Mamici de noiembrie - decembrie 2006(39)
Raspunsuri - Pagina 6
ruxandra_sb spune:
Neata,
Danita subscriu pt calitatea body-urilor de la Z. Cel putin cele care erau acum 2-3 ani. Dar si cele de acum par o.k.
La prima vedere nu ma omor dupa cele albe cu inscrisuri gen "Printzesa" (din colectia A. Esca ), nu-mi prea place materialul.
Le prefer pe celelalte, cele uni sau cu imprimeuri. Materialul e mai placut si usor elastic, adica se imbraca mai usor si nu stau batz.
Revenind la body-urile "stil vechi" de la Z, le-am spalat numai la 90 gr. C si nu au patit nimika, nici nu se decolorau. Ca sa nu zic ca nu le-a sarit nici o capsa.
Apropo de hainutze, zilele trecute le-am dat jos din pod pe cele ale lui Matei de cand era nou-nascut si-am facut "recensamantul". Uau cate mai sunt!! Si unele sunt asa micutze. Si dulci.
Practic cum si Matei s-a nascut iarna nu ne mai trebuie mare lucru. Dar o sa luam cateva noi-noutze asa de fizte.
Adevarul e ca sunt inebunita dupa haine de bb si sunt foarte fericita cand mai face cineva un copil. Am pretext sa cumpar hainutze!!
Subscriu si pt Garmastan.
Si eu m-am chinuit 2 luni cu alalptatul si completare in paralel (prea putin lapte), asa ca, ca si Iulia P. ne vom aproviziona cu biberoane si lapte praf. Macar sa am eu lapte.
Sterilizatorul si incalzitorul de biberoane il va mosteni bb de la Matei.
Cu programarea la cezariana: medicul mi-a spus ca daca totul e o.k. o facem cu 7-10 zile inainte de termen. La urmatoarea vizita, in octombrie, o s-o si programam.
Roxana C. gand la gand cu bucurie. Nici eu n-as avea nimic impotriva pt data de 13. Dar cu ziua de marti... mai bine zic pas!
Almo, eu am mancat usturoi.
Mai stiti ceva de Veronici ??
29+
Ruxandra & Matei (4,5 ani) & sotul drag
_
Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite
sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)
doradora spune:
donia, uite care e problema mea
sânul nu trebuie spălat înainte de fiecare alăptat, numai odată pe zi și fără a folosi săpunul; înainte și după supt mama să se ungă cu lapte de mamă pe mamelon (laptele de mamă și saliva copilului, care rămâne pe mamelon protejează sânul de infecții) și după supt să lase sânul la aer 5 minute.
pai daca ma spal doar o data in 24 de ore in conditiile in care alaptez, asa cum zice aici, nu ma suport eu de miros, ca sa nu mai vorbim de bebe!
chris 27+ alexandra
danita spune:
Ruxandra_sb , crezi ca ar tre sa incepem cu Garmastanul? am citit si eu pe forumul DC ca de prin saptamana 32 ar trebui !
Mie mi se pare ca burtika creste creste asa de la o zi la alta ... si uneori parca nu mai incap in piele .... stiu: ulei, crema :) dar si la voi e la fel ?
Dolores, cre ca te inteleg cu dr ta cea veche de la Giulesti :)), sotului meu ii venea sa o bata cand a vazut comportamentul ei si ... totul !:))
Donia, cam in cat timp dupa cezariana ai fost refacuta? l-ai putut lua pe bb din patut? Imi e groaza ca iar o sa fiu dependenta de cineva .....
Mirona, inca nu mi-a spus dr meu clar DA referitor la prelevarea de celule .....dar un aproape DA -adica ceva de genul: trebuie sa faceti contractul :) . Nu a apucat sa citeasca contractul dar ia explicat dr mea de la Buc cum se face prelevarea si totul ...Eu voi mai insista sa imi spuna DA clar sa pot lua legtura cu cei din cj.
eu as vrea sa gatesc ceva dar momentan nu am inspiratie .....poate un papricas ... nust inca :)
pupici la gagici
D 28+
BeBelusca
Mirona spune:
neatza fetelor,
noi plecam astazi la mamicile noastre - asa ca nu garantez ca mai pot intra pe net - are si sora-mea net ... dar e total contra forumului ... si nu prea ma lasa.
in schimb o sa ma bucur de compania mamei si a Adnanei - sper sa mai facem ceva pentru Atelierul Piticilor.
-am citit si eu site-ul cu alaptarea - sunt de acord cu multe - dar am si unele pareri contra - vom vedea la fatza locului care e cea mai buna solutie.
-ieri m-au cam usturat/durut sfarcurile - nu tare - cat sa le simt. La un mic control si o stransatura de mamelon am vazut din nou acel colostru. Se pregatesc ... manca-i-ar mama de maricei .
-ne-a venit si canapeaua - am data-o inapoi pe cea buclucasa - deci incepe sa se contureze si camera fetitzei. Saptamna viitoare apare doar dulapul - deci mai am de asteptat cu hainutzele in valize.
-am terminat si eu husa pentru saltelutza - v-am promis si niste poze sa ma vedeti la chinuri: 1, 2, 3, 4.
-am vazut si eu pozele lui Alex, faine - mai ales ultima cu setul.
-am vazut si pozele iesencelor - Ramona plizzz fie-ti mila de mine - baga un word cu respiratul - ca atata timp a trecut de cand am facut eu cursul ... ca m-o apucat panica ca nu mai stiu nimic.
pai cam atat - ma duc sa fac ceva bagaje - daca-mi mai aduc aminte de ceva - revin; daca nu - sa fiti cuminti si sa aveti grija de voi ... ne revedem duminica (poate si intre timp - daca scap de scorpia de sora-mea ).
you all.
Miro32+ cu
am o nepotică talentată, si o BB-lină zbenguită
ruxandra_sb spune:
quote:
Originally posted by danita
Ruxandra_sb , crezi ca ar tre sa incepem cu Garmastanul? am citit si eu pe forumul DC ca de prin saptamana 32 ar trebui !
Mie mi se pare ca burtika creste creste asa de la o zi la alta ... si uneori parca nu mai incap in piele .... stiu: ulei, crema :) dar si la voi e la fel ?
Danita, eu sincer n-am chef sa dau acu cu nici o crema pe sani.
O sa dau dupa.
Iar despre ingrijirea sanilor: inainte si dupa fiecare alalptat clatit cu apa si stat cu ei cat mai mult la aer. Face minuni pt ragarde. La nevoie folosit crema.
Atentie: sa nu folositi deodorant, parfum, creme mirositoare etc. De preferat sa va spalati cu acelasi sapun cu care il spalati si pe bb. E posibil ca unii bb-lusi sa nu suporte mirosurile artificiale si sa refuze sanul.
La inceput, pana va obisnuiti si treceti de perioada grea (cu ragarde, durere) nu-l lasati prea mult pe bb cu tzatza-n gura.
Astea sunt sfaturile pe care le-am primit de la pediatra lui M.
Cat despre refacerea dupa cezariana, stai linistita. Fiecare organism reactioneaza altfel, dar din experienta mea si a mamicilor din jurul nostru => cele cu cezariana parca erau mai vioaie decat cele cu epiziotomie..
Ruxandra & Matei (4,5 ani) & sotul drag
_
Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite
sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)
Raluca_u spune:
drum bun Miro si sa va intoarceti cu bine.
Raluca 31 + cu Adina Andreea
Un om obisnuit, fericit in caminul sau, este mult mai binecuvantat decat un geniu traind singur.
atudor spune:
Neata burtici! Ce faceti? Noi am mai crescut putin, avem 33 de saptamani azi
Intrebare: in ultima vreme mi se pare ca uit de la mana pan' la gura, parca s-ar fi facut lobotomie . Voua vi se intampla sa uitati de la lucruri marunte pana la a avea lapsus-uri?
Ce fel de sapun sa folosim pt bebici? Luam sapun sau geluri pt spalat? Vreo sugestie? Auzisem ca Nivea sunt f bune. Si cremutze? Nivea, Sanosan, Mustela? ce ziceti?
Si altceva (pana nu uit ) hainutele nou cumparate le-ati spalat la 90 de grade? Si ce fel de detergent ati folosit? Special pt bebei sau, sa zicem, Persil sensitive? Cu balsam sau fara?
Haideti ca o scoatem noi la capat!
Ana 33w cu
Raluca_u spune:
am schimbat si noi semnatura.
Raluca 32 + cu Adina Andreea
Un om obisnuit, fericit in caminul sau, este mult mai binecuvantat decat un geniu traind singur.
Lavinia_P spune:
Buna dimineata,
Miro,ce gospodina esti!!Imi place poza de langa monitorul deschis pe forum,bineinteles.Dar de de ce sora ta nu este de acord cu forumul?
In legatura cu cursurile,ieri a fost mai mult introductiv.Sambata incepem cu prima parte din nastere si poate te putem ajuta atunci.
Mingile sunt foarte indicate pentru planseul pelvin,cel care sustine copilul,pentru muschii coapselor si pentru ajutarea copilului sa coboare.Tot asa,am facut doar 3 tipuri de exercitii deocamdata pe ele.
Chris80, eu zic ca fiecare sa adopte ceea ce simte ca e mai bine pentru ea.Daca tu esti contra chestiei cu "ungerea mamelonului cu lapte" nu o aplica.Probabil nici eu nu o voi adopta.
Si cu spalatul la fel,in Dr.Spock am citit ca se spala cu apa calda si sapun o data pe zi, dupa aceea cu apa calduta inainte si dupa fiecare alaptare.
Lavinia 29+
kokorina spune:
am intrat sa va urez la toate un sfarsit de saptamana k lumea!nu stiu cat o sa prestez zilele urmatoare,imi mai vin ba niste musafiri.....stiti cum e,dar de citit va citesc si v-am citit pe toate de fiecare data....chiar daca nu eram"prezenta la apel".
sa-mi dau si eu cu parerea de bureteii de baie.......mie personal mi se par cam nesiguri(vorbesc din fotografii,ca de vazut nu am vazut........de ce sa vorbesc aiurea).ce am vazut eu aici tot cam in acelasi stil,sant tot ca niste buretei dar care sant inveliti cu un material protector(acelasi material care este invelita si salteaua de infasat........de textura unei musamale,pe romaneste)fetelor,de ce nu cumparati tot acelasi model,dar nu din burete,din plastic.plasticul asta de care va spun,are forma corpului bebeului(sigur este si in romania,si poate ati vazut dar nu ati dat importanta),si are lipit......asa este el din fabricatie,o folie de cauciuc care nu va permite alunecarea micutului. apoi il puteti folosi pt bebe si mai tarziu,cand va putea face baie in cadita noastra.repet,nu am vazut acesti buretei si nici nu i-am pipait sa vad cat de rezistenti sant.eu dupa cum ii vad in poza.......cred ca mai mult de o luna....poate doua bebe nu poate face baie in el,va creste mare,frumos,sanatos.....va fi greu in kg........cat tine buretele ala?.se va imbiba cu apa........buretele e tot burete....poate daca as vedea cu ochii mei.........poate nu as ma fi atat de sceptica acum........imi cer scuze,dar nu vreau sa supar sau sa enervez pe nici una dintre voi.
e mare stres cu alaptatul asta,ma rog sa am lapte..........dar eu stiu.....pt 2.........dar daca totusi am lapte,dar nu suficient pt amandoi,ce sa fac?hranesc decat unul si celuilalt ii dau lapte praf?vad eu ce ma invata astia aici in spital.luni avem si noi programare la control.........abia astept!
MIRONA,tu esti intotdeauna o draguta.zilele astea ma infurii si bag si eu niste pozici,in exclusivitate pt voi.sa vad daca ma descurc cu ....mailul comun.......nu am mai procedat niciodata asa.......dara daca imi prind urechile........am sa te necajesc sa-mi mai dai niste detalii,bine?
va pup burticoaselor!
29 + cu si