Pistrui - cum scapam de ei?
Raspunsuri - Pagina 5
dacia spune:
Mai,pe mine nu m-a usturat deloc!
Chiar am citit de pe-aici si ...hai sa incerc si eo ca nu-i greu.Am stors o juma de lamaie d-aia galbena,mare in o farfurie si mi-am dat pe fata masand usor.Dupa vre-o 2 ore cand m-am clatit..SURPRIZA..nu-mi aduc aminte sa fi avut o piele asa fina vre-odata.Imi venea sa stau numai cu mana pe fata.
Sigur ma mai dau.
Ce rau ca nu ma pot da zilnic....
Cam la cate zile e ok?

Irina
si Edy Irlandezu'
cel scump
!(5 noiembrie 2002)
Poze cu noi la 2 anisori
http://danielirina.tripod.com/mypersonalsite
Lorenza spune:
quote:
Originally posted by cornilia
Lorenza...aia mi-ar m-ai trebui...sa ies si cu pielea arsa dupa tot chinul usturator. Sa nu mai dau???
Cornelia si Maya (06.07.2004)
Pai daca te ustura,saraca piele te anunta s-o ierti!Incearca alte formule,pe asta n-o agreeaza!
Cea mai profunda traire omeneasca este misterul!
Annie80 spune:
Cornilia imi pare rau sa aud asta poate lamaitele ale or fi mai acide, nu stiu ce sa zic...eu chiar nu am simtit nici o usturime...strangandu-mi pielea, da, dar altceva nimica
eu aplic 2-3 zile la rand apoi pun masca de zat cu albush...si tot asa
acum depinde la ten la ten
Lorenza spune:
Eu am o singura pata maronie,aparuta in vara asta,cam de vreo 3-4 mm,m-am trezit cu ea aproape fara sa-mi dau seama!Ma cam enerveaza pata asta pe obrazul meu alb.Am incercat ''Albaten'' de la Elmiplant,dupa o luna s-a deschis la culoare.Ma mai dau o luna,asa se recomanda in prospect,minimum 2 luni,daca nu scap de ea,o sa ma ung pe ea cu ulei de ricin,nu cred ca in mijlocul obrazului o sa-mi creasca par!
In privinta pistruilor,cred ca sunt genetici si nu cred ca se poate scapa de tot de ei,fara urmari neplacute,vezi Michael Jackson!Nu dati cu rosii,e doar parerea mea!
Si cred ca fac parte din farmecul personal,probabil daca ati scapa de ei,unii nu va vor mai gasi asa interesante!
Annie80 spune:
pistruii sunt genetici?!?! *shocked* la mine in familie eu sunt singura pistruiata asa ca....![]()
pistruii sunt pete cauzate de expunerea excesiva la soare, cel putin asta cred ca e cauza la mine....din eram copil toata vara de dimineata pana seara stateam afara....de unde sa fi stiut acunci la ce-o sa patesc cu anii 
Lorenza spune:
Uitati ce spune si un medic:
http://www.farmaciata.ro/eKontentFarmaciaTaFiles/home/medicina_generala/medicina_generala/Pistruii----intre-stres-si-farmec.html
si:
http://stiri.zoot.ro/cum-scapam-de-pistrui,129786.html
si:
http://www.eva.ro/frumusete/articol18.html
irlandeza spune:
Tratamente naturiste care se pot face acasa:
[b]Masti[/b]
Suc de papadie (flori si tulpini pisate) - se amesteca cu aceeasi cantitate de suc de lamaie si miere, la care se adauga caolin sau argila verde, pana se obtine o pasta moale. Se aplica pe fata curata, la doua zile. Se indeparteaza prin frictionare cu degetele umede, spaland resturile cu apa calduta.
Frunze proaspete de afine, precum si fructe bine pisate - se amesteca cu caimac de pe lapte si miere de albine.
Se face un decoct din patru linguri de flori de papadie si doua de deditei si o cana de apa. Se fierb 5 minute. Se strecoara. Apa se foloseste prin aplicare de comprese, iar plantele se terciuiesc si se amesteca cu apa oxigenata. Se aplica pe fata sub forma de masca. Se spala dupa 10 minute. Se aplica o crema hidratanta.
[b]Lotiuni[/b]
Pentru pistrui: se spala in fiecare zi fata cu apa in care au fiert arpacas si flori de soc. 200 ml apa si o lingura de arpacas se fierb 20 de minute, apoi se adauga o lingura de flori de soc. Se acopera vasul, se lasa sa se raceasca si se strecoara.
Suc de la mladitele de vie taiate, sau sucul de la un strugure necopt, cu care se tamponeaza seara petele.
Se fierb 30 de minute intr-un litru de apa 30 g de marar proaspat. Se strecoara si se adauga 20 g de glicerina.
Doua manunchiuri de flori de ghiocei se pun intr-un vas, peste care se pune zeama de lamaie, cat sa le cuprinda. Se amesteca si se lasa la macerat trei zile. Se strecoara, storcand bine florile printr-un tifon, si se pastreaza in sticlute inchise la culoare. Se frictioneaza petele cu ajutorul unui tampon de vata seara, inainte de culcare. Se repeta pana dispar petele.
Se zdrobeste o ceapa si se strecoara printr-un tifon. Sucul se amesteca cu 1/2 lingurita de suc de lamaie si miere de albine. Se frictioneaza pielea de doua ori pe zi.
Evitati folosirea cremelor pentru albit, care contin bismut si precipitat alb de mercur. Pentru moment decoloreaza, dar la primele raze de soare pielea se va pata si mai mult.
Noi 2 singurei
Annie80 spune:
citat lorenza link
"Deoarece pigmentul ce formeaza pistruii se afla la jonctiunea dintre epiderma si derma, adica destul de adanc in piele, este o iluzie sa credem ca aplicarea pe fata a unor remedii naturiste, ca infuzia de patrunjel sau zeama de lamaie, ar putea indeparta in totalitate micile pete de pe ten. De multe ori, infuziile din plante sunt fotosensibilizante si accentueaza patarea"
Ma las pagubasa, atunci? am incercat toate tampeniile posibile si imposibile sa scap de ei...se pare ca niciodata nu voi avea sansa asta
Lorenza spune:
De multe ori cand sti ca nu mai poti face nimic,te obisnuiesti cu ideea,psihicul lucreaza pentru tine ,daca e mai naravas,ii repeti ca asta e farmecul tau,fara ei n-ai mai fii asa sexi si pana la urma o sa fi convinsa ca asa e si cine zice altfel,inseamna ca te invidiaza sau are alte ganduri negative,deci ignora-i!

Annie80 spune:
...chiar si pe al meu sot?!?! el ma alinta Bambi...si urasc chestia asta 
Fac licitatie...pt ei...o sa-i scot chirurgical si tot ii scot