compotul de gutui

compotul de gutui | Autor: ferrer

Link direct la acest mesaj

Buna.As vrea si eu o reteta buna de compot cu gutui(amarui,cu puf galben ca de pui).Am incercat dar nu tin prea mult timp.
Va dau o reteta super de prajitura cu mere pentru gargaritele voastre.
Blat:3 oua,o cana de o litra de zahar,1/2 cana ulei, 1/2 cana lapte, o lingurita pref de copt(amestecat cu faina), mirodenii.Se procedeaza ca la chec:se bat albusurile spuma apoi se adauga pe rand celelalte ingrediente.Faina se pun cam 2 cani, sa fie o compozitie smantanoasa.
Se dau pe razatoarea mare 1,5-2kg mere,se calesc pe aragaz cu 1/2cana zahar(daca merele sunt dulci puteti pune mai putin)pana isi schimba culoarea.Le scurgeti putin zeama si puneti scortisoara.
Tava o tapetati si puneti jumatate din compozitie,o introduceti la cuptor pana se rumeneste putin, o scoateti, puneti merele si peste ele restul din blat.Se lasa la cuptor pana se rumeneste si este gata.Daca vreti o pudrati cu putin zahar,pentru aspect,dar cand se raceste.Pofta buna!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Compot de gutui

Ingrediente: 1 kg gutui, 500 g zahar, 3 pahare apa, 1 bucatica scortisoara

Se curata gutuile de coaja si samburi si se taie felii de grosimea unui deget. Se pun in apa rece.
Intre timp se fierbe zaharul cu apa si scortisoara. Cand siropul e pe jumatate gata, se adauga gutuile si se lasa sa fiarba acoperit, la foc incet, pana se moaie.

"Pentru Barbye, una dintre noi - trebuie sa ajuti!"
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Eu fac compotul de gutui si cu pere. Adica, perele si gutuile le curat de coaja si le tai cubulete, apoi pun fructele in borcane de 800 g, in fiecare borcan pun cate 2 linguri de zahar si o lingurita de zahar vanilat, apoi le umplu cu apa rece si fierb borcanele la bain marie. Iese super bun!

Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe03 spune:

eu fac compot de gutui si tine toata iarna si chiar si peste vara:
tai gutuile bucatele mai mari sau mai mici(depinde de timp) le pun in borcane de 800 grame( cam jumatate de borcan gutui restul apa ) cu 2 linguri de zahar, ( sau 3 daca preferi mai dulce) le capsez si le fierb in apa pe arabaz, cam junatate de ora de cind da in fiert
reusita garantata, e un compot tare bun si aromat
nicol

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelaispir spune:

buna ziua la toata lumea! ca tot veni vorba de gutui (amarui cu puf galben ca de pui), stie cineva o reteta de peltea? facea bunica pe vremuri si era tare buna. as face si eu anul acesta, dar nu prea stiu cum. ma ajutati, va rog!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ferrer spune:

Multumesc mult fetelor.Abia astept sa fac.

Mergi la inceput