Conflict de interese?!
De 2 zile am fost investita in functia de director la ,, Centrul Judetean de Aparatura Medicala ,,- forma de organizare fiind cea de ,, unitate sanitara,, subordonata ,,Autoritatii Judetean ede Sanatate Publica ,,-fostul DSPJ.
Ce fac? Conduc o unitate care presteaza servicii conexe actului medical- verificarea , intretinerea si reparatia aparaturii medicale din unitatile sanitare de stat si private sub forma de contracte prestari servicii.
Am o mare dilema: de 2 zile am innebunit cautand pe net si prin juristi ca sa ma clarific in ce masura e incompatibilitate intre calitatea de acum de director si cea de administrator la o firma privata(personala) cu acelasi obiect de activitate(prestari servicii medicale). Intervine situatia de,, conflict de interese .,, in acest caz??? N-am reusit din legislatie sa ma lamuresc, am scris la minister si astept un raspuns....dar intre timp.... De suspendat activitatea privata nu prea pot, pt ca am in derulare contracte...o cesiune...ar fii rezolvarea... dar, nu stiu in cine pot avea incredere si ...daca cumva nu sunt exonerata de obligatiile contractuale nici asa???? Offf.... daca ma puteti ajuta.... nu-i f urgent....dar.....
Tania cu Anduta(14 sept'96)+ Bibi (14 febr'04)
Ce nu poti controla...evita!
Raspunsuri
Lona spune:
Schimba juristii.
Este conflict de interese.
Cauta Legea 161/2003, unde, la Sectiunea a 4-a, este definit conflictul de interese. Mai mult decat atat, te supui si prevederilor referitoare la functionarii publici.
Situatia ta se incadreaza la art.79 lit. c). Uite-te, de asemenea, la art. 94.
Pe scurt, ti-ai putea favoriza propria afacere prin calitatea publica pe care o ai. Deci, este conflict de interese.
dadi_t spune:
Lona, multumesc mult pentru promtitudinea raspunsului! dar.... nu suntem functionari publici...doar legislatia specifica sanitara se aplica...Si eu cred ca e oricum conflict de interese, dar cum rezolv???? Forma de organizare a jobului in particular este,, cabinet de practica individuala,,- inregistrat in Registrul unic al cabinetelor medicale- constituit conf. Ordonantei de urgenta nr. 83 din 19 iunie 2000 privind organizarea si functionarea cabinetelor de libera practica pentru servicii publice conexe actului medical. Sunt unic,, administrator,,-desi nu apar nicaieri in nici un act cu titulatura asta- doar ca <titular al cabinetului de practica individual>. Ce pot sa fac...suspend activitatea??? Am contracte in derulare...Cesionez??? Dar ce inseamna exact asta?????
deci....???
Multumesc anticipat.... mai ales ca-i de munca.....in gasirea ,,adevarului,,
...
dadi_t spune:
am primit raspuns de la minister(telefonic):
-conflict de munca-nu e cazul(decat daca am vreun beneficiu din relatia firma-centru)
-incompatibilitate, iar in principiu nu este, pentru ca centrul nu este unitate sanitara cu paturi si este infiintata altfel decat unitatile sanitare-printr-un ordin de ministru.
pentru siguranta astept raspunsul oficial scris de la minister.
Poze !