Cum trebuie sa fie gradiniata copilului tau?

Cum trebuie sa fie gradiniata copilului tau? | Autor: toni

Link direct la acest mesaj

Cum sa fie...gradinita piticului meu?

Iata un subiect la care nu as sti sa raspund fara ajutorul copiilor.
Hai sa ne imaginam, cum ar trebui sa arate locul in care copilul meu trebuie sa se duca cu placere!
Hai sa vorbim cu cei mici!
Hai sa cream o lume mai buna pentru ei!
Hai sa lucram un gand care maine poate deveni o fapta!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Ar trebui sa fie un loc bun si vesel.
Ar trebui ca educatoarea copilului sa fie acolo cand iei copilul si sa-ti poata spune in doua cuvinte ca a facut astazi.
Ar trebui sa aiba undeva, la indemana parintilor, caietele in care s-a lucrat in ziua respectiva, modelajul cu plastilina, dsenul cu acuarele,etc.
Ar trebui sa pregateasca copilul pentru scoala romaneasca (pentru cei ce vor urma alt fel de scoli sa existe gradinite speciale).
Ar trebui ca la activitati sa se vorbeasca mai putin cu toti copiii si mai mult cu fiecare in parte.
Ar trebui sa nu fie mai mult de 10-12 copii la o educatoare.
Ar trebui sa declare in scris, de la bun inceput niste principii de educatie (adica ceva de genul: noi pedepsim copiii care nu se conformeaza, noi incurajam competitia, noi incurajam creativitatea, lozinca noastra este "minte sanatoasa in corp sanatos", noi ii obligam sa manance pentru a fii sanatosi, etc.).
Ar trebui sa nici nu se gandeasca ca ar fii posibila orice forma de violenta fizica sau verbala asupra copilului (fara justificari, scuze, fite).
Ma mai andesc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toni spune:

Da, cred ca metoda expozitiei valorizeaza mult copilul. Ii da incredere si il ajuta sa fie mai bun altadata.
Cred ca ar fi interesant de notat si perlele lor. Tare mult mi-as dori sa se noteze perlele lor.
Sau sa se filmeze activitatile ori atunci cand mananca. Un soi de "Big Brother" (varianta copilareasca)!
Cred ca acest lucru mi-ar da multa incredere in personalul de acolo, care evident nu si-ar permite sa neglijeze din activitati.
Mi-ar place ca microfilmuletele sa le primesc pe casuta mea de mail, sau pe mobil. Ar fi o chestie tare faina.
Mi-ar place sa ma joc si eu cu ei, din cand in cand sa fiu invitatul de onoare al saptamanii...
Mai spuneti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

da'...chiar...oare exista in romania asa ceva...camere de supraveghere care sa transmita in direct ce fac copilashii la gradinita...ceva in genul cluburilor pentru pitici unde cei mici se joaca si parintii cica beau linistiti o cafea...dar aici ar trebui si net si cate si mai cate...dar asa cred ca am sta si noi mai linistiti pe acasa, pe la serviciu si cadrele didactice si tot personalul si-ar face mai constiincios treaba, nu?
hai sa votam legea montarii camerelor de supraveghere in gradinite si scoli

monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

In unele din gradinitele particulare, cel putin in Bucuresti, exista sistem de supraveghere video, asa ca poti sa-i vezi pe colpilasi oricand daca ai la dispozitie un calculator si acces la internet.

Mergi la inceput

nu am stiut, asta e super...asta ar trebuie sa existe peste tot...deh, dezavantajul nostru ca mergem la o gradi de stat
numai bine

monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Camere video nu sunt nici in Canada peste tot, ba as indrazni sa spun ca in majoritatea locurilor nu sunt.
Pentru mine gradinita ideala e aceeea in care personalul este exceptional. Adica asa cum a fost la prima gradinita canadiana la care a fost fetita mea si la care a mers pana in toamna asta. Nu era o gradinita bogata, decoratiunile erau cam vechi, cariocile cam uzate... dar oamenii! De exceptie toti, incepand cu directoarea si terminand cu bucatareasa pe care o iubeau toti copiii.
Una dintre educatoare era si arata ca Doamna Mos Craciun... a fost intr-un fel ca o bunica pentru Roxana. De multe ori cand mergeam sa o iau de la gradi pe fetita, Barb (educatoarea) era asezata pe jos, cu copiii pe langa ea, inghesuiti in ea, iar ea le citea o ultima poveste. Atata dragoste si blandete era in incapere, incat imi venea sa ma intind si eu pe jos si sa ascult povestea spusa de Doamna Mos Craciun.
Au mai urmat si alte educatoare, mai tinere sau mai batrane... le sunt recunoscatoare tuturor, copilul meu a inflorit acolo. De Craciun sau de Paste educatoarele le cumparau copiilor cadouri simbolice din banii lor, le faceau felicitari speciale de ziua lor... aveam sentimentul ca facem parte dintr-o mare familie, in care copilul meu este iubit, pretuit si apreciat ca si acasa.
Si asa mi se pare ca trebuie sa fie gradinita copilului meu... chestiunile materiale conteaza mai putin daca personalul nu este dedicat.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Preda spune:

Gradinita este a II-a casa pentru cei mici iar
educatoarea este a doua mamica.

La capitolul personal

Oameni de inalta calitate sufleteasca ( ei sunt cei care intr-un fel au altul reprezeninta unul dintre "modele" oferite coplilui.)

Este foarte importanta relatia ( if any????)care se construieste intre copilas si educatoare. Ce ne facem daca personalul vine si pleaca, la doua luni avem alta educatoare.......... alta si alta si alta....... Nu este stabilitate in interiorul gradinitei,....... copilasul este bulversat..

Nu ar fi rau ca in gradinita sa existe un pshiholog, sau macar periodic sa existe vizite ale acestuia la gradi pentru a "construi si repara" ce este necesar.

Dotari potrivite si .............curatenie si iar curatenie.

Masa capitol super special (meniu ales cu grija si variat astfel incat sa acopere necesarul - fructe legume, carne, lactate etc.).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toni spune:

Daca nu sunt camere video, cel putin m-as bucura sa fie fotografii.
Acum cred ca e f. usor sa dotezi o gradi cu camera digitala. Parintii pot opta contra cost (de exemplu) pentru fotografierea celui mic in timpul activitatii. Sau microfilmulet. Apoi se poate inscriptiona pe cd ori transmite pe net...
In fine, cred ca e prea mult deja.
Sau ma insel? Oricum mi-ar place sa o vad pe Ralucuta mea cum confectioneaza si sa o aud cum vorbeste in timpulk activitatii. Dar....mai e pana atunci.

Mergi la inceput

da, si eu as vrea sa-l vad pe alex 5 ani acum( si pe ruxi cand o sa creasca) cum raspunde la activitatile de la gradi sau la scoala...sunt sigura ca se comporta diferit acolo fata de cum este acasa, d-na mi-a spus ca este f atent, ca este disciplinat si strange jucariile ceea ce acasa nu se prea intampla...tare-as vrea sa-l vad
dar pana la urma personalul trebuie sa fie de exceptie, oameni cu suflet...

monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Ce vorbiti voi suna a SF, mai ales pentru o gradi de stat...
Cred ca toti parintii si-ar dori, dar nu stiu cand se va intampla asta.

Ana

_
Annablue si Adita(1.11.2002)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."

fotografii cu noi

coafura preferata

Mergi la inceput