A murit Oriana Fallaci
sursa : www.corriere.it/Primo_Piano/Cronache/2006/09_Settembre/15/fallaci.shtml" target="_blank">aici
Fiind vorba de o mare scriitoare cred ca locul acestei stiri e aici la zona artelor si nu la .. generale.
Si o foarte - foarte scurta traducere ( doar citeva rinduri ...din tot articolul)
Dupa 11 septembrie lupta in linia intii impotriva terorismului islamic.
Decedata la virsta de 77 ani la Florenta celebra autoare, suferea de citiva ani de o boala incurabila .
S-a intors pt a muri la Florenta.
.....
Funeraliile vor fii in forma strict privata. Vor participa doar sora si nepotii." Oriana nu vroia nimic, nu va fii nici macar o slujba. Ne vom intilni intre noi, suntem si asa putini.." a spus ziaristilor nepotul lui Fallaci, Edoardo, fiul surorii scriitoarei : Paola. Apoi a adaugat:" Nu am multe de spus, voi stiti ca Oriana era ca si Greta Garbo: nu vroia ca lumea sa stie ca e bolnava".
Va fii cimitirul evanghelic "degli Allori" in via Senese la Florenta, unde se gaseste mormintul familiei, locul unde va fii inmormintata scriitoarea.
......
Cristina
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
Raspunsuri
brendamitran spune:
Ar fi trebuit s-o stim?
BRENDA
Cu dedicatie:
"E o mare nenorocire de a nu avea destul spirit pentru a vorbi ce trebuie si nici destula minte pentru a tacea.Iata principiul impertinentei." (la Bruyere)
http://community.webshots.com/user/brendamitran
crista-s spune:
Ce stiu eu ?! ... nu e obligatoriu, dar ma gindeam ca era cunoscuta in intreaga lume... au scris si ziarele romanesti, cartile sau macar o parte au fost traduse si in romana, a trait mai mult in america in ultima vreme...
www.romanialibera.ro/editie/index.php?url=articol&tabel=z16092006&idx=58" target="_blank">din romania libera
www.adevarulonline.ro/2006-09-16/Externe/oriana-fallaci-a-decedat-la-77-de-ani_198485.html" target="_blank">adevarul on line
www.romanialibera.ro/editie/index.php?url=articol&tabel=z16092006&idx=58" target="_blank"> "jurnalista careia nici un lider mondial nu i-ar spune nu"
scuza-ma daca te-a deranjat mesajul meu, eu de obicei nu citesc mesajele care nu ma intereseaza si credeam ca toata lumea e selectiva ca mine...
Cristina
blue eyes spune:
Brenda, mesajul tau e foarte ofensiv ca sa nu zic impertinent. Nu stii cine e, ori ignori ori dai cautare pe net. O. Fallaci a fost o figura foarte importanta in cultura si politica atât italiana cât si internationala. Dacia Maraini e o alta scriitoare foarte cunoscuta, poate cea mai cunoscuta si tradusa.
Crista, eu am citit in presa ca a murit. Pe de alta parte, Crista, nu-ti fie cu suparare, ai postat un mesaj cam sec completându-l cu o traducere din presa italiana, dar nu ai facut nicio referire la opera ei sau la protestele sale contra islamismului, cu precadere dupa 11 septembrie, nici la opiniile sale referitoare la homosexuali si la avorturi.
Pentru italofoni: articol
edit: Ma scuz ca postez ceva intr-o alta limba decât in româna, dar nu am timp sa caut ceva in româna.
devylla spune:
bre' greu pe lumea asta cand consideri ca esti dejtept nu?
auzi ofensa...fallaci la arte..ntntnt
japonia prin ochii unui amator,www.danasoft.com/sig/devylla.jpg" target="_blank">despre tine
www.tickercentral.com/view/65wn/1" target="_blank">sabina
blue eyes spune:
On-topic la off-topicuri: zz-ul e mai jos; acolo e si un subiect numit Plictiseala.
devylla spune:
quote:Ai dreptate blue eyes!Da' nu era de plictis
Originally posted by blue eyes
On-topic la off-topicuri: zz-ul e mai jos; acolo e si un subiect numit Plictiseala.
In fine,crisascuze de off.
Cat despre Fallaci,nu-i cunosc opera foarte clar...dar am citit ceva ceva.
Dumnezeu sa o odihneasca!
japonia prin ochii unui amator,www.danasoft.com/sig/devylla.jpg" target="_blank">despre tine
www.tickercentral.com/view/65wn/1" target="_blank">sabina
brendamitran spune:
quote:
Originally posted by crista-s
Ce stiu eu ?! ... nu e obligatoriu, dar ma gindeam ca era cunoscuta in intreaga lume... au scris si ziarele romanesti, cartile sau macar o parte au fost traduse si in romana, a trait mai mult in america in ultima vreme...
www.romanialibera.ro/editie/index.php?url=articol&tabel=z16092006&idx=58" target="_blank">din romania libera
www.adevarulonline.ro/2006-09-16/Externe/oriana-fallaci-a-decedat-la-77-de-ani_198485.html" target="_blank">adevarul on line
www.romanialibera.ro/editie/index.php?url=articol&tabel=z16092006&idx=58" target="_blank"> "jurnalista careia nici un lider mondial nu i-ar spune nu"
scuza-ma daca te-a deranjat mesajul meu, eu de obicei nu citesc mesajele care nu ma intereseaza si credeam ca toata lumea e selectiva ca mine...
Cristina
Cristina,o sa fac abstractie de la celelalte postari de la subiect,e forumul plin(si nush de ce,parca astfel de persoane vaneaza ocaziile de a da replici acide,desi chiar ele insele nu sint in tema cu subiectul....)
E randul meu sa-mi cer scuze fata de tine,cred ca nu am stiut sa ma exprim,si recunosc,de ce nu as face-o? Nu am vrut sa sune nici ofensiv nici impertinent.Nici nu am pretentia ca sint o super-"dejteapta".
Imi place mult sa citesc,am o biblioteca de citeva sute de exemplare(dar asta conteaza mai putin),dar pur si simplu nu am auzit de aceasta scriitoare.
Am intrebat daca ar fi trebuit s-o stim prin prisma faptului ca voiam de fapt sa stiu ce am pierdut.Daca imi poti raspunde la aceasta intrebare mai amanuntit(as vrea sa stiu ce anume a scris,citeva titluri eventual),as fi recunoscatoare....
".... eu de obicei nu citesc mesajele care nu ma intereseaza si credeam ca toata lumea e selectiva ca mine..."
Subscriu!
Sper ca de data asta am fost inteleasa
BRENDA
Cu dedicatie:
"E o mare nenorocire de a nu avea destul spirit pentru a vorbi ce trebuie si nici destula minte pentru a tacea.Iata principiul impertinentei." (la Bruyere)
http://community.webshots.com/user/brendamitran
iileana spune:
In limba romana i-a fost tradusa, cu multa vreme in urma, cartea "Daca soarele moare". O mai gasiti in anticariate, daca va intereseaza. A fost amintita si aici, pe DC, la "jocul cu cartea".
-Carte intre reportaj, documentar si eseu despre "epoca romantica" a programului spatial american, despre teoriile vremii si despre ce promitea, pe atunci, viitorul. Interviuri cu primii astronauti, cu Ray Bradbury, cu oamenii de stiinta implicati (unii dintre ei fosti nazisti, de ex. Werner Von Braun -inventatorul rachetelor V2)... Recitita astazi, cartea (scrisa inainte de aselenizare!) trezeste cam aceleasi nostalgii ca desenele pe care le faceam in copilarie pe tema-standard "noi in anul 2000"...Ce speram sa fie, si ce-a iesit! Autoarea este o jurnalista italiana celebra!-
La cit de bine e scrisa cartea amintita, pe mine chiar m-ar interesa mult, mult de tot sa-i citesc si alte scrieri, cu atit mai mult cu cit avea sa atinga, pe parcursul anilor, cele mai delicate probleme ale istoriei contemporane (de exemplu islamismul dupa 11 septembrie....) Pe care le-a abordat intr-o maniera personala, fara sa tina cont de "trend"-uri de opinie. Din pacate, nu stiu sa fie traduse in romana.
Si acum, citeva paragrafe din "Cotidianul":
Oriana Fallaci a intrat in eternitate
Considerata una dintre cele mai mari autoritati ale jurnalismului international din secolul al XX-lea, Oriana Fallaci a incetat din viata ieri, la Florenta, in virsta de 77 de ani.
„Prefer sa vorbesc despre invulnerabilitatea pe care multi in Europa o atribuiau Americii. Care invulnerabilitate? Cu cit este mai democratica si mai deschisa o societate, cu atit este ea mai expusa terorismului“, scria in volumul intitulat „Furia si Mindria“ Oriana Fallaci, confirmind astfel abordarea ei conservatoare asupra terorismului dupa 9/11.
Condeiul dur
Cunoscuta drept cea mai mare jurnalista a Italiei, Fallaci este faimoasa pentru stilul sau transant si fara concesiuni, care adeseori a stirnit controverse.
Interviurile si corespondentele de razboi din Vietnam i-au adus o notorietate internationala, printre interlocutorii sai fiind nume ca Yasser Arafat, sahul Iranului, Golda Meir sau Indira Ghandi. Intr-un interviu cu ayatollahul Khomeini, Fallaci a refuzat sa se supuna regulilor fixate de imam, indepartindu-si tchadorul in semn de protest in fata lui. Fallaci reusea sa smulga intervievatilor sai declaratii bulversante. In interviul cu Henry Kissinger, l-a facut pe secretarul de Stat sa admita ca razboiul din Vietnam a fost „inutil“. „A fost singurul si cel mai dezastruos interviu pe care l-am avut eu vreodata cu oricare dintre membrii presei“, scria mai tirziu Kissinger
mai mult la
http://www.cotidianul.ro/index.php?id=7024&art=17678&cHash=20d127c677
despre opiniile sale privitoare la islamism, citeva cuvinte in http://www.cotidianul.ro/index.php?id=45&art=5863&cHash=48086c9d40
P.S. Nu ne strica sa mai iesim din coltisorul nostru strimt si sa-ncercam sa aflam ce se mai intimpla/scrie in lumea asta mare, dincolo de raftul bibliotecii personale...Macar cu google....
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details
Lolly spune:
fetelor, eu nu stiam cine e.
Am intrat pe subiect, am aflat cine a fost citind si linkurile date de voi...
Dumnezeu sa o odihneasca!
Haideti totusi sa fim mai... "indulgente"
iileana spune:
Si
http://www.hotnews.ro/articol_56193-Oriana-Fallaci-sfirsit-de-capitol-de-Alexandru-Lazescu.htm
(tot despre opiniile ei privind islamul militant si civilizatia occidentala)
Mi-am zis ca n-are sens sa dau copy/paste, ca discutia ar iesi din sfera artei (desi e vorba la un moment dat si de un regizor olandez care...)
Cititi articolul, e extrem de interesant punctul ei de vedere, mai ales in contextul a ce se intimpla zilele astea....
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details