Help! Rubeola
Dragi mamici,
De doua zile baiatul meu are pete rosii pe fata si urechi, pe gat si manute o eruptie usoara care se confunda cu sudamina. Aseara am fost la medic si a zis ca are rubeola. A facut temperatura 37.7 . Ii dau nurofen, panadol si mixtura pe corp. Nu stiu prea bine ce regim alimentar sa ii dau.
Mamici, care ati trecut prin asta, ce-mi puteti spune?
Multumesc mult.
Raspunsuri
MariaM spune:
Rubeola este cea mai usoara boala virala care se poate face....nu ii da carnita, sare...da-i sa manance cat mai usor....pt ca o sa treaca f repede....
Chiar am auzit ca bantuie foarte mult rubeola prin bucuresti....
Multa sanatate...
Maria
simonab spune:
Si fata noastra a facut rubeola cand am fost in Romania dar doctorita ne-a spus ca am venit cu ea din Belgia caci timpul de cand a luat si pina a erupt este cam de 3 saptamini. La inceput a facut febra de ajunsese la 39.6 iar dupa 3 zile au aparut bubitele care apoi s-au facut pete mici, ganglioni umflati si uite asa a aparut RUBEOLA !!! Ne-a zis sa stam in casa o saptamina din momentul eruptiri si sa nu-i mai dam nici un medicament caci nu mai face febra, nu mai face nimica. Putem s-o spalam caci nu are mincarimi. Cu mincaream i-am dat cat a vrut si mai usor iar apoi si-a revenit (slabise putin ) si a revenit si cu mincatul la loc.
Simona
bubi spune:
si Mara a facut rubeola la 6luni 1/2(acum 1 luna). la ea a inceput cu febra, cel mai mult a avut 39,1, care a tinut 4 zile fara nici un alt simptom- a fost cumplit-ma gandeam la toate prostiile. In a patra zi a aparut eruptia, usoara si doar pe burtica-in doua zile nu a mai avut nimic. Intradevar ceea ce e specific rubeolei este inflamarea ganglionilor de la ceafa.
Pediatra ne-a zis sa mancam ca si inainte, baita zilnic etc, doar ca am stat 1 saptamana acasa.
bubi
SANATATE MULTA!
mariailin spune:
Si noi am avut rubeola. A inceput cu febra si usor rosu in gat de a confundat-o doctorul cu rinofaringita. La doua zile a aparut si eruptia si a scazut si febra. Inca doua zile si totul a trecut. De la sine. Fara medicamente sau mixturi. Trece singura.
Mi se pare ciudat ca are febra dupa aparitia eruptiei si ca-i dai si panadol si nurofen care fac cam acelasi lucru numai ca nurofenul e mai puternic. Si mai ales ca-i dai cu mixtura. Asa ti-a spus doctorul?
Noi am papat normal si nu i-am facut baita pana n-a trecut eruptia(dar a trecut repede, cum ti-am spus).
Maria&Vlad