Mamici de noiembrie - decembrie 2006(41)

Raspunsuri - Pagina 30

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dolores spune:

am si mancat deja...si ma bag la a doua tura de somn..ne "auzim" mai tarziu..pupici

dolores 30+David Cristian
poze
poze dolores

"Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

buna dimineata

miro pai nu seamana stanga cu dreapta nici de frica. i-ai platit un avans sau toti banii? daca si data urmatoare vine si nu isi face treaba cum trebuie, da-i papucii si cauta pe altcineva care sa stie meserie. si evident nu il plati, ca de facut nu a facut.
a propos de meseriasi, cel care mi-a asamblat dulapul acum, dupa zugravit, avea niste idei tare ciudate si nepractice, cum ar fi sa monteze capacul pe peretii care nu erau bine fixati. unul dintre pereti a cazut, evident, ca de asta sunt suruburile, sa il tina la loc, de unul singur nu stie sa stea drept, si deci mi-a zgariat peretele proaspat vopsit. asa ca atunci cand am ajuns la plata l-am ars din banii de manopera, nu ca as fi eu tamplarul sef, ci pt ca pur si simplu era clar ca lumina zilei ca nu avea cum sa mearga asa cum spusese el. i-am explicat ca i-am atras atentia, si ca va trebui sa il mai chem pe zugrav sa imi faca retusuri, si ca zugravul trebuie platit si el, si ca altfel nu avea de ce sa vina.

chris 29+ alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns atudor spune:

Buna dimineata, burtici!
Ce fac fetele? Eu am dormit f prost azi-noapte...m-am trezit in nenumarate randuri si nu mai puteam adormi la loc...ganduri despre nastere, despre cum va fi..despre cum ma voi descurca cu bebe. In loc sa ma odihnesc, stau cu ochii pe pereti; si, colac peste pupaza, cand venise Mos Ene din nou, una bucata bebe a inceput ora de box, iar una bucata sotz a inceput sa sforaie.....mai dormi daca poti.
Ma alatur si eu celor care au probleme cu , desi pana acum nu am avut probleme; mananc fructe, beau lapte, ciorbitza nu lipseste...si totusi.
Maine dimineata ma duc sa-mi iau rezultatul analizelor de sange; sa vedem cum mai stam.
Pupici

Ana 34w4d cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluca_u spune:

buna dimineata burtici,

ne-am trezit si noi

sa aveti o zi frumoasa.

Raluca 33 + cu Adina Andreea

Un om obisnuit, fericit in caminul sau, este mult mai binecuvantat decat un geniu traind singur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dolores spune:

fug sa dechid cap nou ca suntem pe pag 20

dolores 30+David Cristian
poze
poze dolores

"Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_n-d_06 spune:

CAPITOL INCHIS!!!

VA ASTEPTAM CU DRAG LA NOUL CAPITOL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

Salut fetele!
In primul rand sa ii raspund Mironei. Da, intr-un fel cei de la tine au incalcat legea, compensarea in bani a CO nu se face decat in momentul incheierii contractului de munca. Dar nu te sfatuiesc sa le atragi atentia, pentru ca, practic, compensarea asta in bani ii avantajeaza pe angajati.
Ramsan de ce nu ti-ai luat banii pe concediu inainte de concediu prenatal. Banii pe concediu (apar pe statul de plata ca o prima) si iti creste media zilnica in functie de care se calculeaza banii pe care ii iei in timpul concediului pre si postnatal. Cat despre hainute: IESENCELOR nu uitati de Teba Industries (fostul Tomiris), sunt hainute super dragute si unele sunt super ieftine. Mai sunt si hainute cu mici defecte (atat de mici incat eu le caut si nu le gasesc) si care sunt la 20.000 si 40.000 lei.
Acu sa va povestesc si de ale mele:
nici nu stiu cum sa zic decat ca aseara am avut contractii (cel putin cred ca au fost contractii) foarte dureroase. Am ajuns acasa, eram cam obosita si m-am asezat in pat. Dupa vreo 10 min de stat in pat, ma durea foarte tare burtica, m-am ridicat sa ma plimb prin casa. Si periodic, cam la 10 min, mi se intarea toata burta, si ma durea foarte tare in jos, ca la ciclu sau ca si cum as fi avut crampe. Aveam o senzatie de nevoie la toaleta foarte urgenta, cand ma asezam nu iesea nimic. Am luat un no-spa, am mai stat un pic in pat si tot nu a trecut. Am sunat-o bineinteles pe surioara mea care a insistat sa mergem la spital. Dar nu m-am dus (printre altele si pentru ca nu sunt epilata - nu radeti de mine) si nici nu am sunat-o pe doctorita. Intr-un final, dupa inca un no-spa si mai multe ture de casa, stat pe vine, etc. mi-a trecut durerea, a ramas numai intarirea burtii. Acum intrebarea: CE A FOST ASTA? Intrebarea o pun mai ales celor dintre voi care stiu ce sunt alea contractii ca eu habar n-am!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Si de asemenea, daca nu ma mai doare nimic, nu mi se mai intareste burtica decat un pic, mai are rost sa o sun pe doctorita azi? Eu zic ca nu, dar astept pareri.
Dar sa trecem la vesti bune: conform contractului colectiv de munca (care se aplica indiferent daca firma este privata sau de stat) se zice asa:
SALARIATII VOR BENEFICIA SI DE URMATOARELE AJUTOARE.......
ART.51 PCT.C - UN SALARIU DE BAZA (salariul de pe cartea de munca), PLATIT DE UNITATE MAMEI, PENTRU NASTEREA FIECARUI COPIL; DACA MAMA NU ESTE SALARIATA SOTUL BENEFICIAZA DE PLATA UNUI SALARIU DE BAZA

Acest salariu trebuie acordat de firma din fondul social.
Asa ca dupa ce nasteti, va duceti in dinti cu certificatul de nastere si firma este OBLIGATA sa va dea un salariu de baza (adica fara sa va opreasca nici un fel de contributii la stat - toti banii care sunt trecuti pe carte de munca)
Cam atat cu noutatile pe azi!
Va pupic si poate ma sfatuiti si pe mine in legatura cu ce sa fac.

Laura si bebe strumf 33+

Mergi la inceput