timp e o zapada de neam saturat de ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jone spune:

am platit la inspectorat
o parte.habar nu am ce procent.zilele astea trebuie sa ma duc sa mai platesc.mi-e cam sila s ama duc la primarie si sa intreb cum e cu prelungirea.

jo si alexandra
recomandari,
home sweet home!

Mergi la inceput

Da Miramar, la mine s-a anuntat primaria imediat de inceperea lucrarilor (de fapt am inceput un pic mai devreme ca ni s-a acrit sa asteptam autorizatia) iar cind a fost gata la rosu am platit ceva la inspectoratul in Constructii, nu stiu exact ce taxa era dar stiu ca am picat pe spate cind a venit dirigintele de santier sa imi dea chitanta cum ca a platit vreo 15 mil la Insp.

Mergi la inceput

off topic: Allisi vad ca esti din Baia Mare. Si sotul a plecat ieri spre Baia Mare in vizita la parinti. Si imi spune prin telefon ce frumos e ca e zapada!

Noi aici nu am avut parte. Asta seara a incercat un pic ploaia sa se transforme in niste fulgi de au venit fetele la mine bucuroase sa imi spuna ca ninge afara dar s-au dezamagit cind au vazut ca nu ramine deloc pe jos

Mergi la inceput