obtinere certificat de nastere

obtinere certificat de nastere | Autor: dariana

Link direct la acest mesaj

Am pe certificatul de nastere o stersatura, tipa de la politie nu a vrut sa-l primeasca asa (am vrut sa depun actele pt schimbare de domiciliu, sa schimb buletinul) si mi-a zis sa iau altul de la primarie. Cum fac, il declar pierdut, furat sau cum? Pt ca daca ma duc si il arat pe asta vechi banuiesc ca ma pun sa fac vreo actiune rectificativa si ar fi mai complicat. Si daca il declar pierdut banuiesc ca ma amendeaza, nu?
Atunci ramane varianta cu 'furat', trebuie sa dau anunt la ziar?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Daca ai certificat de nastere de tip din ala vezhi, ala mic si cu 2 file, te duci pur si simplu si spui ca vrei sa ti se elibereze certificat de nastere international. Mai nou, certificatele vechi sunt preschimbate in din acelea noi format mare o singura fila si asta pentru ca afara nu sunt recunoscute cele vechi. Cred ca e cel mai simplu.
Eu am aflat de asta cand am fost la un birou de traduceri legalizate, am vrut sa imi traduc si legalizez vechiul certificat de nastere si mi s-a spus ca trebuie sa ma duc sa il schimb cu unul international si acela merge asa, nu mai trebuie tradus si legalizat.
Am fost, am facut cerere si in aceeasi zi l-am si ridicat.
Bafta!

Cu mult drag, Nana.

Pentru Barbye-una dintre noi, Trebuie sa ajuti!!!
"Pentru a avea mai mult decit ai obtinut trebuie sa devii mai mult decit esti. Daca nu te schimbi vei avea intotdeauna ceea ce ai obtinut."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Dariana, asa este, poti sa soliciti schimbarea certificatului vechi cu unul nou. Si eu asa am facut, n-a trebuit sa justific nicicum, pur si simplu am zis ca vreau sa-l schimb si mi l-a schimbat fara discutii. Doar atat ca am inteles ca ti-l schimba o singura data, dupa care platesti amenda pentru pierdere/deteriorare.
Te prezinti la primarie cu certificatul vechi si cu buletinul, platesti o taxa (era 1 ron cand am mers eu in primavara), completezi o cerere si ... voila. Mai simplu nu se poate.

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariana spune:

Va multumesc, mi-ati fost de mare ajutor.

Mergi la inceput