Transpiratie abundenta

Transpiratie abundenta | Autor: elliy

Link direct la acest mesaj

Buna,

Am si eu nevoie de un sfat de la voi.
Nu stiu de ce transpir excesiv la subrat si nu stiu cu ce sa ma mai dau.
Nu mereu mi se intampla, dar cand am emotii, cand merg undeva, la o petrecere..deci exact cand nu trebuie.
Puteti sa-mi dati si mie niste solutii eficiente?
Multumesc mult,
Eliza

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Ai incercat sa te dai in loc de deodorant cu solutie saturata de bicarbonat de sodiu? Tamponezi si lasi sa se usuce inainte sa te imbraci. Este foarte eficient impotriva transpiratiei si a mirosului.
Asta ca solutie cosmetica.

In alta ordine de idei ar trebui sa te duci la un endocrinolog, sa vezi care este cauza transpiratiei. Daca asa funcioneaza organismul tau, e ok, dar daca nu, ar trebui sa te consulte un medic.



Kya - viitoare mamica in asteptare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Da stiu prin ce treci mi se intimpla si mie.
In Romania am gasit si mie imi aduc mereu ai mei cand vin in vizita "Crema deodorant Nivea" este foarte buna si nu foarte scumpa 2- 3 $ dar te tine un tub foarte mult.Apoi aici la farmacie se gaseste o chestie pe nume "Dry sol" asta se da numai odata pe saptamina si chiar face mare diferentza este un fel de tratament.(nu stiu daca in romania exista dar poti sa intrebi la farmacie aici destul de scumpa 20$ dar merita oricum te tine cel putin juma de an.
Apoi pt prima data am cuparat si eu aici in canada ca ma durea gatul si vroiam sa imi pun o compresie cu spirt , si mare mi-a fost mirarea ca pe sticla de spirt scria si pt transpiratie abundenta. Sincer nu am incercat dar am de gand ca seara inainte de culcare sa pun putin pe o bucata de vata si sa dau putin la subratz.
Daca stau si ma gandesc Dry sol are cam acelasi miros ascutit ca spirtul chiar sunt curioasa cand ajung acasa o sa citesc pe sticla si iti spun. Dar incercarea moarte nu are.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_maria222 spune:

Si eu am aceeasi problema...mai ca-mi vine sa plang uneori..fac dush..ma dau cu stick (de nu le0\-am incercat pe toate) si dupa maxim 30 de min simt un iz placut!!! Nu stiu ce sa mai fac!!!!

"Pentru Barbye, una dintre noi- trebuie sa ajuti!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472


Pozeeee

Mancarica


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns printze spune:

Si eu am aceasta problema. M-am saturat de cumparat deodorante si antiperspirante. Eu am ajuns la concluzia ca daca le schimb foarte des e mai bine. Sunt mai eficiente. Am incercat si deo crema de la Nivea si e bun, iar acum sunt la deo crema de la Dove (cel in forma de ciupercuta). Este eficient din cate mi-am dat seama pana acum.
Si iarasi mi-a fost de mare ajutor spray-ul antiperspirant de la Rexona, sa stiti ca e chiar bun.
El le folosesc alternativ, cate 2-3 zile fiecare si parca nu mai transpir asa de mult.
O vreme destul de indelungata am folosit si solutia de bicarbonat dar mi-a ars pielea ingrozitor si de-abia am scapat de iritatie.
Si inca un truc. Sora mea a facut hidrosadenita si medicul i-a recomandat sa nu mai foloseasca nici un fel de antiperspirant. Ea acu se da doar cu parfum si nu are nici un fel de problema cu transpiratia. Eu nu am riscat sa incerc, poate doar in weekend voi testa metoda.
Pupici.


printze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tania21 spune:

Pe mine m-a ajutat Vichy, roll-ul. Este intr-adevar foarte eficient impotriva transpiratiei. Incearca, poate te ajuta si pe tine...

Dupa ce am inceput sa-l folosesc am uitat de probleme, pina atunci le simteam incontinuu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Si bv spune:

Fetelor, si io sufeream de aceeasi problema. Cauza este o hipertonie a sistemului nervos simpatic; practic, toata problema pleaca din creier. De aceea e mai greu sa descopere un medic o cauza tratabila.
Eu am gasit in sfarsit solutia care sa dea roade: se numeste "MAXIM" si am cumparat-o de p net. Este incredibil, nu mai transpir absolut deloc! daca va intereseaza, intrati pe site-ul firmei bluebridge . ro.


Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AllyMcBeal spune:

Doua colege au scapat de problema asta cu niste injectii la subrat.Am constatat personal ca e o metoda foarte eficienta (n-aveau nici o pata,toata vara),doar ca trebuie repetata cam la 6 luni.Spuneau ca injectiile au fost suportabile si ca nu ar pune in balanta intepaturile cu confortul obtinut in urma injectiilor.
Stiu ca a fost si destul de scump,dar ele ziceau ca merita (dar isi si pot permite...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

quote:
Originally posted by AllyMcBeal

Doua colege au scapat de problema asta cu niste injectii la subrat.Am constatat personal ca e o metoda foarte eficienta (n-aveau nici o pata,toata vara),doar ca trebuie repetata cam la 6 luni.Spuneau ca injectiile au fost suportabile si ca nu ar pune in balanta intepaturile cu confortul obtinut in urma injectiilor.
Stiu ca a fost si destul de scump,dar ele ziceau ca merita (dar isi si pot permite...)

Sanatate !



Pai nu le intrebi cum se numesc injectiile cu pricina?

Flavia si Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns renah spune:

Din cate stiu acele injectii nu ar fi recomandate de catre doctori tocmai datorita faptului ca impiedica procesul natural al organismului de a elimina toxinele. Este o zona foarte delicata, se pare ca si folosirea deodorantelor cu aluminiu( majoritatea il contin)poate sa provoace cancer de san...deci nu e de gluma!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Si bv spune:

Referitor la riscul opririi transpiratiei axiale:

Bine de stiut!
Oprirea traspiratiei axilare nu prezinta nici un risc pentru sanatate, cu toate ca a circulat legenda ca daca nu transpiri la axila, retii toxinele. Pielea are glande sudoripare expuse pe toata suprafata corpului, iar eliminarea deseurilor metabolice se face pe toata suprafata cutanata.

Alte informatii:

Ce se intampla in organism?
Hiperhidroza, definita drept transpiratie excesiva patologica, se produce in special pe palme, in zona axilelor si pe talpi, dar poate avea si alte localizari cum ar fi abdomenul sau extremitatea cefalica. Indiferent daca transpiri doar pe una dintre aceste zone, este tot un semn al hiperhidrozei.
Pentru ca sudoratia este rece si nu are miros, specialistii au ajuns la concluzia ca problema este determinata de o hipertonie de sistem nervos simpatic. Aceasta inseamna ca filtrele nervoase care controleaza activitatea in momentul in care esti activa declanseaza stimuli excesivi care ajung la glandele sudoripare. In timpul noptii, cand dormi, transpiratia nu mai apare.
Asadar, hiperhidroza este o transpiratie exclusiv diurna sau pe perioada activa din zi (daca lucrezi noaptea, vei transpira noaptea). Sunt predispuse sa faca hiperhidroza persoanele emotive si cu tulburari de circulatie periferica (care au mainile si picioarele reci).

Rezultate permanente
Operatia de chiuretare si aspirare a glandelor sudoripare din axila are rezultate permanente, iar interventia seamana foarte mult cu o lipoaspiratie, insa instrumentele folosite sunt speciale.
Dupa o astfel de operatie te vei vindeca in patru-cinci zile, timp in care este obligatorie purtarea unui pansament foarte compresiv care sa "lipeasca" pielea de axila (aceasta este partea cea mai neplacuta). Dupa acest interval de timp, vei deveni o persoana normala, care pastreaza un nivel de sudoratie normal.

Semnele hiperhidrozei
Transpiri mult, mainile iti sunt umede, mai ales cand esti emotionata, dar si cand desfasori activitati curente;
Sudoratia este rece, pateaza lenjeria, de multe ori nu are miros;
Sensibilitatea tactila este scazuta;
Tii tot timpul o batista ca sa te stergi sau sa te schimbi de mai multe ori in aceesi zi;
Cei din jur comenteaza fapul ca transpiri excesiv;
Porti haine inchise la culoare pentru a masca sudoratia;
Transpiri chiar si in medii in care este frig.
Injectia minune este cea cu toxina botulinica:

Toxina botulinica si efectele ei
Mult timp, cei care mergeau la medic pentru ca transpirau prea mult au fost "plimbati" intre dermatologi, endocrinologi si psihiatri, fara sa se gaseasca o solutie de tratament. Aceasta a aparut in 1995, cand s-a constatat ca toxina botulinica injectata in zona de transpiratie produce o blocare a transmiterii impulsului nervos de la nervul simpatic spre glanda sudoripara si blocheaza in felul acesta, pentru o perioada destul de lunga, sudoratia.
Injectiile cu toxina botulinica nu au avut rezultate multumitoare atunci cand au fost folosite pentru a se trata transpiratia picioarelor (uneori functioneaza, alteori nu). La injectiile facute in axile si palme, efectul se instaleaza dupa patru-opt zile si este stabil circa cinci-sase luni de zile.
Dupa aceasta perioada, nervul simpatic dezvolta o alta legatura cu glanda sudoripara si trebuie, din nou, blocat cu o injectie. Pe masura ce faci mai multe injectii, intervalul se poate largi, de la sase luni, la opt luni, apoi la 12-14 luni. Acesta metoda de tratament se poate urma si in clinici particulare romanesti aflate in Bucuresti, Iasi, Cluj, Timisoara.

Poze

Mergi la inceput