Placerile unui copil de 5 ani si 9 luni!
Raspunsuri - Pagina 2

filofteia spune:
Betiana se pare ca stii despre ce vorbesti, asa ca indraznesc sa te intreb si eu... poate un pic off topic...
Oare gresesc daca are prea multe activitati extra gradinita?
Sunt foarte bune si ideile tale, dar m-am gandit ca activitati in grup de copii ar fi foarte bine venite...
Cu alte cuvinte Adi are programul cam asa:
- dimineata (8-12,30) gradinita
- luni in jur de ora 16 o ora canto
- marti si joi in jur de ora 16 cate o ora engleza
- miercuri in jur de ora 16 o ora dans
- vineri in jur de ora 15 o ora pian
La engleza nu avem lectii suplimentare, dar pentru canto si pian mai repetam. Si o alta precizare, canto, pian, dans face foarte usor.
Cu un asa program m-am gandit ca as exagera sa mai insist sa decupeze, lipeasca, etc... Oare gresesc?

ina C spune:
Si eu revin pentru a-i multumi betianei.Sper sa mai treaca pe aici.
Spre rusinea mea trebuie sa recunosc ca desi stateam cu copilul in aceeasi camera cind ii dadeam de facut diverse "teme" ( deci comunicam), aveam treburile mele ( gospodaresti, citeam etc).
Nu stiu daca pot spune ca mi se parea suficient, dar eram multumita ca am mai cumparat o carte, o revista, un joc, un CD etc.
Petrecem destul timp impreuna in aer liber, dar in casa, facind o analiza dupa cele spuse de betiana, mi-am dat seama ca nu colaboram suficient.Asa ca am ascultat-o si facem progrese, bineinteles lasind si eu din "conditii"( de la a-l pune sa scrie, am inceput cu "spune tu si eu scriu").
betiana, ti-am citit si alte postari si , sigur ti s-a mai spus, esti foarte clara si accesibila ca sfaturi.Te voi urmari in continuare.
ina C

betiana spune:
Multumesc pentru aprecieri ! Eu lucrez cu copiii de diferite varste, asa ca am invatat sa le descifrez sufletul,sa gasesc acele mijloace prin care sa-l fac pe copil dornic sa intre in jocul meu.Daca unui copil ii place dansul,pianul si canto si face cu placere aceste activitati (chiar daca sunt cam multisoare) nu-i rau.Dar daca-i impunem sa faca aceste lucruri fara sa tinem seama de dorintele lui copilul "se poate stafidi" sufleteste.Adica un fel de imbatranire prematura.Iar engleza, daca este facuta cu ajutorul unui bun pedagog poate sa-l ajute in viitor.Nu uitati ca varsta copilului vostru este a copilariei si deci a jocului.Imi spunea un copil chiar ieri ca el este "un barbat mare" si de3ci trebuie sa-l tratez ca pe un barbat.Atunci am initiat o conversatie intre "oameni mari" si s-a dat batut.I-am explicat ca noi ne jucam "de-a oamenii mari" dar el este inca un copil care trebuie sa stie sa se joace si sa invete prin joc.Si jocul cu mine i-a placut.Daca mai aveti intrebari oricand va pot da un raspuns.Imi plac mamicile interesate de cresterea si dezvoltarea armonioasa a copiilor.Acest lucru denota responsabilitate.

filofteia spune:
Multumesc betiana de raspuns...
La engleza au o domnisoara foarte tanara, iar lectiile sunt de fapt jocuri. Ii place si o ora trece foarte repede. Nu le da niciodata lectii acasa.
Pian am ales pana la urma sa faca doar o jumatate de ora luni inainte de dans, iar daca ii va placea vom alege o varianta particulara, nu vreau sa-l fortez. Dans si canto face cu foarte mare placere si usor, poate si datorita faptului ca pe langa talent, sunt activitati in grup. Asa ca pana la urma miercurea o are libera. Nu l-am fortat niciodata... Spre exemplu am incercat in vara sa-l ducem la inot, dar nu i-a placut si nu am insistat.