concediata pe perioada concediului legal de odihna
la data de 1 septembrie 2006 a plecat in concediu legal de odihna aprobat de intreprindere. in data de 18 septembrie am primit acasa o dispozitiie prin care mi se aducea la cunsotinta ca sunt concediata cu data de 6 octombrie 2006, ca mi se acorda un preaviz care expira cu data de 6 octombrie 2006.
va rog sa imi comunicati si mie daca este legal sa fiu concediata in perioada concediului legal de odihna, daca preavizul este dat corect adica se da preaviz in perioada de concediu legal de odihna sau dupa concediu legal de odihna? mentionez ca unitatea este in reorganizare prin schimbarea titulaturii, ca sunt intretinator unic de familie cu incredintare de minor prin hotarire judecatoreasca, ca fiica este bolnava de HAV tip B forma severa icterica deshidratare gradul I/II boala dobindita in 15 august 2006, ca nu am fost atentionat nici macar verbal ca urmeaza sa se faca restructurari din contra mi s-a garantat ca totul va fi ok de catre directorul institutiei.
Raspunsuri
ECMI spune:
In primul rand in ce temei esti concediata? (articolul din Codul Muncii)
Mi se pare cel putin ciudat.
Pentru ca nu se respecta procedurile legale.
http://photos.yahoo.com/ph/c_ghimis/my_photos
Lona spune:
Daca intre 6 octombrie si ultima zi de concediu sunt 14 zile (inapoi socotite), este legal. Daca este vorba de reorganizare, vei primi somaj.
Spune, exact, ce scrie in hartia pe care ai primit-o, poate s-a "sarit" peste niste etape.
ralnied1 spune:
Acum 2 ani, sotul si-a luat concediu de odihna 2 saptamani (ca atat i s-a dat voie atunci). S-a intors la munca pe data de 14 octombrie si pe 30 octombrie i s-a spus din senin: "De maine nu mai vii, esti concediat..." Cu toate ca inainte de a pleca in concediu, i s-au promis negocieri de salariu la intoarcere... Nu au mai avut loc. Motivul patronilor: restructurari de posturi (adica numai postul sotului meu)...
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ralnied/my_photos
E si maine o zi!
Andries spune:
Important este cu ce articol te-au dat afara. Azi suntem in 21 sept, ai timp sa introduci actiune la judecatoria unde este si sediul social al firmei, parca asa stiu eu, ca ai termen 10 zile? sau 15 zile? Actiunea este scutita de timbru in cazuri de acest gen, deci nu te costa nimic. Dar trebuie sa te ajute cineva mai priceput in spete de genul asta.
Si mai stiu ca reorganizarea de personal trebuie anuntata la camera de munca, faptul ca isi schimba firma denumirea nu inseamna ca pot sa dea oameni afara .. ca se reorganizeaza ei.
Imi pare rau de ce ti s-a intamplat.
Andries