Mamici de ianuarie - februarie 2007 (20)
Raspunsuri - Pagina 11
ylilimic spune:
Flavia, am spus ca te admir pentru sarcina gemelara, dar imi dau seama ca nu e usor. La un moment dat, indiferent de nr de kg, toate cu sarcina unica ajungem sa spunem ca nu mai putem cu ditamai bulbul in fata. Si crede-ma, am vazut fete care voiau sa stea la munca pana la 8,5 luni, dar la 7 au dat bir cu fugitii! Imi inchipui totusi ca la tine poate fi si mai greu si ai putea apela la concedii medicale, atunci cand te simti mai obosita, chiar si pana la 1 nov. Nici un loc de munca/ angajator nu merita sa risti sanatatea ta si a fetitelor! Ai grija de tine!
ylilimic
22+ cu
Luca-Matei(05 nov.2004)
Helenutza23 spune:
Flavia-Ioana nu m-ai inebunit.
cred ca toate intelegem ce vrei sa spui. la tine senzatia de burtica grea normal ca e mai repede ca ai 2, sunt sigura ca burta e mai mare si mai grea decat la noi care avem decat un bb. de exemplu la mine senzatia asta e mai rara, cand stau mult in picioare etc. oricum cert este ca e o perioada in care atat cat puteam, pt ca stiu ca e f greu sa facem asta, trebuie sa ne ascultam organismul si sa ii dam ceea ce cere... eu sper sa reusesti sa faci asta cat mai des.
ah, alinuk, mi-ai trezit nostalgia vremurilor cand eram in saptamana de dupa nunta
. f mult ne-a placut si noua. frumoase poze, si ati prins si o vreme super din cate am vazut!
18+
twety spune:
Buna burtici mari si mici,
Am vazut ca unele fete au deja contractii dar asta nu trebuie sa va ingrijoreze foarte tare si eu am avut contractii ;la prima sarcina de in luna 8 si 9 cand ma duceam la spital sa ma monitorizeze asistentele nu vroiau sa ma lase sa plec decat cu semnatura sau telefon la dr. mea. Eu am dus-o foarte bine cu No spa si am ajuns cu sarcina la termen fara alte probleme. Aveam si dureri( ca atunci cand iti vine ciclul ) si mi se intarea burta de ziceai ca e un bolovan.
Eu am facut cezariana la cerere pt ca sunt o fricoasa de felul meu si a fost foarte bine pt ca BB avea tripla circulara de cordon desi cu doua sapt vazusera doar dubla.
timeea era roz la fata pt ca nu se chinuise deloc spre deosebire de alti bb-i care erau rosii si uratei.
Michelle ai fost si la dr Pop de la Diagnosis sa iti spuna si el o parere?
Va pup si
Crishtinutza spune:
Buna fetelor!
Am revenit si eu, dupa ceva absenta... si tocmai am recuperat paginutele scrise intre timp....muuulte, dar asta e foarte bine, inseamna ca suntem active! ![]()
Am fost la ecografie... si iar m-am intors cu intrebari fara raspuns.
Placenta mea e tot jos inserata, dar nu stiu la cati cm fata de col, iar doctora a spus ca nu conteaza (??!), ca daca este mai sus si cu 1 cm e ok si se poate naste natural. Voi ce stiti despre asta??Oricum, sper sa se mai ridice, ca timp e destul.
Si nici acum nu stiu cati cm are colul meu!!!! Iar mi s-a spus ca e ok acum, fara masurare... si ca daca s-ar scurta as avea sangerari! Intrebarea este: din experienta voastra, sangerarile apar pe parcursul scurtarii sau doar cand problema e deja f. serioasa?
Gio, sa stii ca si eu simt exact ca tine, din cand in cand (dar cand se intampla, ma tine asa 1-2-3 zile)...simt intepaturi in vagin, si mi-e frica rau de tot sa nu insemne ca se scurteaza colul. Si, tot ca tine, il simt deja pe bebe mai sus, sub ombilic. Inseamna ca e cu picioarele in sus????? Nu e prea devreme???? Eu sunt in 17+. De-abia astept sa imi spui si mie ce iti zice doctorul, caci vei merge mai repede ca mine la control.
A propos, stiati ca daca masurati cu centimetrul de la limita superioara a osului pubian pana unde e limita placentei (la mine e chiar sub ombilic acum), nr. de centimetri = nr. de saptamani in care sunteti?
E curios, avand in vedere ca burticile difera in dimensiuni, dar asa m-a masurat pe mine si am citit despre asta si intr-o revista Pregnancy&Baby. Si erau exact 16 cm; si eu incheiasem 16 saptamani.
Acum, de-abia astept sa merg in tara la inceputul lui octombrie, am facut deja programare la Iosup. Poate ma linistesc mai tare. Poate am si eu parte de un Doppler, ca nu i-am ascultat inimioara lui bebe pana acum.![]()
Cat despre animalutele dragi de acasa, zau ca nu trebuie sa va faceti probleme.... eu am crescut la curte si am avut intotdeauna catel... + matzele vecinilor... si nu exista bucurie mai mare pentru mine decat sa vin de la scoala, stiind ca acasa ma asteapta catelusa mea iubita.
In plus, cred ca asta m-a ajutat sa scap oarecum de stresul toxoplasmozei (IGG pozitiv, IGM negativ)... si nu am avut atatea probleme de sanatate precum copii tinuti intr-un mediu prea antiseptic.
Pisicile simt ca bebe e cineva ffff. important si isi cunosc locul&interesul, asa ca, o sa vedeti ca mai degraba se feresc ele, decat sa devina rele cu bebe. O sa fie doar foarte curioase la inceput, mai ales ca nu au voie in camera bebeului.
Catalina,sper sa te simti din ce in ce mai bine, ai grija de tine!
Flavia-Ioana, chiar daca ai promis la serviciu... poti deja sa ii anunti ca nu te simti atat de bine pe cat sperai... si ca medicul deja insista sa intri cat mai repede in prenatal. Gaseste explicatia potrivita si anunta-i cat mai din timp ca e posibil ca lucrurile sa nu stea asa cum ai promis initial (oricat de mult ti-ai fi dorit). Si gata! Nimeni nu o sa comenteze, crede-ma.
Michelle, incearca sa te linistesti si sa iti asculti instinctul !! ... si sa iei impreuna cu sotul decizia pe care o considerati cea mai potrivita pentru voi. Tu si sotul sunteti o echipa, in nici un caz nu trebuie sa il excluzi acum.
Succes mult la doctor astazi, te asteptam cu vesti bune!
Ylilimic, mi-a placut foarte tare ce ai scris despre dragoste si casnicie!!!
Ma opresc aici ca umplu doar eu o pagina, dar revin, caci am citit cateva argumente interesante de care ar trebui sa se tina cont cand alegeti numele copilului.
Cristina
, 17+
cristiana70 spune:
Ma bag si eu in discutia voastra despre munca, si eu ma gandeam initial ca e "romantic" sa nasti daca se poate de la servici, dar mi-am schimbat optica. Daca se poate, chiar de luna viitoare stau acasa, si asta fiindca patronul s-a simtit tare oparit ca eu, dupa 11 (unsprezece) ani de munca pentru el mi-am permis sa raman gravida, asa, pe nepusa masa. Deja s-au gasit destui doritori sa-mi ia postul, si le garantez ca-l vor lua cu responsabilitati cu tot, ca n-o sa stau cu spaima in suflet ca ce s-o mai intampla la firma ca doar eu raspund, or fi facutinventarul, or fi facut registrul de casa? E prea putin probabil ca ma voi mai intoarce aici dupa cate gunoaie am inghitit de cand am produs marea dezamagire.
cristiana 19+ 
Flavia-Ioana spune:
VA MULTUMESC DIN SUFLET FETELOR, SUNTETI TARE DRAGUTE, VA TRIMIT MULTI 

DULCI !
Astazi ma duc la medicul de familie, ca nu prea am dat pe acolo foarte des, oare el imi poate da medical ? Sau numai ginecologul ?
Voi cum va aveti cu medicul de familie, mergeti des ?
APROPO, IERI AM FOST LA FARMACIE SI MI-AM LUAT NOSPA, AM AFLAT CU STUPOARE CA ESTE GRATUIT PT GRAVIDE FETELOR !!!!!!!! VOI STIATI ?? CA EU HABAR NU AVEAM ! (nu este o avere, in BV este 96.000, dar totusi este bine ca e moca, macar atat ca si asa le dam o droaie de bani la asigurari) ASA CA AZI MA DUC SA CER RETETA ! AVETI IDEE CE ALTE MEDICAMENTE MAI SUNT GRATUITE ???
Flavia
Albinutzza spune:
quote:
Originally posted by miciurin
Buna fetele! Baby Expo nu a inceput de azi?
Ba da, incepand cu editia asta incepe cu o zi mai devreme
Albinutzza
& Luca bondarelu'
07 Iulie 2005Bondariciu' piticutz
Parintzi de bondarici
Am crescut atat de mult
19+ SamburikaThe piano keys are black and white, but they sound like million colours in your mind (Katie Melua)
ylilimic spune:
Flavia, da, si medicul de familie iti poate da concediu medical. Eu asa m-am descurcat sarcina trecuta. Si mie mi-a propus seful sa stau la munca pana la termen, ca gaseste el o masina cu care sa ma expedieze la spital cand o fi sorocul!
La noi, NO_SPA il iau inca cu bani, si doar o parte din fetele pe care stiu iau MAterna gratuit, mie mereu imi spune ca nu se da decat la cele fara un venit. La voi cum e? Sarcina trecuta (alt dr.de fam) imi dadea gratuit MAterna, acum am schimbat dr si regula!!! Spuneti-mi voi ce stiti despre...
ylilimic
22+ cu
Luca-Matei(05 nov.2004)
ALINATXA spune:
Pentru fetele care simt intepaturi in dreapta sau stanga,in vagin mai usoare sau mai atroce sa stiti ca si eu simt la fel cate 2-3 zile.....Am fost la doctor si e totul ok.Pe mine ma supara rau in dreapta ptr ca eu nu am apendicele scos si imi apasa foarte rau acolo.Mai simt si dureri pe fund cand stau in sezut.Junghiuri.Doctora spune ca e normal.Mamici care au fost gravide au spus ca au simtit la fel.Deci eu le pun pe toate pe seama normalului.
18+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/naomi_creamy/my_photos
gio spune:
Buna,
Christinutza, din motive f obiective
si anume ca am plecat de acasa fara bani
n-am facut nici o eco. ma duc sa ma controlez la psihiatru ca in ultimul timp am cam des pierderi de memorie
.
Eu simt cum e bebelusul ca tot sughite si e undeva jos de tot.Iar sus clar sunt picioarele, mai ales ca loveste cu destula putere.
Flavia, uite acum aflu ca No-spa e gratis; nesimtita de dr de familie luna trecuta mi-a zis ca nu e. Acum nu vroia sa-mi dea Gynipral, numai ca m-a sunat barbate-miu cand era la ea in cabinet si am cautat pe liste si i-am zis eu unde e si l-a scris (eu am listele de le Casmb pe calculator).
Cat despre serviciu fetelor, mi-au auzit si mie urechile o gramada de chestii, numai ca am decis clar sa stau acasa si sa-mi bag picioarele. Nu-mi ridica nimeni vreo statuie acolo.
Helenutza, ieri chiar am varsat si azi am fos tcat pe ce. eu tot banuiesc ca de la Fier, ca il iau pe staomacul gol dimineata, si nu l-am tolerat niciodata.
Baby Expo incepe azi, daca ajungeti pe acolo vreau detalii, cat mai multe. Eu nu ma duc sigur. Oricum azi la ce prostie am facut dimineata ma leg de calorifer si nu mai ies, ca sunt pericol public
.
Va pup
21 +