Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (82)
Raspunsuri - Pagina 14

Morgano spune:
Maria, buna idee de discutie. Sa speram ca nu va degenera ca orice alt subiect sensibil.
Noi stam la casa, nu avem contacte cu alti copii decat nepotii mei care stau sub noi, si cu care nu se vede fte des, desi iesim in curte - in general la ore diferite. Sunt vaccinati, normal, dar merg la scoala si gradinita si incerc sa reduc apropierea fizica la un max. 50cm, baietelul nu e fte tentat de Ana, dar mamarutza tot vrea s-o pupe si Ana intoarce gurita spre ea. Insa nu imi fac griji pentru ca nu stau bot in bot si atunci nu au cum s-o imbolnaveasca.
In parc, la noi cel putin, am vazut si la alte mamici genul de distanta care imi convine si mie: apropii carucioarele, se vad copii cat le permite caruciorul dar nu se ating. Inca nu m-am lovit de exuberante, da' oricum n-ar avea sanse cu noi.
Cu copiii prietenilor, care tot sunt mai mari nu am avut probleme, Ana fiind micuta si eu cu cel putin 3-4 ani mai mari, nu-i intereseaza prea mult, desi ea striga al ei (mai ales la baietei!)si cere atentie de mori de ras.
Deci eu sunt in principiu pt cat mai putina socializare apropiata - de joaca bot in bot cu copiii la varsta asta, odata ce va merge la gradinita, nu voi avea ce face, dar pana atunci - deci vo 2 ani - mai usurel asa mai ales cu copiii care deja merg la scoala si gradinita.
In plus, eu evit - apropos de supermarketuri - sa duc fata cu noi la cumparaturi,
* in primul rand din cauza ca la noi la Metro si Selgros manevreaza aia macaralele cu paleti din aia plini tot aiurea si mai cade cate unul, deci exclus sa stau linistita cu ea acolo, si noi ne ferim de parca calcam printre mine,
* in al doilea rand pt ca mai ales de sarbatori sau in weekend e afluenta mare de populatie, deci si microbi - si asta mai ales in perioada care incepe (cu mine!) cu gripe si alte chestii care ma sperie.
Ripley si Ana Ecaterina(10.11.2005)

felicia74 spune:
quote:
Originally posted by anda77
cu privire la lasatul copiilor cu alti copii, eu nu l-as lasa niciodata!! sunt din categoria paranoice-mame. L-am lasat la intalnire ca sa nu credeti despre mine ca sunt nebuna, dar am stat cu frica in san sa nu aveti vreuna bebeu cu boala contagioasa:))) jur. cred ca trebuie sa ma tratez, nu?
mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"
Me too!

Noki la cat mai multe poze, sa te folosesti de el sanatoasa

Camelia azi am stat d evorba si nici nu te-am intrebat: cum mai e Daria? I-au trecut boala?
Lavi esti mai bine? Ca vad ca Ripley nu.

Eu nu-i dau mar Ilincai ca are stomac sensibil.
Ilenutza deci de pe acolo ma sunai. Bravo voua! Sa reeditati experientza.
Ce-ar fi ca la anul sa organizam o excursie la munte?
Catutza sanatate mamei tale!

Morgano spune:
Ca sa nu iau rosii in cap declar ca pot s-o las pe Ana acasa cand mergem la cumparaturi pt ca doar o sun pe masa si urca 20 de scari. Asta fiind valabil si pt iesirile de seara. Sunt fte. norocoasa, stiu asta.
Deci am ajutor, cine nu are cu cine lasa copilul, intr-adevar nu poate evita anumite contacte sau pericole din magazine.
Eu ma simt fte rau, mai rau cu mult ca ieri, respir prost, transpir, imi curge nasul in ultimul hal, ma doare capul... in concluzie sunt varza. Important este ca Ana nu da semne ca ar fi luat ceva, o feresc cat pot - ma doare cumplit cand intinde bratele si striga maaammmmaaaa s-o iau si nu pot '
Lavi! Sper ca voi sunteti mai bine.
Si Pisi, spor la cheltuit bani, vba Andei... ce placere mai mare decat sa alegi pt casa? :) Poate cand cumperi pt tine, desi eu pun casa inainte ca-s habauca
Dc tot nu scrie nimeni revin io cu o intrebare pt Anda:
Ai spus ca bona e rece cu copilul. E rece ea ca persoana sau nu o simti atasata de copil? Cum interactioneaza cu poetul? Copilul o place, se simte bine cu ea?

camelia_daniela spune:
Feli, multumim de intrebare! Daria e bine; bubitzele au trecut dupa 2-3 zile si de ieri am inceput sa o scot putin pe-afara! Sper sa fie ok si, asa cum mi-a zis dr-ita,sa nu mai fie contagioasa!!!
Astazi i-am luat si ham si acum "exersam"
Gandacel, tot asa mi-a venit i mie ideea cu marul din compot! E chiar buuun!
Editez: Referitor la lasatul copilului bolnavin compania altor copii, ca tot am trecut prin asta; eu am preferat sa stau in casa sa evit astfel de situatii, ba chiar am incercat sa iau legatura cu o colega de plimbare, cu care statusem cu o zi inainte de a erupe rubeola, ca sa-i spun de "patanie" !
Camy & Daria
Dariuca creste si iar ... creste!
Mami si
Dariuca (02.01.2006)
"A day without laughter is a day wasted!" ~ Charlie Chaplin ~

Morgano spune:
Cami, da mai, al meu sot e buzoian, l-am furat de acolo :)) Adik s-a furat singur c-a venit de bunavoie si n-a mai mers acasa decat dupa bagaje si acte
Ma bucur mult ca Dariuca e mai bine!

dordia2000 spune:
Fetelor eu nu sunt ca voi. Nici eu nu il las sa se pupe cu alti copii dar...se joaca in fiecare zi cu Razvan al Addyei si din cand in cand ne mai vedem cu Mirunica si Karina dar in rest noi ne jucam zilnic cu cativa copii mai maricei din fatza blocului. De ieri mergem in parc si stam in nisip si ne jucam cu nisipul, mergem de-a buslea prin nisip...etc.
Apropo de asta/. Azi Stefan mi-a facut prima criza cu dat din picioare.Am indraznit sa il iau de la nisip si a inceput sa se puna pe urlat dand din piciore!!! Am ramas masca si pur si simplu m-am speriat!!! Oare de acuma sa inceapa crizele???
Diana mamica de Stefan-Cristian
14.11.2005

anda77 spune:
felicia, ti-a iesit un porumbel pe gura!!!!!!!! Da, eu as zice ca este o idee minunata sa organizam o excursie la munte, in primavara! Ceva sa-si poata permite toata lumea, sa fie conditii decente, adik fara gandaci si cu apa calda, cu baie in fiecare camera (minimum de comfort pt. bebelusi). deci o pensiune mare undeva. cred ca ar fi minunat sa ne vedem si cu fetele din tara. exista intalniri d-astea nationala, ba chiar internationale, pe multe forumuri (de exemplu tata lui nichita e pe nite forumuri auto si moto si ei se intalnesc in tara des). e o ocazie de orice vreti voi: socializarea bebelusilor, socializarea parintilor, distractie, aer curat, niste oameni cu preocupari comune (in cazul nostru copiii:)))
trebuie sa ne gandim bine la organizare, la cum facem platile din tara etc. eu ma declar mesmerizata de idee si ma ofer (adik ma propun singura:))) in comitetul de organizare! ce ziceti, ia anuntati-va asa, de principiu, cine ar mai vrea?
ripley, m-ai intrebat de sensibilitatea bonei: bona este o persoana ciudata: plange de fiecare data cand ii fac vreo observatie (ii fac in mod civilizat, nu-ti inchipui ca ridic tonul sau ceva de gen), de fiecare data cand moare un animal pe animal planet, cand ramene cu sechele o persoana operata pe discovery etc, dar nici nu clipeste cand plange copilul, daca ea considera ca trebuie sa nu-l rasfete (copilul e la el in camera si ea in sufra la televizor:)), jur! sunt multe chestii pentru care sunt multumita de ea, dar si unele-destule, care ma nemultumesc. ma gandesc ca orice bona ma va nemultumi si poate alta are alte calitati dar si alte defecte decat actuala, asa ca inghit ce nu-mi convine. In general lucrurile la face bine, cand vorbeste cu copilul simt o usoara afectiune, dar toate actiunile ei sunt derulate in asa fel incat sa-i fie ei foarte comod. vrea sa mearga in cel mai apropiat parc de casa, desi se afla in cea mai poluata intersectie din bucuresti si e nefericita cand o mai trimit in 23 august (e mult de mers), s-a lasat greu convinsa sa-i dea de mancare in bucatarie si nu in dormitor, deoarece acolo nu are fotoliul confortabil (am obligat-o dupa ce am gasit peretele din dormitor stropit cu morcovi de sus pana jos), nu se joaca cu el pe covor, in 4 labe sau altceva ca o doare spatele (doar il tine in patut si se joaca cu el pe deasupra...de-astea...In schimb se ingrijoreaza rau cand nu mananca copilul (astea sunt partile bune), am convins-o sa respecte un program de mesesi somn, sa nu mai aiba initiative cand considera ea ca nichita ar dori inversarea programelor si facea in consecinta, nu lasa pe nimeni sa se apropie de copil in parc sau pe strada, ii pregateste foarte bine mancarea si o preocupa asta-se vede, ma informeaza de cantitati si timpi de somn , masa, joaca, etc la minut si la gram, desi eu nu i-am cerut asta...adica are asa, o oarecare responsabilitate in ea:)), stie multe poezii si cantece (de, a fost nvatatoare), in felul ei il iubeste, si-a inramat acasa mai multe poze cu el
mami de poet(09.12.2005)
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"

Morgano spune:
Anda, mersi mult de raspuns, fte complex si la obiect.
E clar ca e atasata de copil, da' asa e ea ca sistem, mai didactica. Important e sa fie corecta cu tine, ceea ce se pare ca este. Cred ca nu e chiar ce ti-ai dorit, da' partile ei rele sunt departe de ceva grav, se pot ameliora in timp.
Cat despre intalnire mare-mare, as fi de acord, dar sa fie undeva in centrul tarii, pe cat posibil la distante egale de toate. Chiar daca majoritatea sunteti din Bucuresti :) Eu ma declar pro si ca venim. Acum i-am spus si lui tati ce i se intrevede si a zis ca e ok. Ripley si Ana Ecaterina(10.11.2005)

maria_alexia spune:
Mai, inseamna ca sunt inconstienta-sefa pe-aici, ia sa luam masuri . Eu raman la distanta de 1 carucior cu bebeii pe care-i declara mamicile bolnaviori sau in convalescenta si-l las sa-i ciupeasca pe toti ceilalti
. Ii ia de manute, par, papuci, carucior... de ce-apuca si el. Si reciproc. Le mai si fura jucariile din nisip ca sa le mozoleasca - eu sunt aia cu "nu-i papa, e ... [grebla/galetusa/masinuta] [baietelului/fetitei]"
si uneori - recunosc, imi mai scapa vigilentei
.
E drept ca nu prea ne intalnim cu copii de gradinita/scoala, majoritatea prietenutzilor nostri sunt sub 2 ani.
Prietenii nostri medici au fost toti foarte relaxati cu copiii lor in privinta asta, pe principiul ca asa isi formeaza anticorpii si de la ei ne-am inspirat. E drept ca noi n-avem siguranta lor de a face fatza unei situatii neplacute, DF.

anda77 spune:
maria elxia si dordia, poate este mai bine cum faceti voi, eu nu zic ca e bine cum faceu, fac asa pentru ca eu sunt panicoasa si prapastioasa de cand m-am nascut (exemplu: de la 5 ani il strigam pe taica-meu de cate 4 ori pe seara, din pat din camera mea si cand intra tata il intrebam: tata, ai inchis gazele?, dar usa? dar apa la baie? Faceam asta la 5 ani! va dati seama ca una ca mine nu poate sa-si lase copilul complet liber). Se poate sa fie mai bine cum faceti voi, io zic sa faca fiecaer mama cum ii dicteaza instinctul in problema asta, Daca pentru alimentatie, medicamentatie etc s-au scris mu;lte carti si putem sa dam sfaturi daca o mamica nu are acces la unele informatii pe care noi le-am asimilat (zic noi, generic, ma refer la oricine), pentru chestiunea despre care vorbim nu a dat nimeni o reteta infailibila.
mami de poet(09.12.2005)