vicii bona
Fetelor am incercat si eu marea cu degetul si mi-am luat bona pt micutul meu de 1,2 ani (la cresa il primesc abea dupa 1,6 ani).
Am zis eu ca daca e tanara are mai multa rabdare si chef de joaca ...are 23 ani....sau poate pt banii pe care ii dau eu poate sa munceasca in conditii mai grele si prefera sa fie babysitter decat lucrator comercial de exemplu (are doar liceul si nu e interesata de alte studii).
Necazul meu e ca am descoperit azi total intamplator ca sta pe chat la povesti cu barbati in timpul programului.
am cascat ochii cat melcul
sunt asa in cumpana intre a o da afara si a mai astepta un timp sa vad cum ii merge lui bebe. Sunt doar de 2 saptamani impreuna (o saptamana am stat si eu cu ea) si vad ca nu e mort de foame, e curatel.
Da' are niste gusturi la imbracat copilul de lesin: il tine in pijamale in casa desi i-am aratat care sunt hainele de stat in casa, care de parc si care de plimbare. Imi lasa vasele in chiuveta, jucariile pe jos, hainele pe unde se nimeresc, frimituri pe masa. Practic eu muncesac dupa ea cand ajung acasa la 6-7 seara.
E platita cu 4 mil pe luna + abonament transport pt 11 ore pe zi.
Voi ce parere aveti? ar trebui sa caut alta bona?
bebe e vesel cand o vede, in principiu se inteleg bine.
greu accept pe cineva strain in casa mea
astept raspuns
merci
Maria
Raspunsuri
Anady_Diana spune:
Ai perfecta dreptate sa fii furioasa...Tu vii seara obosita si casa arata ca un dezastru....Asa era si la mine, scumpa mea...Nu cred ca bonele astea pun suflet in ceea ce fac...Daca BB se intelege bine cu ea, mai lasa de la tine...e foarte traumatizant pentru copil sa-l tot "dai" dintr-o mana in alta. Ti-o spun din experienta, am schimbat 3 monstrii de bone...numai ca la mine a fost muuult mai rau...mi-au traumatizat puiul... Eu zic sa pui si tu niste restrictii prin casa: pe aici nu se trece (incui usile unde nu are ce cauta) ca doar e casa ta, intimitatea ta, nu salon de intalniri...chiar si pe chat. Si, ca veni vorba, de ce are acces la calculator, ea e platita pentru a sta cu copilul, iar copilul nu are nevoie de calculator. Ai mare grija cum pui problema...sa nu se razbune...
LauraNicole spune:
Eu zic ca ar trebui sa ai o discutie cu fata .Daca e prima data cand face asta poate ca nu stie ce ii intra in atributii .Ia-o deoparte , cum se spune si explica-i frumos ca dupa ce termina copilu de jucat acesta e prea mic ca sa si le stranga singur si va trebui ea sa faca asta si ca stransul mesei e chestie de bun simt .Vezi cum se comporta in continuare si daca nu se "cuminteste' , fa-i pasi .Si mai ales de ce nu-ti pui parola pe calculator?
Comorile mele:http://www.geocities.com/nickysweet4u/nickysweet4u.html
They need us :
http://www.unesco.8m.com/Romch/all.htm
We are:
http://ingerifaraaripi.8k.ro/
Pentru Barbye, una dintre noi- trebuie sa ajuti!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472
giul spune:
eu cred ca este o trasatura a varstei la care se afla bona.zic si eu.scrie-i pe o foaie exact ce vrei de la ea si daca se ocupa de copil ,poate ar fi bine sa fi un pic ingaduitoare deocamdata .sau vazand si facand .e doar o simpla parere.
mamabuna spune:
4 mil pe luna pentru 11 ore nu e un salariu mare pe piata bonelor. noi am avut o buna excelenta, dar nu iesea afara cu alexa. primea 4 mil pt fix 8 ore, plus prime de paste de craciun, cadou de ziua ei etc, ajungeam in general la 5 mil pe luna. (o medie). ce era rau ca mai vroia cite o zi libera la 2 saptamini ca avea probleme de rezolvat si atunci trebuia sa ne descurcam cu bunicii!
aurelia1278 spune:
Sunt de acord ca nu este normal sa-ti lase vraiste in casa, vasele nespalate etc. Aici trebuie sa discuti cu ea in detaliu (dar calm si cu blandete - prima data ), ce are de facut.
Dar, in momentul in care-si termina treaba (toate cele in ordine, spalate, curate), iar copilul doarme, eu ii dau voie bonei mele sa faca ce vrea ea, in timp ce supravegheaza totusi "clientul" (cu interfonul in cazul nostru). Bona noastra e la 50+, asa ca nu o intereseaza calculatorul, dar se uita la televizor (prefera AXN ) sau chiar trage un pui de somn. Daca ar fi vrut sa se "relaxeze" la calculator... de ce nu?
Recunosc, nici bona noastra nu e perfecta, are si ea lipsurile ele, dar, atata timp cat fetita e bine hranita, imbracata, spalata, plimbata, distrata, invatata diverse lucruri simple ca pentru varsta ei, e fericita cand o vede, lucrurile ei sunt intr-o ordine acceptabila, la ea in camera e curat... trec peste micile scapari ale bonei care, de fapt, ne aduc doar noua adultilor putin discomfort, in niciun caz nu ne pune la munca grea seara dupa serviciu.
Haideti la bazar! Puteti achizitiona lucruri frumoase si ieftine sau puteti face ordine in casa, ajutand in acelasi timp copilasi in suferinta.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75037" target="_blank"> Bazar pentru Alex, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank"> un baietel diabetic de 1 an
dani_da spune:
eu zic sa parolezi computerul si sa ii lasi lista cu ce are de facut zilnic. O iei cu binisorul si ii spui ca esti prea obosita seara ca sa mai strangi dupa ea si o rogi sa faca si ordine in timp ce doarme copilul. Eu zic ca in afara de faptul ca e f tanara si poate nu se pricepe la gospodarie, nici nu prea are bun simt.
K1 spune:
Daca BB o place, cred ca ar trebui sa-i mai dai o sansa - dar cu "ajustarile" de rigoare pentru anumite aspecte din comportamentul ei.
Eu sunt la inceput de drum - am inceput de putin timp sa caut bona pt BB de 8 luni - dar BB uneori nu vrea sa stea nici cu mama mea, care locuieste cu noi !!! Inteleg ca e o alta varsta, dar daca BB-lul tau o place pe bona, cred ca e un inceput bun...Stii cum se zice - copiii simt daca un om e bun sau nu...