Am mai deschis un subiect dar nu a raspuns nimeni. Eu mai incerc totusi: nu stie cineva cum pot transfera ceea ce am filmat cu canera video pe PC fara sa am placa de captura??? Daca da cu ce program???
Diana mamica de Stefan-Cristian
14.11.2005
Nu se descarca numai prin placa de captura,trebuie sa verifici: daca ai pe calculator un port firewire( daca nu ai, se poate cumpara cea mai ieftina placa firewire, este vreo 500000 lei) si daca camera are un astfel de port. Ai grija ca trebuie sa ai si cablul firewire si care trebuie sa se potriveasca la cele doua porturi.Nu stiu ce camera Panasonic ai, dar la a mea un sony DCR-HC 96 cablul are o mufa cu 4 contacte la partea care intra in camera si o mufa cu 6 contacte la cea pt calculator. Exista camere video care nu au iesire firewire, in cazul asta nu se poate descarca pe calculator decat prin cablu usb(care banuiesc ca ti a fost dat o data cu camera),calitatea insa, la acest tip de descarcare lasa f mult de dorit sau sa duci la altcineva caseta si sa o traga el pe CD.
Trebuie sa instalezi pe calculator driverele care sunt pe CD pe care l-ai primit o data cu camera. In general pe CD se gaseste si programul cu, care se pot descarca filmele pe calculator.
Ca programe, eu ma joc cu Sony Vegas sau cu Pinnacle Studio, dar mai sunt si altele care le poti folosii numai pt descarcare, cu cele amintite de mine poti face si prelucrare video.Atentie ! un film de o ora pe caseta video ocupa pe calculator 15 GB in format neprelucrat.(Sunt si eu incepator asa ca mai multe informatii nu prea stiu nici eu)
Pt alte informatii poti sa studiezi topicurile si postarile de aici:
http://forum.softpedia.com/index.php?s=86ec07b8b6cdd4c735640c6b6840f580&showforum=14 ( sper sa nu iau bataie de la administratorii de pe forumul acesta.