Mamici de sept-oct 2006 (80)
Raspunsuri - Pagina 22
putzuruca spune:
Pupicei la mamici si burtici,
Felicitari celor care au devenit mamici intre timp si nastere usoara celor care se apropie de marele eveniment.
In timp ce bebe doarme am sa incerc sa va scriu povestea noastra.
Cu vreo doua saptamani inainte de nastere, tot aveam senzatia ca bebe nu mai are loc in burtica. Ma impingea rau in coaste si deja sezatia devenise suparatoare.
Pe 18 am terminat bagajul de facut, banii erau pregatiti si asteptam sa mai treaca cele doua saptamani pana la termen. Eram pregatita psihic pentru momentul nasterii, insa nu credeam ca va fi asa curand.
In noaptea aceea, pe la ora 3 m-am trezit din somn din cauza durerilor de burta. Am luat un no-spa si am asteptat sa treaca. Nici un rezultat. M-am ridicat din pat si am inceput sa fac ture prin casa. Mergeam la toaleta f des si durerile nu incetau. Am luat al doilea no-spa si am asteptat, cu gandul ca de data asta sigur voi putea dormi, dar...tot nimic. La ora 5.30, l-am trezit pe sotul meu si l-am anuntat ca trebuie sa ne pregatim sa plecam la spital. Am facut dus, mi-am aranjat ultimele detalii si la ora 7 am plecat la spital.
La camera de garda, era doar o asistenta care a anuntat medicul meu si m-a lasat sa astept pe hol monitorizand contractiile. Erau la 3 minute. A venit medicul, m-a controlat pe masa si aveam dilatatie 2 cm dar colul era destul de dur. M-a internat si m-a dus in sala de travaliu. M-a preluat moasa si a monitorizat inima lui bebe si contractiile pe toata perioada travaliului. Intre timp tati astepta la usa si imi trimitea mesaje la 10 minute. Ma intreba mereu cum ma simt.
Pana la ora 13, contractiile au fost la 3 minute, dar colul tot rigid, iar dilatatia era de 3 cm. A venit medicul , mi-a rupt membranele si mi-au montat perfuzie pentru dilatatie. La ora 15 aveam dilatatie 5 cm si mi-au pus cateterul pentru epidurala. Deja nu mai simteam nici o durere. Contractiile erau la 2 minute. A mai durat 2 ore si din nou m-au pus pe masa. Dilatatie maxima. Gata nastem, a spus medicul. Nu-mi venea sa cred. Tot asteptam sa ma trezesc din visul asta. Mi se parea ca nu-i posibil sa nasc pentru ca nu fusese asa cum crezusem eu de greu.
A venit momentul expulziei dar nu prea ma pricepeam cu impinsul. Moasa imi tot spunea ca trebuie sa imping ca si cum as fi constipata. A durat 10 minute pana am inteles ce si cum, apoi...a venit bebe, sufletelul acela pe care-l asteptam cu nerabdare si pentru care ma rugasem la Doamne-Doamne sa fie sanatos, in fiecare zi de sarcina, sufletelul acela pentru care ne-am pregatit de atata timp si care acum ne umple de fericire si de sperante.
Asa am devenit mamica. Asa am devenit parinti.
N-am crezut ca voi fi in stare sa traiesc asemenea sentimente, n-am crezut ca ma voi trezi noaptea doar ca sa vad ce face bebe si sa ma asigur ca totul e bine. N-am crezut ca-i asa frumos sa fii mamica.
putzuruca mamica de Andreea-Iuliana
poze cu dragoste
alexutza_26 spune:
Adriana - stai linistita ca nu esti singura care are parte de program artistic...Si la mine se manifesta exact la fel...tot asa - cand sus cand jos cu mare presiune pe vezica...dar deocamdata nimic, doar un meci continuu de fotbal din partea juniorului
Si in cazul meu...lumea zice ca sigur voi depasi termenul...tot asa ca e inca sus burtica, dar incep sa nu-i mai bag in seama, cand va vrea el sa vina, atunci va veni..de ce sa ma stresez inutil.
Si eu de ieri sunt tare stresata cu gandul la ce trafic va fi de la Otopeni si pana la Pta Presei...eu venind de la Ploiesti - asa ca mai sunt si altele cu aceleasi ganduri...cred ca voi face aproape 3 ore pe drum..sper numai sa reziste Gabitza atata timp...eee, gata ca incep cu pesimismul!!!
38+ cu
Gabitza
Pupici si bebici sanatosi si mancaciosi!!!
alinamoro spune:
Itzy,eu eram pregatita sa incep galeria.
O lasam pe joi.
Roxanae, felicitari, ce mari sunteti! 
Sofimic, Nicole, succes pe maine si nastere usoara sa aveti! 

MamiLili, felicitari pentru master! 
Giuliella, eu nu pun nici un ceai in apa de la baita. In nas ii pun ser fiziologic si se curata prin stranut. ![]()
Sephora, bine ati venit acasa! 
Alina cu Adelina
(31.08.2006) & Dragos
(11.04.2002) pozici 1, pozici 2
MamiLili spune:
Alina Morostes, multumesc pentru felicitari!
Putzuruca, pai povestea ta devine imnul meu in urmatoarele saptamani. Mi-a dat un curaj teribil, dupa cum ai povestit tu totul a fost floare la ureche.
Sanatate la mamici si bebici!
Lili
in sapt 37 cu 
lakioana spune:
Buna fetelor,
Nu am mai intrat de mult, dar noua mea slujba, cea de mamica ma cam solicita acum...pana ma obisnuiesc putin si se obisnuieste si Rebeca cu noua ei viata. Si-a format un program cam "aiurea". Doarme bine ziua si noaptea ne tine in stare de veghe si pe mami si pe tati. Oricum ar fi, ea este minunea noastra si o iubim mai presus de cuvinte. Este farama din noi si din viata noastra, ratiunea noastra de a trai.
Am pus in linkul de mai jos si niste pozici, ca sa vedeti si voi pe cine a purtat mami 9 luni in burtica.
Va pup si va promit ca incerc sa intru mai des
Lakioana mami lui Rebecca Riana (16.09.2006)
Minunea noastra iubita-Rebeca
MamiLili spune:
Aaaaaalooooooo, ati plecat toate la maternitate? Ce miscare slaba pe forum in seara asta.
Sanatate la mamici si bebici!
Lili
in sapt 37 cu 
nicole2005 spune:
Buna seara la mamici si burticute ! Nu imi vine sa cred , am ajuns pe locul doi!!!!! Felicitari proaspetelor mamici sa fiti sanatoase si voi si bebici. Multumesc mult pentru incurajari.
Sofimic merci si iti doresc si eu tie o nastere cat mai usoara si rapida si sa ne vedem sanatoase cu bebici in brate.
Cucuoancea , asta e....ce sa fac si eu.... dar daca trebuie bebe al meu sta de 41 de saptamani si 2 zile in burtica, deja cred ca e timpul sa ne intalnim.
dat abia stept cu toate ca mor de emotii. dar nu mai zic de maine.
itzy lasa ca o sa fie bine si la tine cat de curand.
Nastere usoara sio refacere rapida si celor care isi vor vedea puiutii in zilele urmatoare.
nicol
41+
Antonio
Lyana spune:
Fetelor am o intrebare: daca placenta e calcaroasa si imbatranita o sa o scoata pe bb mai repede?
Nici cu lichidul nu stau grozav.
36+
Teodora
eloise spune:
Lyana, depinde. Ce grad de maturare a atins placenta? Daca e III, de la cate saptamani e asa? O placenta imbatranita, cu zone calcifiate, isi poate face totusi datoria destul de bine, foarte bine chiar. Atata timp cat bebe creste constant si e in grafic, inseamna ca isi face treaba. Daca faci echografii mai dese, chiar si saptamanale, se poate tine sub observatie evolutia lui bebe si starea placentei. Ar fi bine sa ceri sa ti se faca o echo doppler pentru a verifica fluxurile de pe arterele uterine, care arata clar cat de bine este 'hranit' bebe. O placenta imbatranita se asociaza adesea cu fluxuri proaste (IR-uri -indici de rezistenta- maritzi pe arterele uterine si ombilicala). Intreab-o direct pe dr ta daca placenta pune vreo problema serioasa si daca necesita declansarea nasterii cu cevaq timp inainte de soroc.
Eloise
36+ cu 
EU
Virsta bebe
tasia spune:
cucuoancea 90% maine pt k doctorul meu pleaca saptama viitoare din tara si nu vreau in nici un caz sa nasc cu altcineva. maine ma duc sa vedem dak se poate face ceva, adik daca reusim sa nastem maine ![]()
39 + 
pozele noastre