Copii vostri povestesc despre gradinita?
Robert o face destul de rar si atunci foarte evaziv. Daca insist din pura curiozitate, chiar nu-mi mai zice nimic. La pranz il iau acasa intotdeauna in toane bune, e foarte vesel, educatoarea mi-a spus ca e comunicativ, cooperant, insa nu inteleg de ce nu vrea sa spuna acasa ce se intampla la gradinita. Parca ar fi top secret. Eu stiu in mare ce se intampla, la sfarsitul programului educatoarea scrie pe o tabla pe scurt ce a facut cu copii, dar as vrea sa stiu impresiile lui, ce i-a placut si ce nu in ziua respectiva, cum s-a jucat, cu cine, etc. Cand ramane acasa cu tata sau cu bunicii imi povesteste cu lux de amanunte cum si-a petrecut timpul, ce au vorbit, etc. Despre gradinita da mult mai putine detalii. Oare de ce? Mai sunt copii care fac asa?
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...
Raspunsuri
monica-elizabet spune:
si alex imi povesteste ce face la gradi, dar numai ce vrea el si ce-si aduce aminte
daca-l intreb eu ceva nu intotdeauna imi raspunde cu lux de amanunt...dar cand are el "ceva de spus" sa te tii amanunte...nu mai termina![]()
monica
katty spune:
Anul asta inca nu l-am dus pe Andrei la grupa mijlocie, dar anul trecut ne povestea ce-a facut la gradinita, ce-a mancat, cine si de ce a fost pedepsit (adica sa stea pe scaunul de pedeapsa), cu cine s-a jucat, ce zice colegul X, le adora pe domnisoarele educatoare, are preferinte printre colegi/colege.
Canta singur prin casa ce invata pe acolo, spunea cuvinte in engleza pe care le-a invatat in ziua respectiva, ne arata exercitiile de la gimnastica etc.
Vorbind cu el la telefon zilele trecute (fiindca e la tara cu mama mea) i-am zis ca am vorbit cu domnisoara X (una dintre educatoare) si ca a intrebat de el si ca ii este dor etc. ca sa vad cum reactioneaza, si el a zis "DAAAA!!" si se simtea ca e foarte bucuros!
Catalina & Robert-Andrei (4 ani)
Poze aici
varsta lui Andrei 
Alina spune:
Cristina,
Fiica-mea e in al doilea an de gradinita si e tot cam la fel:povesteste putin si doar ce vrea!Asta se intimpla cu mine dar taticului ii povesteste cu lux de amanunte ce a facut,cu ce/cine s-a jucat,ce le-a zis frau,ce cintecele au cintat,etc iar eu am tras concluzia ca e asa pt ca ii vine mult mai usor,lui ii zice in germana(normal,gradi in germana)in timp ce mie trebuie sa-mi traduca in romaneste si ii lipsesc unele cuvinte
.
Alina
monjum06 spune:
si eu vroiam sa postez un subiect asemanator.
fata mea desi vorbeste intr-una de caini broaste, copii, si alte alea, nu povesteste nimic de la gradi. are 3 ani si 4 luni. e drept ca nici cand statea acasa cu bunica nu pre imi povestea. daca o intrebam ce a facut dimineata imi spunea ca bine. si cand nu o mai intrebam imi spunea ca a cazut, ca a fost la lac ieri sau aseara fiindca oricum ei nu au notiunea timpului. ca a fost ieri sau dimineata, totuna e.
de la gradi dupa multe eforturi, mai spune cate ceva. ca sunt copii care plang, ma intreaba de ce plang,(ea nu plange, ii place)ca s-a jucat cu iepurasul roz, ca ii place de doamna bruneta mai mult decat de cea blonda, etc. dar foarte greu.
si e trista si serioasa cand o iau. nu vrea in parc, vrea acasa si se urca in varful patului.
vi se intampla si asta?
monica mama lu'gabi
annablue spune:
Si Adi spune de la Gradi cu mare greutate... Si tocmai pt ca nu are notiunea exacta a timpului, le incurca de numa'...
Dar, eu am ales s-o intreb pe dna cand o prind (la ora la care ma duc eu, numai vinerea o prind sigur sa vorbim) si o rog sa-mi povesteasca.
Noi suntem abia de 2 sapt la gradi si cu Adi am reusit sa-l fac sa povesteasca doar prin joc. Adica, avem un ursulet de cand s-a nascut si un proaspat achizitionat soricel. Si, ideea mi-a venit cand in urma cu o saptamana se incapatana sa faca pisu inainte de nani seara si l-am pacalit spunadu-i ca vin si prietenii (cu care doarme) sa-l vada xum face, ca ei sunt mici si vor sa invete de la el care e mare.
Si...minune... a functionat !
Asa ca, apropo de gradi, ne-am pus in semicerc(asa stau ei cand discuta la gradi) si l-am rugat sa ne povesteasca si sa ne arate cum e la el la gradi, ca si ei vor sa fie la gradi. Si a functionat din nou...
Deci, pt cine are rabdare (ca a durat ceva pana am scos mai multe de la el) poate incerca. Asta e o idee de la un psiholog, ei asa procedeaza cu copiii.
Va doresc succes !
Ana
_
Annablue si Adita(1.11.2002)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."
fotografii cu noi
coafura preferata
nadina spune:
Carina are 4 ani si nu povesteste nimic de la gradinita.Chiar le intrebasem si eu pe mamicile de la "Copilasi de 2002".
In schimb reproduce prin joc aspectele esentiale de acolo. De ex, isi pune jucariile la nani si le spune "inchide ochii, inchide ochii" , "ssst, inchide ochii" Cand ii pun mancare pe masuta isi aseaza un prosopel sub castron si zice "asa, mancati frumos, sa nu dati pe masute ca dupa aceea trebuie sa le spalam si se ia vopseaua". Daca o intreb eu "cum te-ai jucat azi la gradinita?"sau "ce ati facut?" imi raspunde ceva de genul "bdabdabaa".Daca o intreb de mancare zice ca a mancat ciorba cu ciocolata si tort cu morcovi, inghetata calda si alte nerozii. Am intrebat un amic psiholog si mi-a spus ca pe langa faptul ca nu are notiunea timpului se joaca cu mine.Important e ca ii place la gradinita si vrea sa mearga in continuare.
Nadina
Gabbriela spune:
Julian imi spune ca el zilnic deseneaza un foc si se joaca in park.. nici o data nu dezvolta ce fac ei acolo 4 ore.
Sanatate si numai bine 
Pentru Barbye - una dintre noi! Trebuie sa ajuti!
Tine aripioara asta, voinice
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.dotphoto.com/go.asp?l=gabbriela&p=gabbriela" target="_blank">
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
redi spune:
Mai demult am citit ,dar nu stiu unde,ca pastreaza doar pentru ei ce fac la gradinita si pentru ca noi le spunem ,fiecare in felul sau :"gradinita este pentru copii ca tine ,si mami a fost cand era copil ,mamele nu raman la gradinita ca merg la servici(si nu le povestim ce am facut ,asa-i ?),si la gradi sunt numai copii si educatoare ,va fi frumos ,vei invata poezii si cantecele si ...."atuci ei cred ca noi stim exact ce fac ei acolo ca doar am fost cand eram mici.Si mai sunt copilasi care nu spun pentru ca este locul lor, "proprietatea",pe care nu vor sa o imparta.
Acum ce cred eu ,pentru ca nici Louis nu-mi povesteste mare lucru ,cred ca el asa a inteles mama a fost cand era copil si a facut la fel ,deci stie pentru ce ma mai intreaba atata?Chiar mi-a raspuns asa si eu i-am zis ca as vrea sa-i cumpar jucarii si carti si....ca la gradinita si el mi-a raspuns ca nu vrea ca acasa e acasa si la gradinita "sunt atatea ,pentru ca sunt multi copii ,dar acasa nu avem asa multi ca sa facem la fel " .Si am incercat si in joaca cu "prietenii lui" imaginari, sa aflu ,sa stie si ei ce face el acolo dar imi spune numai ce a fost cu ceva timp in urma ,cam de doua, trei saptamani.
Insa cu copiii, in parc , povesteste mai mult ,si nici asta nu imi spune .
Cristina_C spune:
quote:
Originally posted by redi
Si mai sunt copilasi care nu spun pentru ca este locul lor, "proprietatea",pe care nu vor sa o imparta.
Cred ca asta se intampla si cu el.
Si, tot asa, povesteste lucruri care s-au petrecut cu 2-3 saptamani in urma sau lucruri iesite din comun, care l-au impresionat si nu rezista sa tina doar pentru el (de ex. cand au fost la biserica mi-a spus in aceeasi zi).
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...
liliac1 spune:
Eu am avut senzatia ca spune ceea ce face, dar am descoperit ca de fapt inventeaza o poveste cu tot ceea ce i se intampla interesant sau nu prea, din fiecare zi. De ex, mi-a povestit ca au desenat iar Doamna ne-a asigurat ca n-au desenat deloc zilele astea, doar au cantat si au spus povesti; apoi, in fiecare zi ne zice invariabil: eu am papat ciorbita cu cartofi si carnea iar pilaful l-am dat baietelului, cu toate ca ne-am uitat la meniu si in fiecare zi era altceva...
O las deocamdata in pace si sper sa spuna si adevarul, nu numai ceea ce-si inchipuie/inventeaza.
Am determinat-o totusi sa-mi cante un cantecel invatat la gradi si...mi l-a cantat de vreo 50 de ori!!!
A trecut doar o saptamana, speram sa fie altfel mai tarziu.