femeia sa se supuna barbatului...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Eu sunt in zodia Leului, numai cuvantul "supunere" imi ridica paru' pe ceafa.Drept care nu ma supun.Nici el mie. Ne iubim si ne respectam, si responsabilitatea caminului o purtam amandoi.Si daca as sta acasa si tot nu m-as "supune", nu vad de ce sa fiu sclava cuiva pentru ca niste barbati au scris asta acum sute de ani...

V

“In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred.” – Gabriel Liiceanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Supuneti-va unul altuia, intru frica lui Hristos. Femeile sa se supuna barbatilor lor ca Domnului,
Pentru ca barbatul este cap femeii, precum si Hristos este cap Bisericii...fiecare asa sa-si iubeasca femeia ca pe sine insusi.
Epistola catre Efeseni
Si barbatul,si femeia au indatoririle lor.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns star33 spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

Supuneti-va unul altuia, intru frica lui Hristos. Femeile sa se supuna barbatilor lor ca Domnului,
Pentru ca barbatul este cap femeii, precum si Hristos este cap Bisericii...fiecare asa sa-si iubeasca femeia ca pe sine insusi.

Epistola catre Efeseni

Si barbatul,si femeia au indatoririle lor.

Cred ca este vorba de un respect reciproc intre soti, poate chiar de supunere a unuia fata de celalalt. Adica de a asculta parerea celuilalt, de a tine seama de celalalt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

quote:
Originally posted by addinel

quote:
Originally posted by Sabina

sigur nu ati ascultat bine:)
continuarea este:
iar barbatul sa-si iubeasca femeia cum isi iubeste Hristos Biserica.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

mai, la nunta se poate sa fi ratat partea cu "iar barbatul sa-si iubeasca femeia...", dar duminica asta parol ca nu a zis asa ceva.

"Adevaratii prieteni sunt alaturi de tine in momentele frumoase ale vietii, cand ii chemi si in cele rele...cand vin nechemati."

pai la nunta a fost doar varianta demo

la o saptamana e deja in productie....hihihi

Ina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Din Epistola Sf Petru:
---------------
1. Asemenea si voi, femeilor, supuneti-va barbatilor vostri, asa incat, chiar daca sunt unii care nu se pleaca cuvantului, sa fie castigati, fara propovaduire, prin purtarea femeilor lor,
---------------
Femeia poate reusi acolo unde Insusi Cuvantul nu razbeste, in inima barbatului. Pentru ca femeia este rupta din barbat, si prelucarata de Dumnezeu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulian1969g spune:

quote:
Initial creeata de addinel

luna trecuta m-am casatorit... eram atat de emotionata ca nu am inteles nimic din slujba, mi-a atras atentia doar "femeia sa se supuna barbatului". duminica ne-au scos nasii la biserica. in 7 minute cat a durat slujba mi s-a spus de 3 ori, sub diferite forme, acelasi lucru: barbatul e capul, femeia se supune.

de atunci stau si ma intreb: ce presupune, dpdv religios aceasta supunere?

"Adevaratii prieteni sunt alaturi de tine in momentele frumoase ale vietii, cand ii chemi si in cele rele...cand vin nechemati."

Buna!

Uite cum am inteles eu:

Sotia sa se supuna sotului - dar unui sot care o iubeste si care, la

randul lui, este supus ordinii dumnezeiesti.

Giuliano

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Eu zic ca BO ar trebui sa mai adapteze textul pentru ca expresia asta a fost cea care ne-a determinat pe noi sa nu ne casatorim religios.
Cum adica barbatul sa fie cap femeii? Brr...

J si Carla-saurus Rex (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Si acum o gluma pe care o stiu de la bunica (de altfel o femeie cu frica de Dumnezeu):

Barbatul este capul, iar femeia gatul. Ghiciti care pe care intoarce.

Dragostea e oarba, dar casatoria ii reda vederea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iully spune:

"n-am vazut niciodata un om spanzurat de cap..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

quote:
Originally posted by spic de grau

Si acum o gluma pe care o stiu de la bunica (de altfel o femeie cu frica de Dumnezeu):

Barbatul este capul, iar femeia gatul. Ghiciti care pe care intoarce.

Dragostea e oarba, dar casatoria ii reda vederea.

Cu tot respectul pentru bunica ta care a trait alte vremuri si a fost nevoita sa aleaga calea asta, dar mi se pare o viata tare chinuita in care sa fiu nevoita tot timpul sa-mi pacalesc sotzul sa faca ce vreau eu. Mi se pare mult mai normal sa ne respectem reciproc, fara a fii unul capul celuilalt si sa ne intrebam direct ce vrem, apoi sa discutam...

Probabil ca e mai usor pentru unele femei sa puna problema asa, pentru ca nu mai exista responsabilitate, dar mie mi se pare necinstit si daca nu pot fii cinstita cu sotzul meu (pe care il cosider cea mai apropiata persoana de mine alaturi de copiii nostri) atunci cu cine naiba sa mai fiu????????

Anamaria mama la Nick (8)& Alex (5)

I used to be indecisive, but now I'm not sure.

Mergi la inceput