Clasa a II-a!!!!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns annita72 spune:

Nora,buna, am vazut mai tarziu ultima ta postare.

Din cate stiu eu, la scoala nu au facut, stiu ca au abordat problema asta in ultimul an de gradinita, cand se straduiau sa invete care-i stanga si care-i dreapta. Dar toti copiii cred ca sunt cam derutati, pana se obisnuiesc.

"Am vrut eu sa-i spun ca trebuie sa se obisnuiasca, dar m-am gandit ca mai are timp..."
Cat despre asta... mai vorbim peste vreo 20 de ani, sa vedem mai esti ce aceeasi parere, din postura de soacra?

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ileanastama/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isabela spune:

Ana a inceput serios cu temele si la mate si la romana. Au dat si evaluari la ambele materii. S-a descurcat bine. Problema noastra este ca nu vrea sa-si faca singura temele, trebuie sa stau eu langa ea. Cred ca este nesigura pe ea. Este adevarat ca atunci cand stau langa ea face temele corect, scrie frumos. Si mai este un lucru la care nu stiu un raspuns: de obicei sambata si duminica ii dau eu dictare ,acasa. In cat timp ar trebui sa scrie un text? De exemplul textul acela din abecedar de la "Pinocchio", sau urmatorul din "Din nou la scoala", in cat timp ar trebui sa-l scrie?
Inca mai "mananca" din litere.
La mate pe langa culegerea de anul trecut doamna invatatoare ne-a recomandat "Mate 2000". Am luat-o si mi s-a parut buna, am si inceput sa lucram din ea.
Voi ,lucrati, in timpul saptamanii suplimentar cu copiii?
Cat despre micul dejun, la noi este acelasi: cereale (numai Nesquiq sau mai nou Fitness) cu o cana de lapte, iar la scoala, inca de anul trecut nu mai vrea sa-si ia pachetel, ci prefera sa-si ia ceva de la chiscul din curte( eu nu sunt de acord si de aceea incet, incet o trec pe pachetel, un sandwich sau fructe, biscuiti).
La educatie plastica a avut ceva de genul: pe o foaie pe care erau trasate patrate era desenat o jumatate de corp a unui baietel sau a unei veverite, iar ei trebuia sa intregeasca aceea imagine.
La engleza invata singuri? Ii ajutati? Eu una nu sunt foarte incantata de ceea ce a invatat in clasa I-a asa incat anul acesta va trebui sa lucrez eu cu ea. Nu am studii de specialitate dar, pot sa lucrez cu ea. Inca nu am dat-o in particular, la engleza. Voi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu spune:

Buna fetele!

Nu am mai scris de mult!!! La noi sunt teme in fiecare zi si ii si testeaza in fiecare zi... deci trebuie sa fim pe val zilnic. In rest nimic nou.. Ioana face progrese. Si eu zic ca este mult mai atenta fata de anul trecut! La franceza am invatat ce inseamna trecut, prezent si viitor si am inceput sa recunoastem in propozitii chestiile astea. Cu dictarile merge destul de bine!

Betiana-multumim de informatii. Si Ioana are un fel de ziar zilnic pe care il primeste in fiecare zi si pe care il citeste cu placere. Sunt 2 foi (4 pagini) de citit.

Va pup si mai revin !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

Ralu, cat de dificile sunt dictarile la voi? Si cat de dese? Am scris-o pe cea de sapt trecuta pe aici :"Je vois un chat, deux poules, trois chiens, quatre pommes et cinq poules.") iar pe cea de acum nu mi-o amintesc, ti-o scriu cand vine Andrei. Greselile sunt pedepsite foarte drastic, de exemplu Andrei a pierdut un punct pentru ca pe y-ul din "il y a" l-a scris incepand de jos si nu cu bucla sus. Mi se parut cam exagerat.

Eu am inceput sa lucrez suplimentar la mate pentru ca mi se pare ca la scoala pun mai mult accent pe franceza. Andrei e perfect fluent in franceza si are vocabular bogat dar parca-parca nu-i ca unul nativ. Toti profesorii lui au zis ca vorbeste excelent, dar eu cred ca mai are nevoie de ceva ani ca sa nu se observe ca franceza nu-i limba lui materna. Noi am venit in Belgia cand Andrei avea 1 an. La voi cum e?

Nora

Mergi la inceput

Isabela-da si noi lucram suplimentar. In special la franceza, dar fac chestia asta pentru ca la noi in casa nu se vorbeste franceaza (si eu si sotul suntem romani). Asa ca ea fata de ceilalti copii, are un mic dezavantaj-la ora 17.00 trebuie sa comute pe romaneste!

te pup!

Mergi la inceput

Da Nora, si Ioana vorbeste perfect in limba franceza! Nici educatoarea de anul trecut, nici cea de anul asta nu s-au prins ca Nu este limba ei materna. Noi ne-am dus si le-am spus. Chiar cea de anul acesta s-a uitat foarte lung si neincrezator la mine. In fine! Si Ioana are un vocabular foarte bogat. Spre deosebire de voi, noi am venit in Franta cand Ioana avea varsta de 2 ani si 8 luni. Dar, ei i-a fost foarte usor sa invete limba franceza, pentru ca are un talent nativ catre limbi. La 2 ani si 8 luni voarbea foarte bine romaneste, iar dupa 3 luni de stat in Franta vorbea aproape la fel de bine franceza ca un copil de aici! Educatoarea de anul trecut ne spunea ca se exprima mult mai bine decat multi copii de varsta ei cu limba materna franceza. Dar.... am si eu o frica... si de aceea punctez mai mult pe franceza (mai ales ca eu nu stiu foarte bine gramatica limbii franceze-invat cot la cot cu Ioana)/
Dictarile sunt foarte dese la ei. Aproape in fiecare zi.Pe saptamana li se dau sa invete vreo 20 de cuvinte sau chiar 30 dupa care se fac dictari cu ele. Si aici sunt foarte drastici. De exemplu la testarea nationala, Ioana din 80 de puncte a luat 71. Un punct i l-a scazut la un exercitiu, care il facuse perfect, pentru ca nu i-a dus bucla lui "f de mana" destul de jos. Acel exercitiu era punctat cu 10 puncte si chiar daca ea facuse totul perfect i s-a scazut un punct. Mie mi s-a parut cam tras de par. E asta este! Ce sa mai zic ca sambata trecuta, Ioana a luat un "Bien", pentru ca pe o fisa cu 3 exercitii facute toate corect de Ioana, la un moment dat ingrosase un cuvant pentru ca i se paruse ei ca nu o sa se vada bine. Educatoarea i-a dat doar Bien si i-a spus ca a facut un purcelus pe caiet si nu are cum sa ii dea TB. Ce sa mai zic.... No comment!

Te pup

Mergi la inceput

Wow, Ralu, inseamna ca la voi e si mai dur ca aici. Andrei are 1 dictare pe saptamana (cea de acum este: "En septembre, les enfants regardent les marrons et parlent des animaux", cam caraghios, doar sa te uiti la castane, noi ne jucam cu ele) si legat de dictare au mai multe exercitii pregatitoare. Dictarea nu-i fixa, dar se folosesc cuvinte invatate.

E ceva ce nu am inteles: ce testare nationala? La sfarsitul anului scolar, aici se fac evaluari complete cu toata materia din anul respectiv si, in functie de rezultate poti sau nu trece la anul urmator. Ceva de genul asta e si la voi sau altfel?

Iar cu scrisul... Andrei scrie urat si literele nu sunt egale, maximul de punctaj pe care-l poate obtine este: 10/10 cu mentiunea "Soin!". Dar sa depunctezi copilul ca a ingrosat un cuvant...

Adevarul este ca punctajele maxime si calificative de genul "exceptional" si "foarte bine" pe linie chiar nu exista pe aici. Imi amintesc de vremea cand eram eu micuta si toata lumea o comenta pe invatatoarea mea ca nu acorda decat un premiu I, pe cand alte invatatoare aveau 10 copii cu coronite!!!

Dar asta s-a schimbat in Romania, nu-i asa, fetelor?

PS. O povestioara haioasa, legata de punctaje: barbate-miu e un fel de "genius tehnicus" si a terminat facultatea de electronica (,) cu o medie foarte mare. Apoi a inceput un masterat in Franta si toata lumea se minuna cand vedeau cu ce nota a terminat facultatea fiind convinsi ca ceva nu-i in regula. Neincrederea venea din faptul ca la la ei note de genul 9.60/10 pur si simplu nu exista!

Pupici,

Nora

Mergi la inceput

Ralu, vorbesti de sotul meu sau de sora ta? Glumesc, dar m-a amuzat ca au terminat aceiasi facultate cu aceiasi nota! Da' banuiesc ca el e mai "batran", a terminat in 1995...

O zi buna, pupici,

Nora

Mergi la inceput

Buna fetele!

Nora-aici se dau intotdeauna la inceputul anului niste testari nationale ca sa se vada totusi cu ce nivel incepe anul copilul. Apoi se mai dau inca 3 evaluari: una inainte de Craciun, una in primavara si a treia la sfarsitul anului. Trecerea in urmatorul an se bazeaza atat pe aceste evaluari, dar si pe calificativele pe care copilul le primeste zilnic in clasa. Cam asta§

Si sora mea a venit in Franta cu o bursa. A trebuit sa arate foaia matricola din anii de studentie (A facut Electronica din Bucuresti)-avea media generala pe cei 5 ani de facultate 9.61/10. Profesorii de aici au ramas cu gura cascata. Aici daca iei un 18 esti tare, tare...

Asa ca ....

Te pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annita72 spune:

Buna, fetelor!

Pai, ce ziceti voi aici? Testari la inceputul si in cursul anului, depunctari pentru ingrosat un cuvant sau o bucla nedusa suficient de jos?

Si eu care aveam impresia ca in Romania inca se invata carte!
La Ioana in clasa, anul trecut toti copiii au terminat cu FB. Mie nu mi se pare chiar in regula, dar, asta e. E rau cand nu exista ceva care sa-i stimuleze.

Felicitari micutilor vostri si succese in continuare!

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ileanastama/my_photos

Mergi la inceput