Clasa a II-a!!!!
Raspunsuri - Pagina 14
annita72 spune:
Buna, fetelor!
Ralu, si la noi se facea tabla inmultirii intr-a doua, pana mai acum vreo doi sau trei ani, acum se face intr-a treia. Dar chiar mi se pare mult ce face fetita ta la 7 ani! Aici si notiunile de gramatica vor incepe tot din clasa a III-a.
Haide, sa va spun si voua o gluma pe care mi-a zis-o Ioana:
"-De ce era sa moara cartea mea de matematica?
-Avea prea multe probleme..."
Ce m-a amuzat pe mine, a fost, nu atat poanta, cat completarea Ioanei: " As vrea eu sa moara cartea mea de matematica..."
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ileanastama/my_photos
grati.ela spune:
Dau cateva probleme simpatice scolareilor de clasa a II-a:
Stiind ca intr-o curte sunt 102 picioare, 20 de caini, porci si gaini, cate capete de porci pot fi?
sau
Peste 10 ani Maria va avea 19 ani, tatal ei este cu 22 de ani mai mare decat ea. Cati ani avea acum 2 ani tatal?
sau
Care sunt numerele de forma abc cu a,b si c consecutive?
Care sunt numerele de trei cifre egale cu rasturnatele (abc=cba)?
sau
Intr-un tren sunt 50 de barbati, 30 de femei si 9 copii. La prima statie coboara 30 de adulti, la a doua 10 barbati iar la a treia urca doua familii formate din mama tata si 2 copii. Cati copii sunt acum in tren?
Cu astea o "dresez" eu pe Ozi! (ea spune asta!)
annita72 spune:
Grati.ela, multumim!
O sa i le dau si eu Ioanei, sa vad ce iese! Dar trebuie sa vad cum pun problema
, sa-i spun ca sunt pentru scoala, ca altfel... nu se straduieste. Ea de-abia asteapta vacanta
.
I weekendu' asta a fost harnica, si-a terminat temele de sambata, pentru ca ieri a fost invitata la o emisiune pt copii la Radio Craiova. I-a facut praf pe toti cei care o cunosc si stiu ce "silfida" e , asa slabuta si nemancacioasa, cand a intrebat-o tipa de-acolo ce ora ii place cel mai mult la scoala si ea a raspuns... educatia fizica
.
ralu spune:
Aici, in clasa a II-a nu se lucreaza foarte tare probleme! sau mai bine zis se lucreaza, dar doar problemele clasice. Probabil ca totusi, considera ca pentru varsta de 7-8 ani este prea mult. In schimb fac masuratori cu centimetru, stiu ce aia 1 kg sau litru. Fac multe probleme cu banii (euro). I-a invatat care sunt monezile (euro si centime-le) si care sunt hartiile (euro). Si fac probleme cu banii. Dra asta din lasa I.De exemplu deja stiu numerele din 4 cifre. Deci au ajuns la mie (1000). Deja fac adunari care dau peste mie. Si trebuie sa stie sa citeasca si sa scrie un numar din 4 cifre. Eu nu imi mai aduc aminte cand le-am facut pe astea. Iar la ora de "Stiinte" au inceput sa faca circuitul electric.
In romania ce materii se fac in clasa a II-a?
Va pup
cl spune:
Grati.ela, si eu tot cu genul acela de probleme l-am "dresat"
pe Alex. Si vad ca nu avem probleme la testele de la scoala, de nici un fel! De curiozitate, sunt probleme din culegerea de Baltag? Noi dupa ea lucram. La scoala lucreaza dupa altceva, mult mai simplut.
Annita, evident ca Educatia Fizica e cea mai frumoasa!!!!
Ralu, WOW!Circuitul electric!!!! M-ai facut praf! Materiile de la noi sunt: Romana, Matematica, Cunoasterea Mediului, Limba straina, Muzica, Educatie Fizica, Educatie Plastica, Abilitati, Religie.
La matematica abia acum au ajuns la trecerea peste suta.
Am si eu o intrebare: cand se termina semestrul? Eu aveam impresia ca mai sunt 2 saptamani, dar cineva mi-a zis ca aceasta e ultima saptamana...
,
Claudia
ralu spune:
Da Claudia! Le-a facut circuitul electric. Si eu am ramas cu gura cascata. Trimestrul trecut au dus la scoala o baterie din aia mare, patrata si le-a aratat cum sa se aprinde un bec. I-a invatat sa faca lampa de control si cum sa puna cele 2 fire la bornele bateriei. Ioana era in al noulea cer ca ei i-a mers din prima. Le-a mai spus ca la priza sunt 220 V ca ca este foarte periculos (nu stiu ce au inteles, dar Ioana mi-a recitat toate astea-le retinuse din clasa) si ca apa este "buna conducatoare" sau cum s-a exprimat Ioana-si prin apa trece curentul electric si Nu trebuie sa punem mana uda la priza sau comutator!) Cam asta!
Ca materii se fac aici: Franceza , Matematica, Sport, Stiinte, Istorie si Geografie (dar astea fac o data pe saptamana -vinerea si prin rotatie), Desen, Limbile straine le incep de abia la anul. Ca activitati, dupa cantina (dar care nu sunt notate)-au desen, cant, lectura, informatica, gimnastica, expresie corporala (Ioana mea se duce mai des la lectura si informatica) De cand se duce la informatica stie sa caute pe internet o gramada de chestii!
Mi-ar fi placut sa inceapa si aici mai devreme limba straina!Dar asta este! Mai fac eu cu Ioana pe acasa, dar pentru ea este un picut mai greu pentru ca engleza va deveni a treia limba pe care va trebui sa o invete!
CAm atat!
Va pup!
annita72 spune:
Ralu, uau, circuit electric in clasa a II-a!!! Mie una , mi se pare super ca fac chestii practice. Pe noi, aici, teoria ne omoara. Acum, daca stau sa ma gandesc, ca si in facultate, in laboratoare ni se explica cum "ar trebui" sa mearga, pentru ca majoritatea instalatiilor nu mai erau functionale... ce sa mai zic de scoala primara...
Si, apropo de lectiile cu banii, fiica-mi chiar i-ar fi de folos asa ceva, ca e aeriana rau in materie de bani, si mai ales acum cu schimbarea asta, cu leul greu... e dezastru.
A, ba uite ca mi-am amintit, au facut si ei ceva practic la Stiinte: au "plantat" grau si fasole, graul intr-un vas cu pamant si fasolea pe vata. A fost foarte incantata ca i-a crescut fasolea foarte repede![]()
Caludia, si eu tot asa stiu, ca mai avem inca o saptamana, in afara de asta, pana la vacanta..., dar, mai intrebam![]()
, mai vorbim
isabela spune:
Vacanta incepe din data de 3.02 pana in 11.02.
Apoi 12.02-6.04 -cursuri
7.04-15.04 - vacanta
16.04-15.06 - cursuri
cl spune:
Isabela,
, multumesc frumos.
Sincer, eu abia astept sa vina vacanta
. M-am saturat de verificat teme! Si eu doar le verific, imi imagizez cat o doreste Alex!!!
,
Claudia