Limba engleza si prichindeii
Dragi mamici, dragi copii!!!!!!
Am o mare rugaminte la voi si sper sa nu mi-o luati in nume de rau. Urmaresc de mult forumul dumneavostra si m-am gandit ca poate mi-ati putea fi de ajutor. Anul acesta voi preda engleza la o gradinita de stat si as fi tare fericita daca mi-ati spune ce vi-ar place sa invete prichindeii dumeavoastra la ora de engleza.
Pe ce credeti ca ar trebui sa se puna accent la ora de engleza din gradinita:
- jocuri;
- poezii;
- cantece etc.???
Sau poate ii intrebati pe copiii dvs. ce le place mai mult sa faca la engleza si mi-ati da si mie un pont.
Sper din tot sufletul sa-mi raspundeti.
Va multumesc!!!
Kiss you all!!!
Raspunsuri
desprecopii spune:
scuze a fost o eroare, mesajul era acesta:
----------
Dragi mamici, dragi copii!!!!!!
Am o mare rugaminte la voi si sper sa nu mi-o luati in nume de rau. Urmaresc de mult forumul dumneavostra si m-am gandit ca poate mi-ati putea fi de ajutor. Anul acesta voi preda engleza la o gradinita de stat si as fi tare fericita daca mi-ati spune ce vi-ar place sa invete prichindeii dumeavoastra la ora de engleza.
Pe ce credeti ca ar trebui sa se puna accent la ora de engleza din gradinita:
- jocuri;
- poezii;
- cantece etc.???
Sau poate ii intrebati pe copiii dvs. ce le place mai mult sa faca la engleza si mi-ati da si mie un pont.
Sper din tot sufletul sa-mi raspundeti.
Va multumesc!!!
Kiss you all!!!
Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
capcaunul spune:
Mai toate gradinitele "se bat cu pumnii in piept" cand vine vorba de o limba straina, engleza in marea majoritate a cazurilor. Dar, tot in marea majoritate a cazurilor accentul se pune pe poezii si cantecele (da bine pe la serbari) si nu pe limba engleza per se. Adica copiii invata papagaliceste (cum bine spuneau mamici de pe forum ca se invata pe la noi) fara sa inteleaga sensul. Se speculeaza intr-un fel si faptul ca multi (majoritatea de fapt) dintre parinti nu cunosc vreo limba straina si atunci nu au cum sa-si dea seama daca copiii lor invata cu adevarat ceva, dar raman impresionati cand isi aud micutii inganand poezii si cantece cu sonoritati necunoscute.
Prea putine gradinite pun accentul pe sensul cuvintelor si a imbinarii lor. Prea putine educatoare stapanesc cu adevarat limba engleza. Prea putini dintre profesorii de engleza care vin pe la gradinite au talent pedagogic, caci una este sa lucrezi cu copii de varsta scolara ce stau cuminti in banci si alta este sa lucrezi cu pusti zvapaiati cu gandul numai la joaca.
Ordinea ar fi jocuri, cantecele, poezii.
Asadar, teyla, teach them English, playing with them as much as you can. 
The Good Ogre
simali spune:
Dupa mine engleza la gradinita nu ar trebui predata ca o ora separata. Eu mi-as dori ca la gradinita fiului meu sa se invete unele parti ale programei pentru prescolari in limba engleza. De exemplu, cand se face modelaj cu plastilina sa se vorbeasca cu copiii in engleza, sa li se ceara diferite lucruri, sa ceara diferite lucruri, etc.
As mai dori sa existe foarte multe planse "cu engleza". De exemplu: avea la o serbare de recitat urmatoarea poezie:
" Blue is the sky
Brown the trees
Red are the sails of a sheep in a breeze, etc..."
Mi s-a spus ca nu vrea sa invete poezia la gradinita. I-am desenat pe cartonase separat: un cer albastru, un copac maro, un vas cu panze rosii si pe rand, pe masura ce-i aratam cartonasele i-am spus sa spuna poezia. Nu a mai incurcat culorile, a inteles ce spune si a fost singurul copil care, la serbare a recitat cu intonatie si toata lumea a inteles ce spune.
teyla spune:
Ma bucur mult ca a aparut mesajul (am vazut ca am niste erori de redactare, imi cer mii de scuze).
Eu am mai facut engleza la gradinita si anul trecut dar problema e ca doamna directoare de la gradinita mi-a impus sa fac cu copii multe cantece si poezii, chestie care mie sincer nu-mi placea. exista multe jocuri pe care le poti face cu copiii la engleza. Din fericire sa zicem ,acea doamna a plecat, asa ca anul acesta am "mana libera". Stateam si ma gandeam, ca parintii ar fi mult mai entuziasmati daca ar vedea niste jocuri facute cu copii la serbare si 1-2 cantecele, decat 'nspe mii de poezii pt care de altfel trebuie sa te pregatesti cu o luna inainte ca sa ai timp sa-i inveti.
Asa ca ma bucur cand vad ca voi, parintii, sunteti mai entuziasmati de jocuri decat de "papagaliceli".
Ce mi s-a reprosat mie, e ca sunt "moale". adica nu tip si urlu la copii cum fac doamnele educatoare care sunt deodata sau poate chair mai invarsta decat mama mea. Stiu din proprie experienta ca daca copilului nu-i place de persoana cu care desfasoara o anumita activitate (ma refer la profesor) nu-i va placea niciodata nici materia, limba care i se preda. Oricum cele care mi-au reprosat au fost chair educatoarele care sunt toate batrane, si o bunica care e o fosta educatoare.
Am scris prea multe. Va multumeasc pt raspunsuri. Astept si altele.
Anady_Diana spune:
La noi la gradi (vorbesc de grupa mica , al meu are 2 ani) engleza inseamna faptul ca doamna educatoare le vorbeste copilasilor in romana apoi in engleza. Adica: au invatat sa numere pana la 3, le spune " unu-doi-trei", apoi " one-two-three". Cica un copil de trei anisori, care nu prea vorbea (!) a invatat imediat sa numere, dar numai in engleza. CVom vedea rezultatele, cert e ca la 2 ani....cred ca inceputul e OK. De la anul schimbam placa.Mie imi convine asa, vreau sa fie inti copil, apoi vorbitor de nu-stiu-cate-limbi...are timp destul de perfectionare...
ankalaura spune:
Daca esti din Bucuresti si vrei putin ajutor, eu am doua sau trei CDuri cu cantecele in engleza, pentru gradinite - counting songs, si altele cunoscute, simple, la care poti face planse (chiar cu copiii) sau cantecele cu gesturi, pe care ei le vor aprecia
Exemplu:
Hockey Pockey - you put your right hand in, your right hand out... your leg, your head, yourself... :) Ii distreaza momentul cu shake it plus ca invata despre stanga, dreapta, partile corpului.
1,2, 3,4,5 one I caught a fish alive... Aici poti face din hartie glace decupaje (e simplu de facut un peste si niste valuri), copiii sa le lipeasca, si in felul asta ilustrati cantecelul (ca pentru cine nu stie, pestisorul musca un degetel, si copilul ii da drumul pestelui)
Old Mc Donald
Cantecelele de Craciun - sunt foarte multe (si aici poti invata sa faci niste decoruri foarte frumoase in timp ce cantati).
Evident, poti sa nu combini engleza prin muzica si cu alte 'arte', dar eu consider ca e mai frumos asa. Plus ca ei nu se vor plictisi (mai depinde si cat de deschisa e directoarea respectiva).
Asta daca iti impune sa faci cantecele si poezii. Eu iti sugerez sa cauti si povestioare - ex - the very hungry caterpillar > asta e geniala si simpla :) Da o raita si pe la biblioteca britanica, vei gasi carticele pentru copii.
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza
teyla spune:
multumesc pt oferta, din pacate nu sunt din Bucuresti iar in orasul asta mic in care locuiesc nu avem o biblioteca britanica. asa ca singurele surse de material didactic sunt internetul si librariile. doar ca am epuizat carytile din librarii, le cam am pe toate.
mamabuna spune:
sunt de acord cu invatatul papagliceste al limbilor straine in gradinite, si noi am fost inainte la o gradinita unde nu puteau sa-o invete pe alexe poezia (in germana e drept) si cind i-am explicat sensul cuvintelor a invatat numidecit! e important sa nu invete vorbe fara sens.
numeioana spune:
Ce ma bucur ca s-a deschis acest subiect. Ma framanta si pe mine unele lucruri legate de predatul limbii engleze. Apropo de ce spuneati, eu nu vreau ca pustii mei de la gradinita sa invete papagaliceste, asa ca tot ce le spun le repet si in limba romana. Pana acum i-am invatat cum sa salute, cum sa intrebe "Ce mai faci", sa spuna "La revedere", "O zi buna", culorile in limba engleza, animalele salbatice si nu numai, i-am invatat si cantecele si poezioare simple, dar analizate pe bucatele si in limba romana...
Acum, ce jocuri stiti in limba engleza? Sau mai bine zis ce jocuri care se pot pune in practica in gradinita? Eu stiu mai multe, dar sunt pentru scoala, putin mai greute.
Ioana
Pentru BARBYE - una dintre noi. Trebuie sa ajuti!
teyla spune:
Anul trecut eu am folosit la engleza "flash cards" mi-au fost folositoare la mai toate activitatile facute cu copii.
la adresele de mai jos gasesti cateva tipuri de jocuri:
http://www.teachingenglish.org.uk/think/resources/flashcard.shtml
http://www.topenglishteaching.com/directory/material/flashcards/flash_cards/article.htm