caderea parului dupa nastere
Raspunsuri - Pagina 2
Natasa spune:
Mie a inceput sa-mi cada masiv cind avea baietelul 2 luni si m-a tinut vreo trei luni. A fost oribil, cadea in smocuri, dar m-a lamurit cineva sa nu dau banii pe tot felul de remedii scumpe pentru ca va trece oricum. Am luat vitamine (Supradyn) si-atit!
Dina231 spune:
Am avut aceeasi problema, am fost tare speriata caci toata casa era numai in par si dupa 2 luni imi puteam numara firele in cap, nu mai tin minte anume la care luna a inceput sa cada, mi se pare intr-a 4-5. Dar cu ajutorul sfaturilor gasit pe forum, mi s-a oprit caderea parului.
Deci, de doua ori pe saptamana,seara, foloseam "Lotiunea regeneratoare cu vitamina A,E si petrol" - de la Gerovital, e super!. In restul zilelor inainte de somn foloseam lotiune "Aloe tonic caplar " - de la Favisan, si am folosit in acea perioada "Sampon crema nutritiv" de la Favisan. Toate produsele le-am cumparat de la plafar.
Sincer, rezultatul deja peste 2 saptamani s-a vazut, am fost in al 9 cer de bucurie, caci parul meu si asa este tare rar, imi pare rau ca nu de-oadata am cautat leacul, imi parea ca e ceva temporar.
amyana spune:
Destul de urata faza cu parul care cade rauri, rauri dupa nastere. Mie de pe la 3 luni a inceput sa-mi cada. Eu care m-a laudam la toata lumea ca nu-mi cade parul
...Dar nu mi-a cazut totusi f mult poate si din cauza ca am luat in continuare Prenatale si calciu (cred ca era moarta fara ele)dupa ce am nascut.
Parul inainte si dupa nastere sau intre fala si cadere
Modificarile hormonale din timpul sarcinii si apoi dupa nastere isi lasa amprenta si asupra celei mai cantate podoabe feminine : parul. Chiar daca aceste schimbari in aspectul si starea parului sunt temporare si in general totul intra in normal pana la aniversarea de un an a bebelusului, ele apar cand esti mai vulnerabila si simti nevoia sa arati bine.
Parul creste in cicluri repetitive cu faze distincte. In faza de crestere propriu-zisa (anagena), la un par sanatos, se afla 85-90 % din firele de par in orice moment si in acelasi timp, iar aceasta dureaza in medie 2-6 ani. Circa 10% din firele de par sunt in faza de repaus (telogena) cu durata de 2-3 luni, timp in care firul de par nu creste dar ramane atasat foliculului. La sfarsitul acestei etape de « odihna » vechiul fir de par cade permitand noului fir sa creasca din acelasi folicul, reluand ciclul de la capat. Nivelul ridicat al estrogenilor pe perioada sarcinii prelungeste faza anagena a cresterii parului si incetineste faza telogena intr-atat incat firul de par isi continua repausul si isi intarzie caderea. Iata de ce femeia gravida are un par mai bogat , mai stralucitor si puternic.
Pentru mentinerea acestei « stari de gratie » a parului e suficient sa il speli nu mai des de 2 ori pe saptamana folosind un sampon potrivit tipului de par si aplicand un balsam pe care il distribui pe toata lungimea parului cu ajutorul unui pieptene cu dinti rari.
In privinta oportunitatii vopsirii parului sau a permanentului in timpul sarcinii parerile sunt controversate. Studiile relative la influenta componentilor chimici din vopselele de par asupra fatului nu sunt concludente : nu exista suficiente informatii pentru a garanta siguranta folosirii acestor produse, pe de alta parte nu sunt nici rezultate care sa indice un risc teratologic, de aceea este recomandabil sa se evite astfel de tratamente in primul trimestru de sarcina dar nu exista reale contraindicatii pentru trimestrele urmatoare. Este preferabil oricum sa se opteze pentru mese sau suvite, avand in vedere faptul ca prin aceste metode de aplicare a vopselii aceasta nu intra in contact cu pielea capului, sau sa se foloseasca vopsele naturale din substante vegetale cum ar fi henne sau chiar musetelul. Atentie insa, anumite produse asa-zis « naturale » pot contine chimicale asa ca trebuie citite etichetele cu multa grija.
Dupa nastere, cum am vazut la inceputul articolului, scaderea nivelului estrogenilor precum, cresterea nivelului prolactinei, precum si stresul determina o scurtare a ciclului de crestere a parului si deci o masiva caderea a acestuia. Nu este nimic anormal, fenomenul nu poate fi oprit dar poti ameliora aspectul parului urmand cateva reguli simple.
- urmeaza un regim alimentar pe baza de fructe, zarzavaturi si carne rosie pentru a-ti regla deficitul de fier, vitamine si minerale.
- evita coafurile ce iti « chinuie » parul : bentite, agrafe, elastice, cozi,etc
- evita uscatoarele de par cu aer prea cald, prefera uscarea naturala.
- tamponeaza usor cu prosopul parul ud, nu freca cu putere pielea capului si nici firele de par pe toata lungimea lor
- nu peria si nu pieptana parul cat este inca ud deoarece parul ud este mult mai fragil si se poate rupe, despica cu usurinta.
- in fine, poti opta pentru o noua coafura si o noua lungime de par : nu il tunde prea scurt caci parul prea scurt implica si o permanenta ingrijire si opteaza pentru o lungime medie care lungeste ovalul fetei camufland eventualele kilograme acumulate in plus si eventual o tunsoare in scari care iti indulceste trasaturile si aparent mareste volumul .
amyana
codruta_grg spune:
Cade parul, mai ales daca alaptezi. Asa am patit si am mers cu 1 materna/zi pana cand avea Petra 5 luni. Desi a supt pana la 10 luni n-am mai avut apoi probleme.
Codruta &
www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">Petra Alexandra (9 august 2005)
& Poze noi & 
www.euroski.ro" target="_blank">SCOALA SKI
www.parinticlujeni.ro/" target="_blank">parinti clujeni
Cristina_C spune:
Si mie mi-a cazut, desi am lua magneziu in timpul sarcinii. Am si alaptat 10 luni. A trecut de la sine - oricum aveam parul foarte des.
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...
tasia spune:
Mie imi mai cadea inainte parul dar de cand sunt insarcinata NIK
cred k imi cad 3 fire pe saptamana
Nu stiu daca asta se datoreaza regimului de viata sanatos pe care il duc, vitaminelor din abundenta si multa liniste sau asa e in timpul sarcinii la toata lumea. Nu as vrea insa sa ma confrunt dupa cu o cadere abundenta
daca incepe sa-mi cada o sa incerc remediile voastre.
Pupici 
39 + 
pozele noastre
blueeyes2003 spune:
In timpul sarcinii nu mi-a cazut absolut deloc parul si chiar auzisem cazuri in care cadea destul de mult in timpul sarcinii.Desi nu am dus sarcina pana la capat(26 de sapt.), am suferit efectele unei nasteri,astfel incat la 1 luna de la pierderea sarcinii a inceput sa-mi cada exagerat de mult.Am folosit lotiunea de la Gerovital cu petrol si ulei de ricin si am luat si calciu.Acum este mult mai bine!
MIRELA

Annie80 spune:
Doamne ca par frumos si des aveam in timpul sarcinii
Desi au trecu de atunci 3 ani si 6 luni continua sa cada
tratamente am incercat tot ce mia fost cu putinta. efectele au fost f putin vizibile, dar cred ca o sa incerc niste Magneziu, daca fetele au pomenit ca ar fi bun
Aici cica ar cadea din cauza apei care e prea dura, si nu mai spun ca tata casa e cu gresie alba si se vede fiecare firicel de par
la balsam dupa baie plang dupa el, deja ma uit dupa peruci prin magazine ![]()
momentan inainte de fiecare baie masez parul cu zeama de lamaie (vit C) caci fiole de Vitamina C, nu am gasit aici 
daniella4 spune:
In timpul sarcinii aproape ca nu a cazut. Nici imediat dupa. Acum incep sa-mi cam pierd podoaba capilara.
Annie, chiar e bun masajul cu vit C inainte de baie?
Annie80 spune:
daniella4 nu folosesc fiole de vit C pt ca nu gasesc aici, si asa ca incerc cu zeama de lamaie, si cica ar fi bun, trebuie sa incerc , as incerca si zeama de caca...o numai sa stiu ca nu mai imi cade...el se regenereaza, creste dar mai putin decat in creste
Se ia fiola de vit c, se frectioneaza scalpul si se lasa sa actioneze 3-4 ore
si iar impotriva caderii Tinctura de levantica din abundenta sau tinctura de usturoi (care normal aici nu le gasesc)