Cartea copilariei

Cartea copilariei | Autor: oana cretu

Link direct la acest mesaj

Vroiam sa vad ce carti preferate ati avut in copilarie, dar o singura carte, care v-a atins mai tare pe vremea aia la suflet. A mea este "Cuore-inima de copil" de Edmondo de Amicis, si este prima mea carte citita, cand am invatat sa citesc. Am recitit-o mai tarziu, bineinteles.

Oana si Seb
(10.01.2005)

AUGUST SEPTEMBRIE

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lolly spune:

era o carte... "poveste de dragoste".
Gasita in biblioteca bunicii in una dintre multele vacante petrecute la tara.
Scrisa de un italian, cred ca titlul initial era - scuze nu stiu italiana - "La storia di una pitulice"
Autorul? Giuseppe... nu mai stiu cum... Scuze... A trecut prea mult timp de atunci...
Am citit-o de cateva ori in decursul anilor, si intr-un final am vazut si un film facut dupa cartea respectiva.

Sunt sigura ca citisem carti si inainte de a descoperi aceasta carte... dar asta mi-a ramas in minte si in suflet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

"David Copperfield" - Charles Dickens

"Pentru Barbye, una dintre noi - trebuie sa ajuti!"
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zfcristina spune:

Chiar uitasem de cartea asta si imi amintesc ca mi-a placut tare mult.Am citit-o de f. multe ori,nici nu mai stiu pe unde este.
Cred ca am sa-i spun mamei sa mi-o caute sa-i citesc si bubulinei,desi cred ca este prea mica,dar cine stie..poate o prinde.

1 ,2
3
Cristina , mami de cei mai frumosi si iubiti copii de pe pamant

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katty spune:

Stiu ca una din cartile pe care am citit-o la nesfarsit cand eram mica era Sigur pe lume - Hector Malot (parca, sper sa nu gresesc). Este unul din primele romane pe care l-am citit (dupa basme, povesti etc.) si de fiecare data ma emotiona, mai ales la sfarsit!

Catalina & Robert-Andrei (4 ani)
Poze aici

varsta lui Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simsimona spune:

"Ciresarii"
Am citit cele 5 volume de sapte ori... Eram innebunita dupa ei... Simteam ca fac parte din grupul lor, ca sunt prietenii mei.
Simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns contactnicole spune:

"In cautarea jurnalului de bord" scrisa de un polonez sau ceh. Cand mai trec pe la ai mei aflu si numele autorului.
Si bineineteles "Cei trei muschetari"...

Nu stiu pe care din ele am citit-o mai des

Nickidutza
The day

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

eu am avut cate o carte pentru fiecare perioada a copilariei, dar daca e sa ma opresc doar la una, atunci aceea sa fie "Heidi,fetita muntilor", de Johanna Spyri.

Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Cate amintiri mi-ati trezit prin fiecare carte...

Oana si Seb
(10.01.2005)

AUGUST SEPTEMBRIE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaisanais spune:

Daca este sa spun titlul primei carti citite, ea este :Kudu intreaba vantul, o carte despre animalele din Africa ( kudu este o specie de antilopa!), de la care mi se trage slabiciunea pe care o am pentru fiecare animal(mai putin sobolanii!).
Dar la fiecare''palier''de varsta am avut o carte pe care am iubit-o:
Alexandru Mitru - Legendele Olimpului
Peter Sandor - Cipi, acest pitic urias
epoca Jules Verne
etc.
Greu de ales o ''carte a copilariei''!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Categoric "Ciresarii". Nici nu mai tin minte de cite ori am citit cele 5 volume. Preferatul era ultimul volum, l-am citit mai mult ca pe celelalte. Cred ca eram studenta cind am citit ultima oara, si pentru relaxare cred ca si acum as mai face-o, daca as mai avea cartile. De fapt daca va uitati in biblioteca, cea mai rufuita si fara coperti intregi este cartea preferata.

Dar sint si altele, tot Jules Verne, Alexandre Dumas, cele de care ziceti si voi (Singur pe lume, David Copperfield), si multe, multe altele.

Gabitza si nazdravanul Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput