Ce maninca copiii?
Vreau sa va cer parerea despre ce maninca copiii.
Ai mei de exemplu nu vor la micul dejun decit ceva dulce. Cereale cu lapte, piine cu unt si miere. Cam asta. Daca le dau un ou fiert…maninca putin din el si se duc la scoala flaminzi si prost dispusi. Sandwichurile cu unt si brinza sunt singurul compromis, dar nici astea prea des, in rest trebuie sa fie dulce, ceea ce nu poate fi prea sanatos. Aveti nisite sugestii, ceva ce sa placa copiilor fara sa contina zahar?
Si in general nu prea maninca mincare gatita. Pina la urma sfirsesc prin a le da piine cu unt si dulceata de multe ori…dar stiu ca nu e bine. Insa gatesc pentru mine si sotul meu si nu mai am chef sa gatesc tot timpul altceva special pentru cei mici. Solutii? Retete cu care ati avut succes?
Raspunsuri
Gabbriela spune:
foamea, daca nu vrei gatit rabzi foame si cand te paleste iei ce iti dau si bagi in gura, daca nu rabzi si nu cedez si gata... cel putinc u al meu asa fac .. imediat face 4 ani.. tine vraja la mine.
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.dotphoto.com/go.asp?l=gabbriela&p=gabbriela" target="_blank">1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow.
- Plato
Ramona J spune:
Hello again!
Alexandru papa mai bine ceva. Ii mai dau fulgi cu lapte sau cookies sau piine cu gem. In plus ii fac sandwhich cu peanut butter, dar la noi e cu miere (nu jelly) si poate banana.
Mai amestecam iaurtel cu fulgi. Fie obisnuit, fie din cel mai lichid - drinkable. Dar el maninca si ou (ii place cu bacon dar nu fac des), sau sandwich cu sunca. Hot dog nu i-am mai dat demult.
Waffles nu prea ii plac, am mai incercat. Poti sa le faci cu miere si sa adaugi fructe.
Intr-o dimineata a mincat o felie de pizza...
Eu cumpar pe cit pot variantele sanatoase. Iaurturile sint organice, sunca, salam sau hot dog fara nitriti etc.
Stiu ca e greu... Alexandru sta cu mincarea in gura pina il uita D-zeu, dar macar nu prea refuza categoric. La asta e experta fiica-mea. Ei macar ii place coaja de piine!
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Ramona J spune:
Am uitat sa adaug ca micul dejun era de obicei mai consistent. Dar de cind a inceput scoala are snack la 9 si lunch la 11:30. Deci am considerat ca merge si cu un mic dejun mai "subtire".
aiamoni spune:
Ramona, tu te-ai hotarit sa fii ingerul meu pazitor?
Multumesc de raspuns. De mincat maninca, sa nu fiu gresit inteleasa. Daca ii dau cereale cu lapte sau piine cu unt si miere n-am probleme. Dar pe mine ma ingrijoreaza ca trebuie sa fie dulce, asta inseamna prea mult zahar si prea putine substante nutritive. As prefera sa manince dimineata brinza, si oua, si sunca…iar la prinz mincarea care o gatesc eu. Supa mai maninca, dar nu pot gati numai supa, mai fac si ciorba. Cirnaciori prajiti mai maninca, dar nu pot sa le dau zilnic, mai trebuie si cite un pilaf de orez cu carne de pui, o mincare de fasole verde…adica o mincare mai diversa. Aici e problema. Ca daca le-as da numai piine cu unt si miere sau biscuiti cu lapte n-as avea nici o problema. Dar nu cred ca e bine. Ma gindeam ca poate alte mamici cu astfel de probleme cunosc retete mai diferite de cele clasice dar care sa contina legume si carnita si care sa placa copiilor…
Ramona J spune:
Eu fac citeodata un soi de ghiveci. Nu e niciodata la fel, dar iese mai dulce de obicei si fiul meu maninca bine. Dar el nu e prea pretentios.
Pun multa ceapa si in rest adaug 5-6 modele de legume, depinde ce am in casa. Adaug carnea de la supa citeodata si prinde gust mai bun, sau folosesc ghiveciul ca garnitura la vreo friptura.
Pui ceapa intr-un pic de ulei, adaugi alte legume tocate, eventual niste rosii decojite si eu mai pun un can mic de suc de rosii Campbell, plus cam 1/2 cana de apa sau daca am pun zeama de pui. Incearca, poate ai mai mult succes asa.
Noi dimineata am mincat omleta cu bacon. Bacon nu le place?
Piine cu unt si miere nu e rau. Mierea contine zahar dar e sanatoasa. Cereale cu lapte pot fi ok. Incearca granola sau whole wheat cereals. Ceva sanatos. Pune si fructe deshidratate. Va fi satios si nutritiv.