Avem probleme cu cititul.

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Simina nu ti fa griji! O sa invete la scoala sa blend uiasca cuvintele, un fel de a citi ca si n romana litera cu litera plus niste card uri pe care tr sa le stie ca trebuie sa le stie si nu cam au vreo logica.

corinadana mama Ralucai
The mother's heart is the child's schoolroom.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Simina nu stiu ce virsta are copilul tau. Alexandru e in clasa intii. Pina acum nu a fost interesat de citit si de scris. Tot cu matematica si chestiile practice. Nu vroia sa scrie litere, nimic. De cind a inceput scoala are spelling test saptaminal si n-a avut nici o greseala de cind da testele astea.
Acum ii place mult la scoala, a invatat sa pronunte pe litere sau grupuri de litere - dupa caz. De cele mai multe ori desluseste cuvintul, desi unele poate sint complet noi pentru el.
De unde inainte ma resemnasem ca asa e el, acum am ajuns sa cred ca daca invatatorul se pricepe... merge orice!
De asta am recomandat tutor mai devreme, ca poate se gaseste persoana potrivita.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Da? La noi la scoala se fac in paralel. Alexandru are spelling test saptaminal. Acasa citim minim 100 de minute pe saptamina, avem si "reading log" care merge saptaminal la invatatoare.
Din pacate nu fac mare lucru la matematica, sint cam dezamagita pe chestia asta.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Raluca e in clasa a 2a. Stati sa vedeti ca incepe alta nebunie, cu scrisul!!! Daca intr a 1a se accelereaza pe citit in clasa a doua se trece la scris. Uf! Saracii copilasi.

corinadana mama Ralucai

Mergi la inceput

Da! La Uca asa este.
Nici Uca mea nu are cine stie ce teme dar eu ii scot de pe internet. Si de mate si de art language.Daca vrei iti dau adresa. Eu sunt tare multumita.

corinadana mama Ralucai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Inteleg ce ziceti voi. Deiu de abia a implinit 6 ani dupa ce a inceput scoala in august. Este chiar cel mai mic din clasa. Dar el e cam cu capul in nori si daca nu vrea sa se concentreze, nu se concentreaza si pace. Cind vrea, e brici. Dar cind nu... vai de lume.

Avem si noi carticele interactive, laptop de invatat pronuntia cuvintelor, chiar si scrisul, etc. Dar vad ca tot sint probleme. De asta am si postat la cabinetul psihologic, poate primesc vreun sfat inainte de a-l cere aici la pediatru, ca parca vad ca astia sint in stare sa-i dea pastile peste pastile copilului.

Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

Virsta Deiu
Virsta Ralu

Home, wherever you are...

Santa Monica, Ontario Mills, Huntington Beach
Poze noi - Martie 2006
Excursie la Temecula
Downtown LA & Hollywood

Mergi la inceput

Si Raluca a implinit 6 in octombrie si la inceputul lui sept deja incepuse clasa 1 a.

corinadana mama Ralucai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Simina...incearca sa il inveti pe grupuri de litere...

De exemplu -at family: rat, cat mat, hat, etc...
Apoi -it: hit, sit, etc...
In felul asta il obligi cumva sa se uite la litere si ii e mai usor sa le lege.

Daca mergi pe siteul de la Scholastic vei gasi ceva manuale bune (cauta pentru phonics). Ai mei copii au stiluri diferite de invatat. Nick este auditiv si Alex e vizual. Alex (5 ani jumate) de exemplu asociaza imaginea din carte cu imaginea cuvintului (in loc sa o ia pe litere).

Anamaria mama la Nick (8)& Alex (5)

I used to be indecisive, but now I'm not sure.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Multumesc pentru idei. De la Scholastic avem deja ceva cartulii, dar nu din cele fonice. O sa ma uit si la acelea.

El cam stilceste si limba romana. Sper sa nu fie un defect de vorbire al lui. In Buc, inainte de a veni aici, l-au vazut un neuropsihiatru infantil si un psiholog infantil si au zis ambele ca e OK. Sper!

Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

Virsta Deiu
Virsta Ralu

Home, wherever you are...

Santa Monica, Ontario Mills, Huntington Beach
Poze noi - Martie 2006
Excursie la Temecula
Downtown LA & Hollywood

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crini spune:

Vad ca in State se pune mult accent pe citit, probabil si pentru ca e o limba mai dificila, care nu se citeste cum se scrie.
Eu am inceput sa citesc cu ea in fiecare zi, cam 30 min. Mergem la biblioteca si isi alege singura cartile, cu multe poze, putine fraze pe pagina si scurte, le termina intr-o zi, maxim 2. Sunt scrise cu litere mari de tipar si pare ca merge ceva mai bine cu astea. Am zis sa nu mai insist pentru moment cu cartile scrise cu litere mici, o mai las pana vad ca va capata incredere in ea si eventual placere de a citi.
Credeti ca e bine?
Saptamana viitoare avem sedinta si vad atunci ce imi spun invatatoarele.

Mergi la inceput