Placerile unui copil de 5 ani si 9 luni!

Placerile unui copil de 5 ani si 9 luni! | Autor: ina C

Link direct la acest mesaj

As fi curioasa ce prefera copiii vostri sa faca acasa.
Al meu m-a anuntat ca nu-i place sa scrie, sa citeasca, sa coloreze, sa lipeasca etc.Merge la gradinita doar pentru a discuta cu prietenul lui.
Ma straduiesc zilnic sa il determin sa lucreze macar citeva minute si de cele mai multe ori functioneaza doar daca este conditionat.
Cel mai mult ii plac desenele animate.
Unele cunostinte cu copii de aceeasi virsta mi-au spus ca e frustrat din cauza programului si ca daca nu-i limitez accesul se va plictisi.
Am incercat si este in stare sa stea si 10 ore la TV.
In final lucreaza, dar totul se desfasoara cu minute intregi de comentarii!
Cum procedati?
Multumesc,ina C

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioana spune:

Al meu are 5 ani. La fel, daca l-as lasa la televizor, nu s-ar misca 2 ore, cred. Dar ii limitez accesul, nu cedez la acest aspect, in sensul ca ii pun telecomanda in mana si-i spun "cand se termina acest desen animat ai inchis si vii in camera ta, clar?". Daca nu inchide el, stie ca nu glumesc si ii inchid eu televizorul pe toata ziua. Ii place sa coloreze, picteze, sa lucreze in cartile speciale pentru prescolari, dar nu singur, sa fiu si eu in camera cu el. Acum a stat 2 zile acasa pentru ca ii curgea nasul si a trebuit sa-i gasesc tot felul de ocupatii, mai putin televizor si calculator. Am avut succes cu o carte de colorat mare, cu desene mari, pe care le-a pictat cu acuarele. I-a placut si nu s-a lasat pana nu a terminat toate plansele. Ar decupa orice, de la carti mai vechi pana la pliante de reclame. Tot ce decupeaza frumos lipim in caietul lui special sau ... pe perete. Isi mai proiecteaza diafilme pe perete, joaca ping-pong, se mai joaca cu baloanele. Plus masinute, tot felul de kestii de montat si demontat, litere si cifre magnetice, trenulet cu sine... problema este ca nu face toate acestea singur, trebuie sa fie unul dintre noi langa el, nu neaparat sa-l ajute, poate sa citeasca ziarul etc., dar sa nu stea singur... daca sunt la bucatarie, vine dupa mine si-l instalez la masa, sa se joace acolo...
Am observat si eu ca atat calculatorul, cat si televizorul le creaza foarte repede dependenta. Asa ca am renuntat si noi sa ne uitam la TV, ca sa-i dam exemplu...daca e sanatos si vremea cat de cat buna, sta afara cat se poate de mult (inclusiv la gara, cu tatal lui, sa vada trenurile...). Mult succes iti doresc. Ioana si Tudor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Eu nu am rezolvat problema decat scotand efectiv din grila programele de desene. La inceput facea adevarate crize, plangea in hohote, ma ameninta ca nu face nimic dar am cumparat jocuri (nu te supara frate, casuta piticilor, apoi tintar, sah...), am mers zilnic in parc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Cand Oana a facut o prostie mare i-am scos toate desenele. Avem timp de multe, De atunci au trecut 2 saptamani si fac fata cu greu la presiunile sotului! care vrea sa bag desenele la loc. Ma intreaba mereu: chiar nu-mi aduc aminte ca asteptam o saptamana sa vadem un desen animat? Eu sunt convinsa ca un calculator poate inlocui cu succes televizorul, dar el nu crede asta. Nici Oana de altfel. Ea ar face orice uitandu-se la desene. Dupa ce se uita unb timp e super nervoasa. Ne invartim in cerc.

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 6 ani si ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefanalex spune:

Binenteles daca ai calculator si pe deasupra si internet copilul nesupravegheat si necondotionat devine dependent.
Baiatul meu, Stefan va face in decembrie 5 ani. Cred ca daca l-as lasa de dimineata cand la tv , cand la calculator totul ar fi perfect pentru el. Cand suntem plecati la serviciu si el ramane cu bunica acasa atunci sta cat vrea el la tv si calculator , bunica lui cedeaza usor rugamintilor. Cu noi lucrurile stau altfel. Se uita la tv si se joaca pe calculator cu program, iar in restul zilei incerc sa vorbesc cu el cat mai mult, mai completam in niste caietel speciale pentru prescolari, se joaca cu masinile si cuburi. In ultima vreme am observat ca prefera sa ia cate o coala A4 si sa scrie sau deseneze ce-i trasneste lui prin cap. Inventeaza fel si fel de lucruri in desenele sale si nu se lasa pana nu o completeaza .
Sunt zile in care nu face nimic si atunci il las in pace.
prefera compania copiilor si ar sta ore intregi sa se joace cu ei fie la gradinita fie afara.

STEFAN si ALEX

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Ina C parca ar fi al meu... Tot 5 ani si noua luni.
Mi-a spus ca "ce imi trebuie mie sa invat sa scriu si sa citesc!"
Singura diferenta ca Adi are o mare pasiune pentru muzica si in loc de 10 ore de TV avem 10 ore de muzica...
Dar cand am mers la un festival si am insistat sa reptete mi-a spus: "Eu sunt talentat si stiu"
L-am luat eu cu "Bine bine, esti talentat, dar daca uiti versurile" sau "Cu talentul fara munca nu faci nimic" insa munca in zadar... are o atitudine de ma doare capul.
De multe ori nu stiu cum sa-l mai iau. Nu spune nimic din ce face la gradinita... sau imi spune ce a facut acum trei zile. Noroc ca-l cunosc si am inceput sa inteleg ce vorbeste.
Tocmai atitudinea asta m-a convins sa-l dau SIGUR la anu la scoala ca parca cu cat de mareste cu atat devine mai incapatanat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina C spune:

filofteia...idem.
ina C

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana_salajan spune:

Al meu s-ar juca non stop fotbal pe calculator sau afara. In afara de asta se mai joaca inca cu masinutele (alea mici, machete) pe o sosea de mocheta. Mai face si altceva dar f. rar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Ioana , ai incercat cu vre-un sport din asta "barbatesc " gen karate , judo etc ?Ma gandesc ca poate l-ar atrage ca tot au ei fel de fel de eroi "luptatori" .

Alexa mea nu iesea afara pana nu i-am "cumparat-o" pe Lady si atunci i-am dat un motiv .

Comorile mele:http://www.geocities.com/nickysweet4u/nickysweet4u.html
They need us :
http://www.unesco.8m.com/Romch/all.htm
We are:
http://ingerifaraaripi.8k.ro/
Pentru Barbye, una dintre noi- trebuie sa ajuti!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vichi spune:

Da, asa este, un sport il ajuta mult si o sa-i faca mare placere.
Eu il duc pe Victor (6 ani si o luna), la karate, de 2 ori/saptamana, vinerea si sambata dupa-amiaza, cate 1 ora. Costa 400.000 lei/luna.
Nu face mare antrenament, e o joaca, miscare care ii prinde bine, il si disciplineaza intr-un fel si acasa nu mai apuca decat sa faca baie, iar la masa atipeste deja, nu-i mai trebuie nici indragitul Scooby-Doo, iar computerul e mobilier.
In alte doua zile din saptamana face tenis, dar asta-i alta poveste, stiu ca-i un sport costisitor, asa ca nu aprofundez.
Concluzia este ca e bine sa faca miscare cu un instructor, nu numai in parc, curte sau prin casa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betiana spune:

Un copil la 5,9 ani trebuie sa priceapa ca este un copilas marisor si trebuie sa-si demonstreze lui si lumii ca are anumite aptitudini: sa coloreze,sa decupeze,sa picteze,sa modeleze.Este bine sa faceti impreuna o serie de activitati de genul acesta,dandu-le tenta de joaca.Ex: "Uite am sa colorez o aripa a albinutei cu rosu.A ta (nb - aripa) ce culoare o sa aiba ?" sau "hai sa decupam si sa facem un tablou despre toamna" sau "vrei sa facem un cadou pentru tata ?".Numai asa veti reusi sa le mentineti atentia "in priza" si sa-i prindeti in "hora jocului".Copilul la aceasta varsta trebuie sa aiba un program de viata ordonat.Dupa ce se scoala (e vorba de somnul de pranz) are voie cat mananca un mar sa se uite la desene animate.Sau dupa ce se joaca afara cu copiii are voie 15- 20 minute sa se joace la calculator.

Mergi la inceput