Clasa a II-a!!!!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralu spune:

Claudia-si la noi este mare problema cu masa de dimineata. Noi o obligam sa-si bea macar sucul de portocale,dar in rest NU prea vrea sa manance. Noroc ca are o pauza de 20 de minute la 10.00 si atunci mananca pachetelul.
In pachetel ii pun sandwich-uri cu jambon sau cu branza+ un mar + o sticluta de apa. Apoi mananca pe la 12-12.30(masa de pranz). Si eu i-am dat anul trecut cornuri cu ciocolata si s-a cam ingrasat (nu mult,dar...).

La noi au fost deja 2 testari chiar in prima saptamana de scoala: una nationala si una data de educatoare. Nu li s-au comunicat inca notele. Nu au fost anuntate. Noi am aflat de abia la sedinta cu parintii de sambata trecuta!

Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Pachetelul Ozanei consta in: o banana sau un pachetel de biscuiti cu cereale sau un mar pe langa laptele pe care-l primeste la scoala (din corn nu ia mai mult de o muscatura).

Mergi la inceput

grati.ela-wow-imi place programul fetitei tale!! Ce fel de gimnastica face dimineata. Si eu sunt tare interesata pentru fetita mea!!

Te pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Ralu, gym medicala: aduce si cu calanetics si cu pilates dar eu il am de la Efosan unde am fost in vara. Lucram amandoua si e super! Ozi face inot zilnic (si face cam 1200m la antrenament) dar tot e dolofanuta (126cm/29kg).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

Salutari si de la noi.

Andrei al meu a inceput clasa a II-a de aproape o luna si de atunci a avut deja cateva teste serioase. La franceza a avut un test cu 34 intrebari (un desen si 4 variante de raspuns). Practic trebuia sa citeasca 34*4=136 propozitii (care nu erau doar subiect+predicat!) si sa mai aleaga si raspunsul corect. Mi s-a parut mult prea mult, desi nu stiu exact daca testul s-a dat intr-o zi sau in doua. Bietul copil a avut 27/34, dar cred ca la sfarsit s-a cam plictisit si a bifat orice numai sa scape.

Ralu, voi ce faceti la franceza? Poate mai schimbam impresii. Pe langa muuulta lectura, ei au inceput usor-usor sa introduca (,) conceputul de conjugare, cu prezent, trecut si viitor, incercand sa-i faca sa inteleaga notiunea de timp (ceva de genul: ce a fost, ce este si ce va fi)

Cat despre matematica, au facut pana acum adunari, scaderi si inmultiri pana la 20, plus tabla inmultirii cu 10.

Dar copiii vostrii? Ce au facut pana acum la mate? Ca auzisem o poveste cu o clasa din Ploiesti unde au facut in clasa I calcule de genul 25+37! Asa sa fie de greu? In stilul asta ajung la radicali in clasa a II-a!

Cat despre mancare, Andrei la 10 vrea doar un Actimel, iar la 12-12.30 e masa de pranz unde are un sandwhich/salata de paste/salata de pui/etc, toate facute de mine, la pachetel. Am incercat si varianta de masa calda la cantina, dar au astia tot felul de sosuri si supe care mai de care iar Andrei e foarte conservator asa ca nici nu se straduia sa incerce un gust nou. Prin urmare, burtica goala si bani aruncati. Asa ca am ales "repas tartine", mai multa munca pentru mine dimineata, dar macar stiu ca-i dau ceva ce-i place si ma straduiesc sa le variez cat mai mult.

Hai ca m-am intiiins! Mai vorbim.

Pupici tuturor

Nora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

Va multumesc pentru raspunsuri.

124+89? a+32=57? Mie mi se pare greu, poate imi explicati tehnica de invatare a unor astfel de operatii si poate asa il ajut pe Andrei mai bine.

Ralu, articolele le-au facut si ei, acum invata pluralul iar acordul adj cu subst nu inca.

Betiana, multumim pentru sfaturi, dar ce ma fac eu cu Andrei care nu vrea sa guste mai nici un fruct in afara de mere si, cel mult, banane? Vesnica lui replica este: "Am gustat o data, mai demult, si nu mi-a placut"! De mancat mananca bine, dar doar ce-i place si ce-i mai rau e ca fructele si legumele nu-s pe lista lui...

annita72, am crezut ca avem aceiasi nasi, dar parca-parca e ceva ce nu se potriveste. Nasii nostrii au si alti fini in afara noastra, in Craiova si au o fiica Maria si si o casa la tara! Se numesc Ioana si Radu, ei sunt?

Ma bucur ca am descoperit subiectul acesta, in ultimul timp nu prea am mai gasit ceva care sa ma atraga pe DC...

Nora

Mergi la inceput

Nora -la noi s-au facut deja adunarile de genul 56+89 sau 124+89, dar nu s-au facut inca inmultiri. Fiica-mea stie inmultirea cu 10 dar facuta de mine acasa. La franceza se puncteaza tot pe lectura si evident pe scris. Au facut adjectivul (acordul cu substantivul)si evident articolele -asta la CP.

Te pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capra cu trei iezi spune:

da, nora, in cls 1 au facut adunari si scaderi pana la 100, plus socoteli de genul a+32=57.

capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annita72 spune:

Buna, fetelor!

Ce va mai fac puiutii? Ioana si-a mai intrat in ritm, adica dupa alea doua zile de la inceput, cand m-am plans ca era cu capul in nori, s-a comportat superbine. Isi face temele singura, pana sa ajung eu acasa, ghiozdanul, la fel. Si a facut in asa incat, si-a terminat temele pentru luni, sambata dimineata, si a avut un weekend super. Ieri am fost la tara si au putut sa alerge toata ziua.

Nora, imi pare bine sa te salut. Daca nu ma insel, noi avem o legatura mai speciala, prin nasii nostri (si pe cel mic al meu il cheama Andrei). Sa-ti traiasca micutii!
Sa stii ca si Ioana mea e tot asa mofturoasa la mancare. De cand am fost in concediu, si am trecut si pe la nasa pe la tara, cred ca m-a auzit laudand-o pe Maria, ca arata frumos, ca nu e nici grasa, nici slaba, si a inceput sa manance ceva mai bine, chiar s-a mai ingrasat un pic.
Cat despre scoala, sa stii ca ai nostri, aici, fac tabla inmultirii abia in clasa a treia. Ioana n-a facut anul trecut adunari cu trecere peste ordin dar au facut adunari si scaderi pana la 100.

Mai vorbim,

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ileanastama/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betiana spune:

Dragi mamici de scolarei "mai rasariti".Ca sa citeasca cu placere luati-le reviste pentru copii si carti cu povesti care au si puzzle la fiecare pagina.Jucati cu ei "scrrable". Le destupa mintea.Si oferiti-le un program riguros de viata.Un copil in clasa qa doa trebuie sa doarma in jur de 8-9 ore pe zi.Dati-le multe fructe.Ele tonifica organismul.Daca si-au facut lectiile pana ati revenit de la servici,lasati-i cel putin o ora sa se joace in aer liber.

Mergi la inceput