Dura lex sed lex(Clubul Juristilor:)(2)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

buna fetelor. eu sunt un pic cam neagra. maine am programare la notariat pt incheiere contract. azi vanzatoarea trebuia sa obtina certif fiscal si nu il poate obtine. pe ce motiv? inaintea mae a mai facut cu cineva un antecontract pt aceeasi casa. din nu stiu a cui vina pana la urma potentialul cumparator nu a oobtin ut creditul si isi vrea avansul inapoi. asa ca acel cumparator a facut adresa la primarie ca are antecontract iar primaria nu vrea sa imi elibereze certif fiscal. asa ca nu stiu cum naiba voi face. habar nu aveam ca in baza unei simple adrese la primarie si a unei copii dupa o actiune in instanta in care respectiva isi cere avansul inapoi (deci nu are pretentii sa cumpere casa), nu mi se poate elibera certificatul fiscal. asa ca acum stau si bocesc si nu stiu ce o sa fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelapriboi spune:

Irina,suntem alaturi de tine si sunt sigura ca torul se va rezolva.Sa nu-ti spun ce probleme am avut noi cu terenul pe care ne-am construit casa.
Asa ca stai linistita ca se va rezolva problema.
Trebuie sa vorbesti cu proprietara casei sa-i plateasca avansul si totul se va rezolva.
Dar fii ferma pe pozitii.
Tu ai semnat cu ea un antecontract?????

ANGELA

Mergi la inceput

am semnat antecontract cu ea, insa la ce ma mai ajuta? interesul meu era sa iau casa, ca am alergat atat dupa credit si acum cu o zi inainte ma trezesc cu problema asta. in plus nu mi se pare legal ca primaria sa nu emita acel certificat fiscal. daca era un litigiu pe casa atunci trebuia sa existe mentiune la cartea funciara nu? iar aia nu vrea casa isi vrea avansul inapoi +inca 3.000E alte cheltuieli. acum pana la urma eu in baza acelorasi acte am obtinut creditul iar ea nu. deci nici vina vanzatorului nu cred ca e. am vorbit cu fosta cumparatoare sa ne intalnim dimineata sa ne intelegem sa i se dea suma ceruta iar ea sa isi retraga hartia de la primarie. dar daca apar eu si cu ea la notar si cu banca atunci nu imi fac alte probleme? adica se mai gandeste si ala de la banca odata daca e ok sau nu, pentru ca ei oricum sufla si in iaurt, daca banca vede un potential litigiu atunci ce fac?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinar spune:

buna

mi-am facut putin timp ca sa intru sa va salut si sa urez bun venit si noilor membri ai clubului.

Marina 23+

burtika

Mergi la inceput

Irina eu zic sa va intalniti cu tipa care a facut antecontract si sa-i explicati situatia asta fara ca cei de la banca sa stie si apoi sa mergi la notariat.
Totusi si tu te poti intoarce impotriva proprietarei daca ea nu rezolva situatia.

ANGELA

Mergi la inceput

o sa incerc sa vad cat de intelegatoare este. ideea este ca banii inapoi vanzatoarea si chiar si eu vrem sa ii dea fostei cump prion notariat ca sa fiu sigura ca nu exista probleme. in ceea ce ma priveste eu am dat doar 500 E avans tocmai pt ca nu stiam daca pot obtine creditul asa ca nu as avea cine stie ce castig de aia zic ca interesul e sa cumpar casa nu sa imi recuperez dublul avansului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kriss79 spune:

Intrasem sa va zic ca m-au sunat sa imi confirme plecarea pe 11 oct in Tunisia..
Irina, imi pare tare rau, dar eu sper sa se rezolve totusi. Sunt si eu de parere ca trebuie sa te intalnesti cu fosta cumparatoare separat. Vanzatoarea sa ii dea avansul prin notariat ca sa nu existe alte probleme.
Irina, suntem alaturi de tine! maine iti tinem pumnii.

POZE
Incercarile mele
www.tickercentral.com/view/72z4/1.png" target="_blank">Ziua mea

Cristina

Mergi la inceput

multumesc mult fetelor. problema e ca eu la 9 trebuie sa fiu la primarie cu fosta cump ca sa ii spuna aluia sa imi dea certificatul fiscal. dupa care trebuie sa merg la notar si sa ii dau avansul vanzatoarei in fata celui de la banca. si deabia dupa aceea vanz va avea de unde sa ii restituie fostei cump banii. de asta zic ca sigur fosta va merge cu noi la notar pt ca odata obtinut certif fiscal atunci ea nu o mai are cu nimic la mana pe vanz nu o mai poate forta sa ii dea banii si va trebui sa astepte sa se solutioneze litigiul dintre ele ceea ce nu cred ca are interesul pentru ca eu nu sunt convinsa ca va castiga. adica cum, ar putea dovedi ca vanz nu ia pus la dispozitie toate actele necesare?

Mergi la inceput

Buna dimineata fetelor si va invit la o cafea.
Irina am niste emotii pt tine de nici nu-ti poti inchipui.
Toata noaptea te-am visat desi nu te cunosc.
Sper ca totul sa fie OK.
Eu iti tin pumnii si sunt alaturi de tine.
In rest o zi buna la toate fetele.

ANGELA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kriss79 spune:

Buna dimineata
Irina, sunt cu gandul la tine!
Angela, multumim de cafea! delicioasa!
Va doresc o zi minunata!!

POZE
Incercarile mele
www.tickercentral.com/view/72z4/1.png" target="_blank">Ziua mea

Cristina