As dori daca se poate sa-mi raspunda cineva la urmatoarea problema:
in stagiul d cotizare de 10 luni , necesar pt. concediu de ingrijirea copilului sunt incluse cele 126 zile de concediu de maternitate? Pun aceasta intrebare deoarece ma aflu in situatia urmatoare. Am iesit din concediu pt. ingrijirea primului copil la 15.11.2002, moment cand eram iar insarcinata. La 1 iunie voi intra in concediu prenatal pt. cel de-al doilea copil, deci voi avea numai 6 luni si jumatat cotizate pana la acel moment, dar pana in 1 septembrie cand expira cele 126 zile si voi intra in concediu pt. ingrijirea copilului vor fi 10 luni. Ca si concluzie, am dreptul la concediu pt. ingrijirea copilului?
Mersi tare mult
Nu asa se pune problema, hai sa o lamurim.
La data de 1 iunie 2003 se pune intrebarea:
1. Ce venituri ai avut cu 6 luni inainte al un loc? asta insemana ca se aduna decembrie+ianuarie+februarie+martie+aprilie+mai. Toata aceaste sume adunate se inmultesc cu 85%, apoi rezultatul se imparte la numarul total de zile lucratoare din perioada mai susmentionata(1 decembrie 2002 -> 31 mai 2003). Suma rezultata va fi indemnizatia ta pe zi si se va inmulti in iunie de exemplu cu nr. de zile lucratoare din iunie adica cu 21 si va rezulta indemnizatia ta din iunie (bruta). Cand vei solicita ingrijirea copilului se va face la fel dar se va lua in consideratie si perioada de maternitate (iunie -> ? ).
Cam asta ar fi.
echipa, www.desprecopii.com
Mersi mult Marius pt. raspuns, dar probabil ca nu am fost foarte explicita. Refolmulez: Voi beneficia de concediu pt. ingrijirea copilului pana la 2 ani daca pana la nasterea copilului nu voi avea 10 luni cotizate, vor fi numai 7 (nu am avut nici o intrerupere, dar provin dintr-un alt concediu pt. ingrijirea primului copil). Insist cu aceasta intrebare pt. ca in ordonanta 23 se spune de 10 luni cotizate inainte de nasterea copiluilui, iar eu stiu ca pe perioada conc. pt. ingr. copil nu estei platitor de CAS.
Scuze pt. insistenta. Mesrsi mult