Clasa a II-a!!!!
Raspunsuri - Pagina 16
elisor spune:
Buna!
Am "chiulit" semestrul I de p-aici, mno, a crescut si gaza mica si tot mai putin timp, ce jalnic suna
.
Ce sa spun, e muuuuuult mai bine ca in clasa I, s-au imputinat si reclamatiile cu purtarea, a inceput sa scrie frumos (chiar nu-mi vine sa cred, cum, incet, incet am scapat de hieroglife si am trecut la un scris ingrijit...care, bineinteles, a trebuit sa fie laudat).
Am ajuns la stadiul ca doar il verific la teme si eventual mai discutam pe marginea lectiei, temelor, dar de cele mai multe ori isi face temele singur.
Poeziile le invata fara pic de ajutor, si le citeste si noua numai ni le spune, seamana cu mine cand eram de varsta lui ![]()
Poate suna a lauda, dar chiar a facut progrese mari fata de clasa I, e mult mai responsabil, isi pregatseste ghiozdanul singur (eu il verific dupa ce adoarme).
Bineinteles ca mai sunt zile cand primeste cate-o pedeapsa materializata in probleme, dar cum spuneam au ajuns doar exceptii.
Suntem pe drumul cel bun.
Eli, Andreas (17.08.1998) si Bianca (13.06.2005)
www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> foto 1, foto 2
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"
cl spune:
Annita,
. Am chiorat de tot! M-am tot uitat pe aici si acum am vazut ca ai raspuns
, vedeam ca nu e subiectul pe prima pagina si-mi spuneam ca n-a mai raspuns nimeni. Si da, cred ca pana la urma vom continua pe mess
. O luam si pe Elisor (bine ai venit
), daca doreste, evident.
Annita, nu mai stiu dupa ce manual lucreaza la matematica. Ma uit si-ti spun maine.
Voi ati trecut la scrierea pe caiete de dictando? Noi inca mai suntem la tip 2, dar la "Cunoasterea Mediului" au trecut la caiet-partea a doua, unde se scrie pe dictando. Uh, o sa avem ceva de lucru...
,
Claudia
isabela spune:
Ana are si manualul si caietul special de Mihaela Singer, dar lucreaza mai mult dupa o culegere de la Ed. Alpha,dar nu stiu ce autori sunt si inca o culegere pt. cls I-IV.
Au trecut deja la operatii cu sute si au lucrat foarte mult la rotunjirea numerelor la sute si zeci.
La romana scrie pe dictando inca din luna decembrie si nu este tocmai usor, in sensul ca mie nu-mi place cum scrie: nu reuseste sa scrie toate literele la fel de egale de rotunde. Sper ca, incet,incet sa reuseasca sa scrie frumos si sa nu mai foloseasca pic-ul.
Am avut sedinta saptamana trecuta si s-a ajuns la concluzia ca doamna, va da teme obligatorii, iar pentru cei care pot si vor, va da si suplimentare.
Am avut si o discutie despre cat dureaza temele copiilor si am fost surprinsa sa aud ca la unii dureaza si 3-4 sau chiar 5 ore. Mi se pare enorm, in contextul in care la Ana dureaza 1,30-2 h. La voi cat timp dureaza lectiile?
Apoi ne-a cerut sa hotaram ce optional sa introduca de anul viitor: ed. civica, prieteneul meu calculatorul, sau lectura suplimentara pentru copiii? Toti am optat pentru lectura suplimentara, pentru ca si asa nu citesc suficient.
cl spune:
Isabela, la noi temele dureaza intre o ora si jumatate si doua ore si jumatate, in general. Daca il las pe Alex sa scrie cum vrea el (adica urat, ca scrie repede, sa termine cat mai repede), dureaza si mai putin. DAR, avem zile in care se ajunge si la 4 ore, atunci cand le da mai mult de scris. Din fericire sunt destul de rare zilele acestea si sunt mult mai dese catre sfarsitul semestrului, atunci cand au si teste in fiecare zi. Perioada aceea e solocitanta rau de tot. Acum, cred ca depinde si de copil si de cel cu care face temele. Daca gaseste scuze multe pentru a se intrerupe (apa, pipi, foame, etc), normal ca se prelungeste timpul alocat temelor. Si Alex o mai lalaia asa, pana am inceput sa facem un sport. Si cum trebuie sa terminam pana la antrenament, terminam mult mai repede, din fericire.
mamaruta spune:
La noi lectiile sunt doar de WE. cateodata dureaza si intreaga zi, altadata doar 1/2 ora.Depinde cu comunica porfii intre ei. Cateodata nu-mi vine sa cred, are cate un A4 plin de exercitii la mate, o poveste la roaman sa o citeasca si eventual sa raspunda la intrebari si idem la germana. Dar de exemplu in WE asta nu ne-am dat de ceasu mortzii. Am avut de alcatuit propozitii cu nume, pronume, cuvinte actiune si cuvinte batause.
mamaruta spune:
Ieri am intrat aici ca sa va intreb ceva, si m-am apucat sa raspund si eu cat dureaza la noi lectiile![]()
Deci, de unde se cumpara casetele( nici nu stiu daca asa se cheama)jocurile pentru game boy. Pentru ca sambata mergem la ziua prietenei Marei si asta doreste caprioara sa-i cumpere.
cl spune:
Annita,
, m-am uitat aseara la cartea de mate, dar am uitat numele. Trebuie sa iau lecitina! Notez si maine iti spun.
Mamaruta, eu nu stiu exact la ce te referi
. Ce-s alea?
annita72 spune:
Buna!
Claudia, sa iei si pentru mine lecitina
, ca si eu am ramas datoare cu numele autorilor, din acelasi motiv....
Dar sigur nu are aceleasi manuale ca si Ana, Isabela, ca nu stiu cum ii cheama, da' pot sa spun cum nu-i cheama.![]()
A, Claudia, si noi am trecut tot de prin decembrie la scrierea pe dictando, da' nu cred ca vrei sa vezi cum scrie fiica-mea

Cat despre timpul in care isi face temele... daca stau langa ea dureaza cam 1 ora jumate, maxim doua. Si sa nu intelegi ca i le fac eu... Dar, dupa ce pune placa cu "nu stiu, ajuta-ma tu", daca nu e cineva care sa stea langa ea si sa aprobe fiecare "miscare", riscam sa ne prinda 12 noaptea, pentru ca o gaseste uitatul pe pereti, i se face foame, i se face sete, trebuie sa hraneasca broasca, etc 

Toooot asa o tinem de la vacanta incoace.
Am vorbit acum 10 minute cu ea si fata voia sa picteze fluturi, nici vorba de teme pentru maine 
Asa ca, draga Elisor, esti o fericita.
pentru pui! Si pentru cea mica, bineinteles, sa nu se supere, ca stiu cum e![]()
mai vorbim
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ileanastama/my_photos
Lala_D spune:
quote:
Originally posted by mamaruta
Ieri am intrat aici ca sa va intreb ceva, si m-am apucat sa raspund si eu cat dureaza la noi lectiile
Deci, de unde se cumpara casetele( nici nu stiu daca asa se cheama)jocurile pentru game boy. Pentru ca sambata mergem la ziua prietenei Marei si asta doreste caprioara sa-i cumpere.
Dischete pentru Gameboy Advance gasesti in magazinele Diverta ( cele mai multe modele ) Media Galaxy ,Cora, Auchan ( unul, doua jocuri ).
Tot la Diverta am vazut dischete si pentru alte tipuri de Gameboy ( Cub sau NDS).
Trebuie intrebata fetita ce platforma de joc are caci nu se potrivesc de la o platforma la alta

O zi excelenta tuturor !
Lala.
cl spune:
Salutare!
Annita, la Matematica au asa: manualul de St. Pacearca si Mariana Mogos, iar culegerea de Florin si Maria Gardin si Florian si Daniela Berechet (mai are si o culegere la Romana, de aceeasi autori). La Lb. Romana manualul este de Tudora Pitila si Cleopatra Mihailescu, mai are o culegere de autorii de mai sus plus: "Sa dezlegam tainele textelor literare", Carmen Iordanescu si "Tainele ortogramelor", Ioan Danila si Olga Chirciu.
Acum, mult mai completa mi se pare o culegere de matematica pentru clasele I si a II-a de Baltag (noi lucram din cand in cand din ea).