legatura dintre rosu in gat - amigdalita

legatura dintre rosu in gat - amigdalita | Autor: light

Link direct la acest mesaj

Am inteles eu, rosu in gat nu e neaparat amigdalita, e de obicei faringe inflamat mai usor sau mai mult, sau poate fi atat faringe inflamat cat si amigdalita in acelasi timp.Intrebarea mea e insa un pic mai ciudata. Daca eu ma uit in gatul copilului si vad ca omulteul nu e rosu, si nici zona din jurul faringelui nu e absolut deloc inrosita, exista posibilitatea existentei anginei?De ce intreb, pentru ca anul acesta copilul meu a facut 4 amigdalite eritemoase si se vedea clar gatul rosu, mai putin la ultima unde eu aveam impresia ca nu are faringele inflamat insa la medic, diagnosticul a fost angina eritemoasa. Acum ce sa zic, de cate ori copilul tuseste, sau se vaita de gat sau face temperatura mai mare decat normalul, fug cu el la doctor, insa se mai intampla destul de des sa isi dreaga vocea, asta din cauza astmului si secretiilor din gat si ma induce in eroare. Nu pot fugi la doctor de cate ori isi drege el vocea, adica zilnic, uneori mai rar, alteori mai des si as vrea sa stiu daca de exemplu sunt afectate amigadalele trebuie automat sa se inroaseasca gatul (faringele, omuletul) sau se poate intampla si fara. Zic asta pentru ca chiar acum dimineata a mancat o bucatica de rosie si a tipat ca il doare in gat, apoi a zis ca nu il mai doare, m-am uitat si nu e deloc rosu si nu stiu ce sa cred. L-o fi iritat rosia... Evident ca daca va incepe sa se vaite de gat sau daca va tusi sau va face febra, voi alerga la doctor.

fara drept de semnatura