Mic dejun la gradinitza
Fetelor,
am si io o dilema si m-am gandit ca oarece sfaturi mi-ar fi de mare ajutor...
Tudor al meu (3 ani si doua luni) merge de ieri la o gradinitza de stat, la program prelungit (pana la 16:00). El, de felul lui, nu-i un copil super mancacios. Papa la orele de masa, nu pot spune ca ma chinui, insa i-am cam dat eu de mancare (sau bona). Mai papa si singur, dar la un moment dat se plictiseste si viu io in forta...
Dimineata, acasa, papa un bineron cu lapte cu cereale (faina de orez) si un o felie de paine cu ceva, out fiert etc. Stiu ca nu era cazul sa mai aiba biberon la varsta asta insa nu vrea cu nici un chip laptele din cana.
Intrebarea mea este: sa-i dau sau nu sa manance dimineata acasa, inainte de a-l duce la gradinitza? El ceai nu bea si laptele il papa din biberon. Mi-e teama ca nu va manca nimic acolo... Cum sa procedez????
Multam in avans,
Crisa
Crisotexa (21 +) si Tudor (8 iulie 2003)
Raspunsuri
Cristina_C spune:
Macar biberonul cu lapte da-i-l. Sa nu se obisnuiasca sa plece dimineata de acasa fara sa manance nimic. Robert tot numai lapte cu cereale bea acasa la 7,30-8 si apoi, la gradinita, ia micul dejun la 10 si oricum i se face foame pana atunci.
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...
anamaria spune:
eu le dau lapticul acasa. la gradi le da laptic doar de max 2 ori pe sapt- cica unii copii, nu beau, altii au alergii, etc... asa ca eu ma asigur ca isi beau portia de lapte. (numai ce mi-am dat seama ca azi dimineata am uitat: tudor plangea asa de tare....)
in fine, eu nu mai pierd vremea cu sandwichul, pe asta il las in grija celor de la gradi.
si sa stii ca lui bogdan i-am scos bibele cu 2 luni inainte de aparitia lui tudor, de teama sa nu si le incurce intre ei... nu a fost deloc greu, si a continuat sa bea lapte cu acelasi spor ca inainte. si tudor bea din cana de cateva luni, da e drept ca nu se omoara cu laptele - seara mai bea, da dimineata cam din 2 in 2...
_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003
poze cu frumosii mei (si nu numai )
grecia 2006
DACA DRAGOSTE NU E, NIMIC NU E!
Mada spune:
parerea mea e sa nu ii scoti tu micul dejun, la gradi cine stie ce le dau vorba fetelor ceai cu o felie unsa cu ceva.
Daca zici ca nu e mancacios si va incadrati in timp sa pape dimineata acasa nu te mai stresa si dai acasa.
daca mai doreste poate sa mai guste ceva si la gradi.
Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004
Ilinca
Cornelia spune:
Crisa, eu tot laptele i-l dau dimineata. Ea ar manca micul dejun acasa, dar ar trebui sa o trezesc la 6 . Ieri la gradinita la micul dejun au avut ceai (nici ea nu bea ceai) si o felie de paine cu unt si cascaval. Ni s-a spus si noua ca dimineata le dau lapte, ceai sau lapte cu cacao. Dar presupun ca predomina ceaiul.
Pupici si succes lui Tudor!
Anamaria, pupici si lui Tudor al tau! Acomodare rapida!
Cornelia
aurelia1278 spune:
Desi fetita mea e la particulara, situatia nu difera. Micul dejun il primesc in jur de 9-9:30, eu ii dau acasa la 7-7:30 cand se scoala un biberon de lapte cu cereale. La gradinita au uneori lapte, alteori ceai sau chiar suc de fructe, plus cereale (rar) sau un senvis cu ceva, sau un ou fiert. De obicei papa tot si la gradinita. Nu cred sa-i faca rau daca se nimereste sa bea doua portii de lapte intr-o dimineata.
Haideti la bazar! Puteti achizitiona lucruri frumoase si ieftine sau puteti face ordine in casa, ajutand in acelasi timp copilasi in suferinta.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75037" target="_blank"> Bazar pentru Alex, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank"> un baietel diabetic de 1 an
anamaria spune:
fetelor, ne adunam aici desi crisa n-a vrut sa puna intrebarea la noi la topic tot nu scapa de okii vigilenti!
_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003
poze cu frumosii mei (si nu numai )
grecia 2006
DACA DRAGOSTE NU E, NIMIC NU E!
alinkav spune:
Pana vinerea trecuta baiatul meu a frecventat cresa, si la micul dejun au avut o felie destul de mare de paine unsa cu margarina/unt/branza topita+iaurt natural(zilnic), si cam la o ora ii dadeau si fructe(banana+mar).Tinand cont ca la cresa ne costa zilnic 34.000, si la gradi costa 70.000, nu pot sa cred ca le dau mai putin decat primeau la cresa. Cel putin am vazut ce mananca copii dupa masa(dupa somn) o felie destul de mare cu unt si cascaval si o bucata de ardei gras(la cresa primeau o napolitana/o bucatica mica de chec).
Si eu ii dau lui Alex o cana cu lapte de dimineata, la cererea lui, dar altceva la ora 7 dimineata nu vrea nimic.
Alina
mamabuna spune:
alexa inainte sa mearga la gradi minca foarte greu dimineata. acum situatia s-a schimbat. maninca sandvisul si bea si laptele sau ceaiul acolo. acasa nu maninca nimic, nici chiar lapte pt ca altfel nu ar minca nimic acolo.
dana_ene spune:
Si eu am problema asta.
Oana mea se trezeste tarziu si nu am timp sa-i dau ceva sa manance.
Ea este mancacioasa si la gradi le dau la micul dejun doar o felie cu ceva (branza, salam, cascaval) si o cana cu ceai.
Sigur fetei mele nu-i ajunge asa ca ar trebui sa-i dau ceva sa manance acasa. Dar parca mi-e mila sa o trezesc mai dimineata...
Nu stiu cum sa procedez !
Daniela mamica de Oana Maria (2 sept. 2003) si Roxana Elena (7 febr. 2006)
www.dropshots.com/danae" target="_blank">FILMULETE
www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">BEBELUSI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006
danielac spune:
quote:
Originally posted by dana_ene
Si eu am problema asta.
Oana mea se trezeste tarziu si nu am timp sa-i dau ceva sa manance.
Ea este mancacioasa si la gradi le dau la micul dejun doar o felie cu ceva (branza, salam, cascaval) si o cana cu ceai.
Sigur fetei mele nu-i ajunge asa ca ar trebui sa-i dau ceva sa manance acasa. Dar parca mi-e mila sa o trezesc mai dimineata...
Nu stiu cum sa procedez !
Daniela mamica de Oana Maria (2 sept. 2003) si Roxana Elena (7 febr. 2006)
www.dropshots.com/danae" target="_blank">FILMULETE
www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">BEBELUSI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006
exact la fel patesc si eu cu diana mea, tare mult as dori sa gasesc o solutie!
Dana