Mamici de martie - aprilie 2007 (5)
Raspunsuri - Pagina 6
monica_b spune:
Elyanne buuun! Nu e grava treaba asta. Chiar am citit saptamina trecuta un subiect pe tema placentei joase, deschis chiar de "una de-a noastra", de Daia28. Si toate fetele (care trecusera prin asta) au linistit-o ca se ridica cu timpul. Si la mine a zis dr. ca e cam joasa (acu 2 saptamini, la morfologie), dar cum oricum stau in pat de 2 luni... nu a avut probabil motive sa se manifeste. si ai grija de voi!
Loina evident ca o problema rar vine singura. Si eu am mari probleme cu uterul. Incepind cu hipoplazia. Sincer, nici nu-mi faceam sperante sa ramin fiindca, in Ro. cel putin, nu am reusit sa gasesc un alt caz de sarcina pe un endometru sub 6 mm. Din cauza asta iesea din discutie si eficienta IA sau FIV. Alternativele noastre erau mama purtatoare sau adoptie. Dar uite ca a fost sa fie. In ciuda medicinei.
Roxanici multumim. Cum zicea si Loina, e minunat ca mai exista si cazuri fericite, ca ale noastre. E mare lucru cind esti intr-o situatie din asta, disperata, sa stii ca au fost si altii si ca exista totusi o speranta. E incredibil cite cupluri au probleme de fertilitate si cit pot indura in speranta ca, la un moment dat, vor putea sa tina in brate copilasul lor.
Monica 15+
monica_b spune:
Loina despre mincarimi: eu am pe spinare. Din cauza ca de la inceputul sarcinii (chiar din sapt. 3-4) mi se usca ingrozitor pielea. Si pe burta si sini, dar mai ales pe spate. Atit de rau incit ajunsese sa se descuameze! Ma dau zilnic pe spate cu ulei de bebe si vad ca de la o vreme s-a remediat problema. Dar daca uit sa ma dau o zi deja se simte. Pe burtica dau cu Sanosan, mai mult de amorul artei. Nu pare amenintata de vergeturi deocamdata. In schimb pe ... e ok daca folosim crema antivergeturi (de-aia pt. gravide, evident) si pe sini?
Monica 15+
loina_ln spune:
monica_b din cate stiu eu crema antivergeturi se poate aplica atat pe burtica, pe dar si pe . eu am o piele fff deschisa la culoare si sunt predispusa la vergeturi. pe deja aveam cateva, dar in ultima vreme, de cand seman cu pamela anderson la capitolul asta, s-au accentuat.
asa ca.... trebuie sa ne apucam de uns, nu gluma... punem sotiorii la treaba
cu
Katink spune:
Buna fetele!
Elyanne, ma bucur sa citesc ca esti mai bine si nu ai mai sangerat. Incearca sa te odihnesti si sa ai grija de tine cum poti mai bine, stiu ce inseamna o mandra zglobie si fara astampar, dar daca ai la cine sa apelezi macar 2 ore sa stai si tu relaxata in pat si fara zuza
Sori, foarte bine ti-a spus dr. Daca analizele sunt bune, de ce sa iei supliment? Primul servit este bebelusul, iar apoi tu, asa ca atata timp cat analizele ies bune, inseamna ca bebelusul cu siguranta si tu in al doilea rand sunteti suficient de vitaminizati
Cand incepi sa ai carente, abia atunci iei vitamine. Asa e si dr. mea, eu iau numai acid folic+ iod = FOLIO se numeste, e o singura pastila, iau zilnic pe perioada sarcinii si cat voi alapta, asa am facut si la prima sarcina.
Abia in sapt. 33 am inceput sa am carenta de fier si am luat pastile, mandra a avut 3510g la nastere si eu am luat 11.5kg pe toata perioada sarcinii.
Mai citesc si revin,
Katink cu Surpriza si Dulcineea mea Emma-Andreea
Katink spune:
Lili, hai nu te mai supara.
Sunt sigura ca sunt bunici bune si vor fi si pt bb3.
A fost reactia lor de moment, n-ai ce sa le faci... se obisnuiesc cu ideea si o sa vezi ce il vor rasfata pe mezin.
Si la mine am avut surpriza sa se blocheze lumea cand au auzit ca-s din nou gravida si nici macar o urare de "sarcina usoara" nu mi-au facut, dar i-am ignorat
Nu e vorba de mama soacra , avem noroc ca si eu si sotul avem soacre bune si iubitoare, sa ne traiasca!
Gata va las, fugim la targ ,
Katink cu Surpriza si Dulcineea mea Emma-Andreea
loina_ln spune:
fetelor, daca ma duc la ecografie la 13 saptamani este vreo sansa sa imi spuna si sexul lui BB? voi ce spuneti? sau sunt eu prea....
cu
cria_bv spune:
Buna -utelor,
am si eu o intrebare mai e cineva care ia Maltofer 2 pastilute /zi inca din saptamana a 5 a? Am citit cate ceva pe internet si se pare ca nu e prea bun fierul in primele 12 luni de sarcina. Acum m-am panicat de tot. Mie mi-a recomandat medicul meu ginecolog sa il iau dar nu mai stiu ce sa zic.
Va
Cria 8+
Lili_g spune:
loinamie nu mi-a spus sexul la 13 sapt. Mi-a spus ca e bebe prea mic si nu se vede clar. A spus ca la eco la 18-19 o sa se vada bine.
Ce-i drept bebele statea acum chiar cu spatele, n-a vrut nicicum sa se intoarca.
Va pup fetelor, aveti mare dreptate. M-am agitat eu prea tare pe moment, or fi si hormonii astia de vina.
O zi buna,
Lili
roxygeo spune:
Buna ziua dutelor!
Vad ca mie nu-mi respunde nimeni ce e cu eco la 11-12 saptamini????
Apropo de vesti am facut si noi marele anunt in familie....bucurie maxima, mama e singura care inca nu stie ca nu e in Bucuresti, vine peste vreo trei saptamini si nu vreau sa-i spun la telefon
Urmeaza prietenii
La serviciu inca nu vreau sa spun
Va pupic
loina_ln spune:
daca nu se vede acum, daca ma trateaza cu funduletzul, asa din prima ... nu-i nimic. mai e timp. important este sa fie totul in regula. va
cu