HELP ! 40saptamini+ 2 - col inchis

HELP ! 40saptamini+ 2 - col inchis | Autor: andrea_sm

Link direct la acest mesaj

BUNA FETELOR!PERMITETI-MI SA MA PREZINT:MA NUMESC ANDREA SI SINT O VIITOARE MAMICA DE SEPTEMBRIE(PRIMA SARCINA).AS VREA SA VA CER PAREREA! IN PREZENT AM 40+2 DE SAPTAMINI IAR LA CONTROLUL DE RUTINA DOCTORUL MI-A DAT O SURPRIZA NEPLACUTA: BEBE MARE 3.900 KG, COL LUNG SI INCHIS ( EXPRIMAREA DOCTORULUI : HARD LIKE A ROCK )SI FOARTE PUTINE SASE CA BEBE SA COBOARE IN PELVIS IN URMATOARELE ZILE.
EU AM DOAR 1.58M INALTIME SI AM INCEPUT SARCINA CU 53 DE KG ACUMULIND PE PARCURS 20 DE KG (73 KG IN PREZENT).
SINT FOARTE INGRIJORATA DIN CAUZA CA S-AR PUTEA SA NU AM SANSA SA NASC NORMAL. M-AU PROGRAMAT LA INDUCERE IN TREI ZILE DAR AM MARI SANSE CA TOTUL SA SE TRANSFORME IN CEZARIANA.
AS VREA SA VA INTREB DACA VREUNA DINTRE VOI A MAI PATIT ASA SI DACA COLUL ARE SANSE SA SE SCURTEZE IAR BEBELE SA COBOARE IN PELVIS DOAR IN 3 ZILE???
VA MULTUMESC ANTICIPAT SI VA IMBRATISEZ CU DRAG!

ANDREA40+2 SI BEBE ALEX DOMINIC

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Andrea, si la mine situatia a fost asemanatoare, intrasem in saptamana 42 si colul era inchis si tare, nici un semn de nastere. Mi-a fost provocata nasterea dar dupa un travaliu intens si destul de lung am ajuns la cezariana si am adus pe lume o fetita de 4300 grame.
Nu trebuie sa te ingrijorezi prea tare, multa lume trece prin cezariana. Nici eu nu planuisem sa nasc prin cezariana, dar cel mai important e ca mi-am adus minunea pe lume. Si decat ca bebe sa sufere, e mai buna o cezariana facuta la timp (desi la fel de bine s-ar putea sa poti naste vaginal dupa inducere). Asa ca ai incredere in personalul medical si fii linistita ca se va lua cea mai buna decizie pentru tine si pentru bebele tau. Singura mea grija in tot acest timp ar fi ca bebele sa fie OK si probabil ca i-as intreba asta tot timpul pe toti cei din jurul meu.
Poate mai intri si dupa nastere sa ne povestesti cum a fost! Sau poate o sa vrei sa te alaturi grupului de mamici care au nascut/nasc in septembrie/octombrie.

P.S. Regulamentul forumului ne cere sa nu scriem cu majuscule, acestea sunt considerate echivalentul strigatelor pe internet. Sau chiar ai vrut sa strigi?

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrea_sm spune:

Donia, iti multumesc din suflet pt raspunsul prompt si pt ca mi-ai impartasit experienta ta in aceasta privinta. Singura mea grija intradevar e sanatatea bebelushului, el e cel mic si fragil.....noi putem rezista la orice fel de incercari.
Eram putin paranoica toata sarcina, vizitam departamentul de labour and delivery in mod regulat, mergeam cu tot felul de pretexte: infectie, pierderea de lichid amniotic, dureri de burtica, imi era groaza de o nastere prematura si uite ce surpriza.........au un dosar gros pe numele meu de numai.....
Cu siguranta voi intra dupa nastere sa va povestesc cum a fost.
Sa iti traiasca fetita si sa te bucuri de fiecare clipa petrecuta cu ea.

Imbratisari

P.S. Mii de scuze pt majuscule

Andrea 40+3 si bebe Alex Dominic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Hi, hi, ce coincidenta, Andrea! Eu am fost internata cu iminenta de avort prin luna a sasea, la fel imi faceam si eu griji ca iese bebe prea repede, si pana la urma n-a mai vrut sa iasa deloc!
Iti doresc ca nasterea sa fie o experienta frumoasa, de orice fel ar fi ea, si recuperare rapida. Iar bebe Alex Dominic sa fie sanatos si sa va bucurati de el!

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput