gulas

gulas | Autor: gabrielle74

Link direct la acest mesaj

Cum gatiti voi gulasul?
Nu am facut niciodata si as vrea sa mai schimb meniul.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

postat de gabrielle74:

Cum gatiti voi gulasul?
Nu am facut niciodata si as vrea sa mai schimb meniul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

GULAS

Ingrediente:
1 kg. carne vitel
1 kg. carne porc(de preferat de la git)
1 kg. ceapa
4 ardei grasi rosii
sare, piper, boia, chimen, ulei, smintina

Mod de preparare:
Carnea se taie cubulete mici, se inabusa impreuna cu ceapa si ardeii, se adauga apa, se condimenteaza si se fiebe la foc mic aprox.2 ore, amestecind mereu. Se ia de pe foc, se adauga smintina.
Se poate servi cu paste fainoase fierte separat si eventual se amesteca ulterior cu gulas-ul.


Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

GULAS DE PORC

Ingrediente:
500 gr. carne de porc
4 buc. ceapa
500 gr. untura
o lingurita boia
3 buc. rosii
1 catel de usturoi
chimen, morcov, patrunjel, sare, piper
1 kg. cartofi
100 gr. smintina
zahar
1 l apa

Mod de preparare:
Se topeste untura intr-un vas mare, se pune carnea taiata in bucatele si se lasa sa se aureasca. Dupa ce au prins o usoara crusta, bucatelele de carne se scot si se tin la cald. In untura ramasa se pune ceapa taiata pestisori. Dupa ce s-a aurit se adauga usturoiul, morcovul (dat prin razatoarea mare), rosiile taiate in felii si bucatile de carne. Se adauga boiaua, chimenul, sarea, piperul, zaharul si se toarna atita apa cit sa acopere mincarea. Cratita selasa la foc mic sa clocoteasca incet. Cind carnea este aproape fiarta se mai toarna o cana cu apa calda si se adauga cartofii taiati in sferturi.
Inaite de a servi, se adauga smintina si patrunjel verde




Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

GULAS

Pentru 10 portii:
1 kg carne
200 ml ulei
100 ml vin
25 g usturoi
800 g ceapa
10 g chimen
100 g pasta de tomate
500 g ardei gras
200 g faina
2 oua
1,500 kg cartofi
100 g unt
1 legatura verdeata, fai de dafin, cimbru, piper, sare, boia de ardei, dupa gust.

Preparare :
carnea se portioneaza, se spala, se scurge, se condimenteaza si se tnabusa in 1/2 din cantitatea de ulei si putina apa. Ceapa si ardeiul gras se curata, se spala si se tale marunt, apoi se inabusa in uleiul ramas cu adaos de apa. Se adauga pasta de tomate dizolvata in putina apa, boiaua, chimenul, foile de dafin si apa. Se fierb componenteie cca 10 minute, se amesteca si se pun peste carne. Se fierb impreuna cca 60 minute. Din faina, oua batute si sare, se framinta o coca care se lasa sa stea circa o ora. Din aceasta compozitie se formeaza galustele, cu lingura, se fierb in apa, se scurg, apoi se adauga la carne, impreuna cu usturoiul curatat si taiat marunt. Se mai continua fierberea cca 10—15 minute. Spre sfirsit se adauga vinul, se potriveste gustul prin condimentare. Cartofii se curata, se spala si se taie sferturi apoi se fierb in apa cu sare (natur). La servire se asaza In farfurie: carnea, galustele, si cartofii cu verdeaja si unt.



Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mess0804 spune:

Eu stiu ca gulas e ala cu bulion (sau pasta de tomate) nu cu smantana, aia e alta treaba.



Daca s-ar crea casa fericirii, cea mai mare incapere ar fi sala de asteptare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Daca nu doresti sa mananci cu smantana, nu pui in mancare, la sfarsit, si gata.
Mancare contine paste de tomate.

Restul tine de gust, iar eu asa am primit una dintre retete.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Printre retetele unguresti de gulas se numara si unele in care nu se pune deloc bulion, ci numai o lingurita de boia. Si toate celelalte ingrediente se fierb in ea, doar.

Asa ca, variante de retete sunt la fel ca si gusturi!

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Gulas

1 kg. carne vitel,1 kg. carne porc(de preferat de la git),1 kg. ceapa, 4 ardei grasi rosii, sare, piper, boia, chimen, ulei, smintina

Carnea se taie cubulete mici, se inabusa impreuna cu ceapa si ardeii, se adauga apa, se condimenteaza si se fiebe la foc mic aprox.2 ore, amestecind mereu.S e ia de pe foc, se adauga smintina.
Se poate servi cu paste fainoase fierte separat si eventual se amesteca ulterior cu gulas-ul.


Poze nunta..


De-as avea trei dorinte astea ar fi:
Sa fii langa mine/sa fiu langa tine/sa fim impreuna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Gulas de inima

Ingrediente: 750 g inima de vaca, 1/2 lg. faina, 1 ceapa, 2-3 lg. untura, unt sau ulei, 1 lg. pasta de bulion, piper, sare

Se spala bine inima, se taie cuburi mici, se prajeste putin in cratita cu grasime si cu ceapa taiata foarte marunt, se presara cu faina, se amesteca bine si se acopera cu apa calda. Se lasa sa fiarba cu capac la foc mic timp de o jumatate de ora; se adauga bulionul, sarea, piperul si se lasa sa mai fiarba pana se ingroasa sosul. Se serveste cu piure de cartofi sau cu cartofi fierbinti.

"Pentru Barbye, una dintre noi - trebuie sa ajuti!"
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Gulas
500g carne vita,1 ceapa,
sare, piper, 1 lingurita boia dulce,200g bakon afumat
Se taie carnea julien se prajeste in putin ulei, (cam 7-8 minute) apoi se pune ceapa taiata tot julien, sare piper (dupa gust)
Se mesteca continu (cam 5 minute), dupa aceia se pune boia se amesteca (2 minute) dupa aceia se adauga bakonul taiat tot julien si se mai amesteca cam 3-4 minute. Si este gata.
Imi pare rau ca nu am o poza dar o sa fac rost de un aparat diogital si fac si poze.
Se serveste cu garnitura de orez cu ciuperci.



Poze nunta..


De-as avea trei dorinte astea ar fi:
Sa fii langa mine/sa fiu langa tine/sa fim impreuna.

Mergi la inceput