Piocianic
Raspunsuri - Pagina 2
anca tanasica spune:
...nu...pioceanicul nu il dezvolta cei care iau antibiotice des...io l.am avut si nu mai prestasem antibiotice de vreo 5 ani...
...da...pioceanicul se poate localiza oriunde...
...da...in general este o infectie spitaliceasca...si...da...se scapa greu de el...
...io.l avusei in ureche, plantat acolo dupe ce mi s.a extras un dop de ceara la ORL cu un aspirator de doape insuficient (sau deloc!) sterilizat...
...ideea e ca din gat se poate planta in ureche (si viceversa) prin trompa lui eustachio...cand s.a plantat in ureche roade osul pana la lichidul cefalorahidian...moment in care da meningita...si te cam cureti...
...ca nu se moare din infectia cu pioceanic decat cand da meningita...sau se planteaza pe rana deschisa (operatie!)
...in rest il poti detine cu ceva manifestari neplacute oriunde (ureche, gat, rinichi, etc)...dar nu mori din asta...
cam asta.i ce.am citit io pe net dupe ce am citit socata rez.secretiei otice...si am prestat vreo 3 feluri de antibiotice ...dintre care 10 zile de genta...cu refacerea secretiei otice si a antibiogramei dupe fiecare serie de antibiotic...fuse un mare show ca mai prestam si pastele ca sa nu fac candida...
...dar concluzia e ca se scapa de el...si in acelasi timp e chiar indicat sa se scape de el...
PS...si io una stiam ca e bacterie nu bacil...
PS2...atentie...e naspa rau dc intra pe o rana deschisa...ca dezvolta o septicemie urata...aproape imposibil de tratat...de aceea este sperietoarea spitalelor unde se fac operatii, de aceea dc se depisteaza o infectie cu pioceanic in spitale sau maternitati se inchid spitalele (e greu de scapat ca cica se infige adanc in pereti!)...si de aici sperietoarea ca mor oamenii cu pioceanic...
Anca si Alexandra (10 nov.2003)
poze:
http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana
Karina spune:
Anca, n-am zis ca l-a facut din cauza antiboticelor luate des, ci am zis ca din cauza antibioticelor i s-a distrus flora microbiana si s-a permis dezvoltarea piocianicului. Asta mi-au spus-o 3 doctorite diferite - fara sa le sugerez eu raspunsul, dintre care una lucreaza chiar la laboratorul de analize de la Institutul Cantacuzino. Bogdan n-a mai fost intr-un spital din ianuarie 2005 (atunci am fost la un control), iar la sfirsitul lui mai i-am facut exudatul pt. gradinita si totul a fost OK. Apoi a inceput sa faca rosu in git rau si sa tuseasca la greu, antibiotice, etc..
Am cautat si eu pe net inca o data si in majoritatea informatiilor scrie ca e bacil, dar intr-un singur loc am gasit:
"- bacterii de tipul bacililor enterici (bacterii care exista in mod normal in tractul intestinal al omului si animalelor -> deci se gasesc in materiile fecale, cu raspandire larga in natura, pe sol).
Iata cateva exemple de asemenea bacterii : Escherichia Coli, Proteus, Klebsiella, Pseudomonas (denumita si Piocianic)." (www.ele.ro/articol_1964.html)
Deci se pare ca e bacterie de tip bacil ![]()
Multumesc pt. informatii
Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine ![]()
anca tanasica spune:
karina
...m.am documentat si e bacil (desi n.am vazut niciodata din cate am studiat io despre el cand am avut pb.asocierea pioceanic/bacil)...bacteria in forma de bastonas se cheama bacil...iar pioceanicul are forma de bastonas...
...in ceea ce priveste trat.cu antibiotice...io una chiar ma indoiesc profund ca se ia pioceanic pe fondul trat.cu antibiotice...poate voiau sa spuna ca pe fondul scaderii imunitatii (boli care au necesitat antibiotice!)...la mine de ex.asta a fost explicatia medicului (aveam otita de cand eram gravida, pe care am trat.o doar cu picaturi pentru ca am refuzat sa iau antibiotice oral cat am fost gravida si am alaptat) si probabil ca starea de graviditate si apoi alaptatul indelung au produs o scadere a imunitatii...dar totusi pioceanicul nu traieste pe piele (ca de ex.ruda lui la fel de naspa stafil.auriu!)...se ia de pe intrumentar insuficient sterilizat...
...si asta ca nu traieste pe piele este super clar...ca io avusei auriu intr.o ureche si pioceanic in cealalta (pioceanicul l.am detinut in cea in care am avut si dop de ceara care a fost extras intr.un cab.ORL care se afla intr.un spital de urologie...care colcaie de pioceanic!...acu' dc ma uit in urma chiar ma intreb ce naiba a fost in capul meu cand am calcat in cab.ala cand stiam ca spitalul e infectat cu pioceanic!)...deci auriul exista pe piele dar la mine a devenit patogen din cauza unei scaderi imunitare...dar pioceanicul a fost "plantat"
Anca si Alexandra (10 nov.2003)
poze:
http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana