Buna!Revin.Cine ma mai tine minte stie ce probleme am avut.Intr-un final dupa 4 medici mi s-a pus diagnosticul de metroanexita bilaterla acuta si un chist pe ovarul drept de 3 cm desi luam A/C.Mi-a dat niste pastile si Pmafucin si gata.Problema este ca ciclul mi-a intarziat deja 1 saptaman si as vrea sa stiu daca se poate sa fie din cauza ca am intrerupt A/C sau din cauza anexitei si chistului.Oricum maine ma duc la un alt doctor sa vad totusi poate cineva ma face si pe mine bine.Astept raspunsuri,pareri.Mersi fetelor.
Buna Sweetkarina,
si eu m-am confruntat mai demult cu chisturile, dar pe ambele ovare.
Am luat si eu anticonceptionale, ca si tine, si m-am ingrasat ingrozitor.Una dintre colegele de serviciu m-a sfatuit sa beau ceai de cretisoara combinat cu ceai de coada soricelului , o canuta dimineata si una seara.Nu stiu dak a fost din cauza ceaiului, sau nu, dar am pierdut kilograme, am renuntat la tratamentul cu anticonceptionale dupa 1 luna, si la ecografie nu mi s-a mai vazut nimik pe ovare.
Cred ca m-a ajutat si in alte probleme ce le aveam:o anexita cronica si o ectopie de 2.5 cm.Luna trecuta la colposcopie din ectopie mai ramasese o pata mica rosie.
Sper sa te ajute si pe tine.Cauta pe internet, eu am gasit o multime de articole despre cretisoara, si despre folosirea ei in bolile genitale feminine.
Multa sanatate!
Problema e ca eu le iau de 1 an si inainte nu aveam chist.La o luna de la ce am renuntat au depistat chistul asta de 3,2 cm si metroanexita si nu stiu ce sa mai fac.Am fost din nou la medic si mi-a zis sa mai astept sa vedem daca nu imi vine ciclul si il elimin atunci chistul.Am sa incerc si cu ceai.Ms mult.