musaca vinete

musaca vinete | Autor: danavasile

Link direct la acest mesaj

stie careva cum se face musacaua cu vinete? dar nu vinete insabusite , ci cele coapte ca pentru salata de vinete.
Mi-a spus o cunostinta ca se pune un strat de vinete coapte , unul de ardei copti si unul de carne? daca stiti astept un semn de la voi
n-am retinut exactsi nu gasesc reteta

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danavasile spune:

Nu stie nimeni ?
dah o sa renunt probabil si voi face cu cartofi
altfel risc sa fac un experiment si al meu sa manance ...conserve

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

sunt un pic off topic, iti povestesc cum o fac grecii (care cred ca sunt inventatorii musacalei... )
pun felii de cartofi, apoi carne in care sunt amestecate tot felul de legume (rosii, morcovi, ardei, ceapa - tocate marunt) deasupra felii de vinete prajite in ulei, un sos bechamel cu cascaval ras si ou batut deasupra.
stiu ca nu e ce intrebai tu, da pe cuvant ca era gustos nevoie mare!


_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003

poze cu frumosii mei (si nu numai )

grecia 2006

DACA DRAGOSTE NU E, NIMIC NU E!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danavasile spune:

Suna bine reteta data de tine si daca ai si incercat-o sunt dispusa sa o fac si eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

eu o fac la fel ca pe cea cu cartofi. diferenta: tai vintele felii pe lungime, le sarez, le las putin la scurs. apoi le prajesc pe gratar ca sa nu absoarba prea multa grasime. intr-un vas rezistent la foc uns cu unt pun un strat de vinete, unul de carne tocata (calita cu ceapa si mirodenii, clasic), un strop de sos de rosii, cascaval ras, si tot asa pana se termina compozitia. ultimul strat e de vinete, torn deasupra sos de rosii si mai pun cascaval ras, apoi la cuptor 40 de minute.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Musaca de vinete - reteta batraneasca

Ingrediente: 5 vinete mijlocii, 750 g carne macra, 3 cepe mari, 3-4 lg. untura, 3-4 rosii, 1 ou, 1 pahar smantana, 1 lg. faina, 2-3 lg. zeama de carne sau apa (sau supa instant azi ), piper, sare, patrunjel tocat, pesmet

Se taie vinetele de grosimea unui deget, se presara cu putina sare si se lasa cel putin 30 de minute, pentru ca zeama neagra din ele sa se scurga. In acest timp se da carnea prin masina. Se taie o ceapa marunt, se prajeste cu o lingura de untura fara sa fie lasata sa se rumeneasca, se pune, in aceeasi tigaie, carnea tocata condimentata cu sare si piper, si se lasa sa se prajeasca putin. Carnea trebuie sa fie mustoasa.
Fiecare felie de vanata se stoarce usor cu mana, se sterge cu un servet si se prajeste in untura pe ambele parti.
Pe fundul unei cratite unse cu untura si presarata cu pesmet se asaza un strat de rosii taiate felii subtiri, peste rosii un rand de vinete, apoi un rand de carne. Se procedeaza astfel pana cand se asaza toate vinetele si toata carnea. Ultimul rand trebuie sa fie de vinete, peste care se asaza rosii taiate rondele subtiri.
Se pune cratita la cuptor pentru 30 de minute.
Apoi se toarna peste musaca smantana amestecata bine cu faina, cu o lingura de zeama de carne si cu un ou batut spuma. Se presara putin patrunjel tocat si se mai lasa la cuptor pana se rumeneste putin. Se serveste imediat.

"Pentru Barbye, una dintre noi - trebuie sa ajuti!"
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472


Mergi la inceput