s-a mai confruntat cineva cu asa ceva?

s-a mai confruntat cineva cu asa ceva? | Autor: atatu

Link direct la acest mesaj

saptamana asta mi s-a oferit sansa sa castig dublu salariul actual si nu stiu ce sa fac pt. ca noul angajator nu vrea sa-mi treca salariu promis in cartea de munca- se merge pe incredere, iar mie imi este teama sa risc sa vina o luna si sa ma trezesc ca nu pot lua nici salariul actual. INTREBAREA mea este: stie cineva vreo modalitate(in afara cartii de munca) prin care sa fac angajatorul sa-mi garanteze ca eu pot lua banii promisi lunar?
ma uitat sa mentionez ca el mi-a sugerat ca ar fi mai bine pt. amandoi sa-mi fac eu o firma de prestari servicii si pe baza facturii emise de mine sa-mi plateasca serviciile, dar fiind o micro-intreprindere eu castig bani din dividente la inceputul fiecarui an, iar mie imi trebuiesc bani "mai multi lunar". ce credeti ca este de facut?
multumesc anticipat!!!!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Garantii nu exista dar modalitatea propusa de acea firma nu este o noutate.
Cunosc cazuri concrete in care un angajat si-a constituit o firma (SRL) microintreprindere si intre el si firma angajatoare a aparut practic un contract de management astfel incat salariul s-a "transformat" in onorariu.
Are un salar de baza la firma ca si angajat dar "grosul" este reprezentat de factura emisa de firma lui catre firma unde lucreaza in baza unui contract de management.
Probabil va fi una din formele din ce in ce mai agreate pe viitor intre firme si top mangement.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Ma bag si eu.. daca accepti varianta cu firma ai grija ce scrii in contractul ala de management, mai ales la termenul de plata al facturii emise de tine (probabil lunar) sa nu te trezesti ca iti incasezi onorariul o data la x luni sau si mai rau...poti sa bagi si penalitati daca vrei si daca ti le accepta. Si vezi daca ajungi la litigiu, la ce instanta/ for se judeca.

Andries

Mergi la inceput