Boboci de clasa I 2006 - ce invata, ce simt II
Raspunsuri - Pagina 6
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lala_D/Lala_D.jpg)
Lala_D spune:
Culegeri am cumparat si eu la sfatul unor mamici cu mai multa experienta dar vor fi pentru lucru suplimentar . Sunt convinsa ca vor face si la scoala dupa culegeri dar docamdata nu le-a spus de ele.
Eu am alergat ieri ca zanateca dupa un ''joculet'' numit '' jocul numerelor'' cu ajutorul caruia vor avea evaluare frontala la matematica, adica pe tabla vor aparea adunari si scaderi iar ei din banca vor ridica paletica cu raspunsul corect.
Pentru un joc de 4 RON am consumat cred 7 litri de benzina in 3 ore de alergat din librarie in librarie ...dar l-am gasit pana la urma
Azi am fost sa laminez paletelele de carton ca sa nu ma trezesc ca s-au rupt dupa prima zi de folosire si sa o iau de la capat cu alergatul
O zi excelenta tuturor !
Lala.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
annitha_cl spune:
Buna dimineatafetelor si mult succes copilasilor. Ce sa va spun despre Andrei si invatatoarea lui... eu sunt dezamagita. Am avut marti sedinta cu parintii si desi am explicat ca nu am cum pentru ca lucrez si plec dimineata si vin seara acasa, am fost numita presedinta coitetului de parinti (habar nu am ce ar trebui sa fac in aceasta calitate impusa de d-na invatatoare). Fondul clasei, pentru inceput, este de 20 ron pe an (eu sunt convinsa ca nu sunt de ajuns). S-au comandat caietele speciale, cate unul pentru fiecare materie iar la citire si matematica au cate doua caiete tip I si de mate. M-a deranjat foarte tare aseara deoarece Andrei era foarte suparat ca doamna ia rupt copertile deoarece erau din hartie si ea vrea sa fie din plastic (inca nu gasisem coperti pe masura cartilor) mai mult ei nu au facut in clasa decat sa invete o poezie si un cantecel si sa se uite pe carti si sa le explice doamna ce reprezinta imaginile. Andrei mi-a povestit ca doamna ii intreaba si ca ei degeaba ridica mana sa raspunda pentru ca doamna raspunde tot ea si pe ei nu-i pune sa raspunda. Cred ca astazi vor incepe sa faca liniute pentru asta urmeaza in abecedar. Inca nu au facut orarul asa ca Andrei cara toate cartile si caietele la scoala. Nu au facut nici desen si nici lucru manual iar despre sport ea a spus ca nu o sa faca sportul deoarece este in varsta si ea prefera sa nu faca ed. fizica. De optionale nu s-a spus nimic la sedinta cu parintii decat ca este posibil sa se faca lb. franceza ceea ce mie nu-mi prea convine deoarece copii au facut in gradinita enegleza.
Astazi vreau sa o sun pe invatatoare si sa discut cu ea. Astept sa vina Andrei de la scoala si sa vad ce-mi povesteste si apoi o sa o sun.
Ah, si inca ceva, nu le permite sa vina decat in uniforma, fara pluovere sau in blugi, raiati iarna cand este mai frig.
copilul meu
"Daca iubesti frumusetea exterioara atunci nu ma iubi, caci eu nu sunt frumoasa iar in lume sunt multe femei mult mai frumoase decat mine.Daca iubesti bogatia atunci nu ma iubi caci eu sunt saraca iar pe glob sunt multe femei mult mai bogate decat mine! Daca iubesti iubirea atunci IUBESTE-MA caci EU SUNT SINGURA FEMEIE DIN LUME CARE TE POATE IUBI CU IUBIRE ADEVARATA!"
Lala_D spune:
annitha_cl imi pare rau dar cred ca ati nimerit prost .
Invatatoarea lui Andrei pare atat de ''ceausista'' cum adica sa ii rupa copertile
...dar ea de un biletel trimis parintilor sau de telefon nu a auzit ?
Si cum adica fara sport ...sincer inteleg de ce esti dezamagita .
Eu m-as interesa subtil daca nu se poate face un transfer la o alta invatatoare
O zi excelenta tuturor !
Lala.
biluta28 spune:
mA alatur si eu "clubului dezamagitilor", d-na la sedinta nu ne-a dat nici un nr. de tel. a zis ca nu are???
ne-a pus sa le cumparam manualul de cunoasterea mediului ca cica nu au pentru toti (mama lor de gratuite
)
trebuie sa luam perdele si huse ca cele din clasa sunt imprumutate
vrea stiluo cu pompita ca patroanele se termina repede
caut sa mut copilu mai ales ca mai am si alte motive personale
Ca prima impresie la sedinta, stand in banca fetei am constatat ca inv. vb. repede si incet si ca daca nu stau cu ochi in gura ei nu aud tot si pierd sirul, mi-e groaza cand ma gandesc ca Ana nu are atentia mea
Mihaela - 33 ani- sagetator Ana 7 ani fara 1 luna - Edi 2 ani si o luna
http://community.webshots.com/user/biluta28
Lala_D spune:
offff biluta28 imi pare rau si pentru Ana dar cred din tot sufletul ca daca puteti muta copii ar fi mult mai bine .
Sunt totusi 4 ani de zile si este teribil de importanta atitudinea si compatibilitatea invatatorului si a copilului/ parintelui .
O zi excelenta tuturor !
Lala.
wesel spune:
Prima grija - de la sculare - a fost:"Mami, azi e week-end?"
Ieri Matei a venit cu mainile albastre de cerneala. La noi deja se foloseste stiloul, desi liniutele le-a facut cu creionul. I-am imbracat cartile si caietele si am pus etichete. Toate arata acum la fel si parca ar fi de pe vremea noastra! Nu inteleg de trebuie sa fie imbracate cartile?! Dintre optionale am ales teatrul, junior achievement, tenis si calculator - cate unul sau doua pe zi (ultimele 2 ore, de la 16 la 18 sunt pentru optionale). Saptamana viitoare scoala se inchide si ni s-au propus doua tabere. Noi vom sta acasa si vom profita ca sa scoatem polipii. Nu stiu daca o sa aiba ceva teme in perioada asta.
Chestia cu lasatul in clasa lucrusoarele (in afara de caietul de comunicare) nu prea-mi place si inca nu stim orarul. Asa nu pot sa stiu ce vor face a doua zi, ce-i trebuie la el, ce-a facut exact in ziua aia, daca are teme..., daca s-a terminat vreun caiet...
In plus, daca nu verificam impreuna in fiecare zi daca sunt toate rechizitele (in special in penar), le pierdem. Asa cum deja a pierdut foarfeca. Maieul il uitase in clasa de arte!!! (Venise de la sport si era fleasca). Nu stiu, doamne, cand o sa aiba si el grija de lucrurile lui...
Noi nu am primit carnetul de note (desi Matei a primit un perfect de la doamna invatatoare si o steluta rosie la engleza).
Mamica wesela si Matei
Catusha spune:
Wesel, eu am vorbit ieri cu dna. directoare si mi-a spus ca trebuie ales cite un optional pe zi. Nu mai inteleg nimic.
Fetele cu dezmagiri, chiar imi pare rau, am citit toate mesajele voastre si va dau dreptate, si asta nu doar asa, din spirit de solidaritate... dar realmente cred ca aveti motive de nemultumire. Si de ingrijorare.
Catusha, de 2 X mamica
annitha_cl spune:
Nu-mi vine sa cred ca unii dintre voi au primit deja calificative cand Andrei face doar fise de gradinita. Mai am si eu o gramada de fise de multiplicat pentru ei.
As vrea eu sa il mut din clasa dar, trecand peste faptul ca el o agreeaza pe doamna si ca si-a facut noi colegi si se intelege foarte bine cu ei, cum am spus sunt presedinta comitetului de4 parinti si ca un bun exemplu am achitat pe tot anul tot ce era de achitat, inclusiv paza asa ca este mai greu... Nu stiu ce sa fac... Astept sa treaca si ziua de astazi sa vad cum merge si cred ca o sa rafuiesc putin cu doamna.
Avem foarte multe de cumparat pentru in clasa cos de gunoi, sa vopsim dulapurile, sa facem use la scaune, sa utilam dulapul de prim ajutor, sa aducem flori(dar nu orice flori ci unele frumoase), sa cumparam ghivece pentru florile care exista si pamant de flori, un stativ....
copilul meu
"Daca iubesti frumusetea exterioara atunci nu ma iubi, caci eu nu sunt frumoasa iar in lume sunt multe femei mult mai frumoase decat mine.Daca iubesti bogatia atunci nu ma iubi caci eu sunt saraca iar pe glob sunt multe femei mult mai bogate decat mine! Daca iubesti iubirea atunci IUBESTE-MA caci EU SUNT SINGURA FEMEIE DIN LUME CARE TE POATE IUBI CU IUBIRE ADEVARATA!"
wesel spune:
Catusha, Multumesc.
Pai cum doar un optional pe zi? Parca erau doua ore pentru optionale?! O sa mai intreb si azi...
Wesel
Catusha spune:
Noi avem o lista lungaaaaa de optionale, din care am ales teatru , franceza , majorete , inot si pictura, cite unul in fiecare zi (engleza e un "optional" obligatoriu pentru toata lumea). Alegerea nu a fost foarte usoara, copilul ar fi vrut de toate, mai putin karate
(fara violenta!)
Cu tabara de saptamina viitoare e o problema, eu as lasa-o, ea nu vrea. I-am tot spus ca o sa fie fun, dar cind o vad pe ea ca e asa de timorata, parca nici mie nu-mi vine sa insist. Nu ca as trimite-o cu inima usoara, dar ma gindesc ca o sa fie un fel de training pentru tabara de ski din iarna, care oricum e o chestie mai complicata (pina or sa-si puna singuri o mie de cojoace pe ei...)
Catusha, de 2 X mamica