Credeti ca m-am resemnat sau am abandonat?
Raspunsuri - Pagina 2
Annie80 spune:
cred ca nu ar trebui sa-ti pierzi increderea, in primul si primul rand, poate bb vrea sa apara atunci cand te astepti mai putin, dar cum au spus si fetele analizele ar ajuta ca sa stii din start la ce te poti astepta
succes si sa te vedem cu bb la bord (scuze de expresie dar mie asa imi place sa spun)
mariana_1976 spune:
Eu nu as numi atitudinea ta nici resemnare nici abandon.
Imi pare bine sa citesc ca poti sta si astepta linistita si iti doresc implinirea dorintei.
In Suedia nu prea fac astia imediat investigatii de infertilitate daca ai sub 35 de ani si nu ai incercat activ cel putin 1 an.
Se pare ca multi barbati sunt foarte sensibili la spermograme.Nu toti bineinteles.De ex. sotul verisoarei mele(care nu e roman)a inteles-o cit de mult isi dorea un bebe si... si si-a facut reversie la vasectomie, o operatie extrem de rara,care imi imaginez ca e de 100 de ori mai dureroasa decit o spermograma.Desi sanse erau extrem de putine,Dumnezeu le-a dat copilul mult dorit pe cale naturala.
Contractul mi se pare si mie neobisnuit pentru o tara care este membru in Uniunea Europeana.(sau e vreo firma din Romania care a intermediat?)In Suedia nu ar fi legal un asemenea contract.
In orice caz, parerea mea este ca faci foarte bine sa te degajezi si sa incerci sa fi relaxata.Eu una te admir fiindca nu as fi fost in stare de asa ceva.
Analizele nu stiu daca are rost sa vi le faceti pina in momentul in care amindoi va doriti cu aceeasi ardoare un bebe.
Va urez mult succes si sper ca intr-o zi sa ne scrii ca vi s-a indeplinit visul.
Mariana
17+
mama de Monica, Matei si Markus
country girl spune:
Danangie, am sa-ti spun foarte pe scurt povestea mea: timp de 15 ani nu am ramas niciodata insarcinata, fara nici un fel de masura de prevenire a sarcinii. Ca mai toata lumea, aveam un serviciu care-mi placea, stresant dar castigam bine, ma distram etc Pana cand, dupa bariera celor 30 de ani, implicata intr-o relatie stabila si, in continuare, fara masuri de prevenire a sarcinii, mi-am pus problema ca poate e ceva in neregula de nu raman insarcinata. Si primul gand a fost sa merg la medic pentru control. Marea mea greseala!
Am consultat cativa medici mari din Bucuresti. Diagnosticele prezumate au fost dintre cele mai pesismiste si mai hazardate (spun eu acum). Fara dozari hormonale, fara alte analize decat radiografii si ecografii am fost taxata cu infertilitate primara si mi se recomandase deja histerosalpingrafie, spermograma sotzului, o intreaga lista de analize constisitoare, unele penibile chiar si mi s-a spus ca tot acest tratament-investigatie nu garanteaza rezultate, ci doar elimina pe rand posibilele cauze ale infertilitatii, dar ca va dura in jur de doi ani si sa nu mai pierd nici o secunda. (edit ca sa adaug ca deja implinisem 34 de ani)
Am stat si m-am gandit daca merita sa supun relatia si familia stresului presupus de acest tratament? Nu-ti spun ce nervi aveam si cat de suparata eram pe mine insami.
inte de a lua decizia la care ma presau doi medici de altminteri celebri si recunoscuti pentru profesionalismul lor, mi s-a oferit un contract in strainatate. Impreuna cu sotzul meu am hotarat sa accept contractul si sa nu incep tratamentul, cu credinta ca daca va fi sa avem copilul nostru vreodata, D-zeu ni-l va da, fie ca va fi carne din carnea noastra, fie ca vom adopta un copilutz care are nevoie de familie.
Am plecat deci la contract si dupa o luna a venit sotzul in vacantza de Craciun la mine. Cand s-a intors la inceputul lui ianuarie in Romania, eu eram deja insarcinata chiar daca inca nu stiam. Am avut o sarcina usoara, o nastere de poveste frumoasa. Obstetricianul care mi-a urmarit sarcina aici, caruia i-am spus povestea "infertilitatii" mele si i-am dus analizele facute la Bucuresti inca se mai mira cm pot pune unii medici diagnostice atat de drastice cu atata usurinta (exprimare blanda!).
Sfatul meu este sa ai in continuare incredere in DD. Sa ai cerdinta nu inseamna nici ca te-ai resemnat, nici ca ai abandonat.
si Ilinca (10 septembrie 2005)
danangie spune:
Buna seara,
RALU
si mie mi-e dor sa mai vorbim dar cand intru eu nu te vad on-line. Multumesc de urari.....si stiu ca atunci cand va vrea d-zeu imi va da un bb. Cat despre setul complet de analize stiu ca nu-mi poate dauna...dar mai intai de toate astept sa-mi schimb tipul de contract si pe urma trec la atac.....adica sa vad daca mai am chistul, sa vad sa-mi fac o ecografie. Monitorizari nu. Vom vedea.
DANIELLA , MARIANA deci e un contract perfect legal. E liber professionist. Adica eu imi sunt patroana. Eu practic imi ofer serviciile(suna urat, dar servicii asistentiale) de asistenta medicala la spital. Ei ma platesc cu cat le-am propus.....iar eu am un contabil care imi plateste taxele, imi descarca anumite taxe la stat,etc. Deci, de asta nu imi este platit concediul medical.....de asta nu imi este platit concediul de odihna. Dar nu e ca imi este interzis sa nu ma duc in concediu de odihna......sau daca sunt racita sa nu raman acasa. Diferenta e ca daca stau acasa nu sunt platita. DEci, pe mine ma platesc atat timp cat muncesc. Eh....dar sper ca la sfarsitul anului sa termin cu tipul asta de contract.
CONTRY da ai avut noroc, vezi destinul......d-zeu a stiut el ce-a stiut de nu te-a lasat sa incepi acel tratament. Eu mereu am zis ca ceea ce se intampla se intampla cu un rost. Sper ca si eu sa am norocul tau.
DANIELLA nu sunt stresata...dimpotriva cred ca sunt prea relaxata, problema mea era ca o prietena intr-un fel mi-a reprosat cand i-am zis ca m-am resemnat. Dar cum ziceau si fetele cred ca m-am linistit si m-am impacat cu gandul ca nu are rost sa ma bat cu capul de pereti ca oricum nu rezolv nimic. Trece timpul si se poate strica si armonia casniciei. Zic eu. Pentru ca devenisem sa nu mai simt gustul in a face dragoste,,![]()
ANNIE intocmai sunt credincioasa ca asa va fi. Bb va aparea exact cand nu ma astept. Si am o sticla de vin care am cumparat-o in 2004 de la Paris....si am zis ca o voi bea atunci cand voi ramane gravida. 
Noapte buna la toate si cu D-zeu inainte!
Cand te-a inselat cineva odata e vina lui, cand te-a inselat a doua oara e vina ta
POZELE MELE
cici spune:
Incerc sa te fac si eu optimista la fel ca si contry!
12 ani n-am ramas insarcinata.Eram deja in 7 saptamani cand am fost la un control ,convinsa fiind ca e vorba de vreo cistita.Am trait tot timpul cu gandul ca daca Dumnezeu vrea sa am copii,voi avea iar daca nu ,nu.In toti acesti 12 ani nu m-am dus niciodata sa vad care-i buba.Desi nu sunt o bisericoasa ,am crezut toata viata cu tarie ca cineva ,acolo sus, stie mai bine ,ce-i bun pentru mine si orice lucru mi se intampla ,are partea lui buna chiar daca pe moment eu nu-i gasesc rostul.
Am ramas cu gura cascata cand , cerandu-i medicului o explicatie referitoare la faptul ca atata timp nu s-a legat nimic de mine,mi-a raspuns senin:" Asa a vrut Dumnezeu"
Iar semne ca asa a vrut El, au fost multe ,dar astea fac parte din alta poveste.
Cred ca important e sa crezi ca El te iubeste,sa-L iubesti si tu la fel ,iar de restul sa nu-ti faci griji.
Crede-ma,vei fi surprinsa sa vezi ce simplu se rezolva totul.
doinabita spune:
Eu nu cred ca te-ai resemnat, dar nici ca ai abandonat ideea de a face un copil!Pur si simplu cum zici ti s-a oferit alt serviciu mai bine platit, cu toate ca acel contract ...fara concediu medical, per si postnatal mi se pare ilegal, dar in fine nu asta era subiectul... deci acest nou post te-a captat pentru un timp.O prietena de a mea a facut tot felul de analize, investigatii, si cand s-a asteptat mai putin...a ramas insarcinata!daca te-ai linistit , nu mai esti stresata de a monitoriza acest lucru(cand esti fertila, acea perioada)s-ar putea sa ai marea surpriza sa ramai insarcinata cand nu te astepti, ceea ce iti doresc din tot sufletul!Doar daca intr-o perioada mai lunga nu vei ramane insarcinata, atunci va trebui sa iei masurile necesare.Ma rog sa vi se indeplineasca visul!
bita doina
Adrriana spune:
Buna seara...De 3 luni incerc sa fac un bebe....La ecografie mi-a iesit sindromul ovarelor polichistice si uter destul de mic,retrovers...Am facut HSG si mi-a iesit un rezultat bun: trompe permeabile si uter normal...Mi s-a dat tratament cu clomifen,un antibiotic,iar in ziua a 13-a din momentul in care mi-a venit cm sa fac o injectie cu pregnyl...si din ziua a 15-a sa iau 2 capsule utrogestan intravaginal seara dupa sex...Intrebarea mea : Ce este acest pregnyl,utrogestan?...Trebuie sa fac sex imediat dupa pregnyl?...Pregnyl-ul provoaca ovulatie?...la cat timp de la injectia cu pregnyl se produce ovulatia?... Ce inseamna monitorizare,masurarea temperaturii?...Monitorizare nu fac...Am tot citit la Aspirante optimiste, dar nu inteleg nimic
Sper sa imi puteti raspunde...multumesc![]()
brendamitran spune:
quote:
Initial creeata de danangie
Salve la toti,
Deci....problema mea....de fapt nu e o problema.....ci doar incerc sa ma conving daca m-am resemnat sau am abandonat ideea de avea un copil. Deci.....in iarna anului 2004 eu cu sotul meu ne-am decis ca vrem sa avem un copil. Treecusera 3 luni si nu se intamplase nimic. Atunci am mers la medic intreband care ar fi problema. Aia cand a auzit ca am abia 3 luni de cand incerc nu s-a preocupat si nu e ca m-a bagat prea mult in seama. Pe urma am inceput sa caut pe internet informatii si asa am dat peste acest forum Despre copii. M-am inscris si am inceput sa intru destul de des la "endometriste,etc". Doar ca intrasem intr-un ritm de a ma monitoriza......temperatura bazala, recoltari de sange, urmarirea ovulatiei, cumparat nu stiu cate chestii pentru a prinde ovulatia asta, prestat la comanda.....ce mai devenisem obsedata, isterica atunci cand venea mestra....extrem de dezamagita cand testele erau negative........eram toatl data peste cap. Pana cand in decembrie 2005 s-a ivit ocazia sa ne mutam intr-un alt oras......la un serviciu unde se platea bine. Doar ca aici la acest spital....contractul de munca e facut in asa fel incat nu beneficiez de concediu medical, de odihna sau de maternitate. Castig mai bine dar nu beneficiez de aceste lucruri. Am zis.....ca pentru moment voi merge cu acest contract....asa voi face bani pentru a face mai multe investigatii pentru a afla de ce nu raman. Doar ca.......la revelionul lui 2006 Alin ( sotul meu) m-a cerut de sotie. Deci, obiectivul meu se schimbase: sa strang bani sa fac nunta. Am facut nunta, am fost in luna de miere...si iaca uite cum am ajuns in septembrie fara sa ma gandesc ca tre' sa incep investigatiile. Problema e ca.........de cand nu ma mai monitorizez.....stau bine. Nu mai sunt stresata, simt gustul in a face dragoste cand vreau. Si fac dragoste fara sa ma feresc. Daca vine , vine. Daca nu .....voi astepta rabdatoare . Nu voi mai incepe sa ma monitorizez. Ca sunt sigura ca si stresul acestor monitorizari au contribuit la faptul ca nu am ramas gravida. Si uite asa.....astept ca D-zeu sa ma ajute ca odata si-odata sa raman.
Doar ca o prietena de-a mea mi-za zis: cred ca daca ai sti ca nu ai putea sa ramai gravida nu ai mai fi asa resemnata. Voi ce ziceti? M-am resemnat sau am abandonat ideea?
Cand te-a inselat cineva odata e vina lui, cand te-a inselat a doua oara e vina ta
POZELE MELE
danangie spune:
Salve,
CICI frumos s-a implinit visul tau de a avea un copil.......dar parca sa astepti 12 ani........eu sper totusi sa nu astept atat de mult. Te felicit ca ai avut taria sa astepti cu atata rabdare......eu acum da sunt intr-o perioada cand nu mai sunt in febra sa ma monitorizez.....dar.....daca intr-adevar trece asa mult timp cred ca innebunsesc....
DOINA sper si eu sa raman cand ma astept mai putin......dar sa fie cat mai repede![]()
ADRIANA intra la ASTEPTAND UN INGERAS......la subiectul ENDOMETRISTE,ETC. Acolo.....vei afla orice raspuns la orice intrebare a ta....
POZELE MELE
enn spune:
Draga Dana,
eu cred ca pur si simplu n-a fost īnca momentul. Gīndeste-te numai cīte ai avut pe cap anul asta! Noul servici, noua casa, organizarea nuntii, iar acum problema cu genunchiul.
Cīnd se vor linisti apele, va sosi sigur si bebe!
Am asteptat si eu aproape un an pīna a aparut prima sarcina. La analize nici nu m-am gīndit, īmi banuiam īn schimb sotul ca ma saboteaza![]()
Relaxeaza-te, bucura-te de clipe tandre alaturi de sotul tau si va fi bine.
Enn